SPOR - 03 Aralık 2023 Pazar 16:37

Sami Uğurlu: "Koşu mesafelerini yakaladığımızda çok daha zevkli bir oyun çıkacak"

A
A
A
Sami Uğurlu: "Koşu mesafelerini yakaladığımızda çok daha zevkli bir oyun çıkacak"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Gaziantep FK maçında oyuncuların istekli olduğunu belirterek, "Takım olarak bu oyunun üzerine koyarak devam edeceğiz. Koşu mesafelerinde şu an istediğimiz seviyede değiliz. İstediğimiz koşu mesafelerini yakaladığımızda çok daha zevkli bir oyun çıkacak" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Kasımpaşa konuk ettiği Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Bıraktığımız yerden başladık. Yeni gelen hocalar, takıma geldiklerinde değişiklik yapabiliyor. Özellikle mental olarak. Biz oyunda değişiklik yapmak istiyoruz. Riskli oyunu seviyoruz. Şiddetli oyunu da seviyoruz. Daha bu oyun fiziksel olarak hazır olmayabiliriz. Geçiş oyunu, yüksek efor isteyen bir şey. İlk maça göre baktığımızda oyuncular, isteklerimin çoğunu yaptı. Takım olarak bu oyunun üzerine koyarak devam edeceğiz. Bu oyundan futbolcular da zevk alıyor. Geçiş oyununa takımdaki oyuncular uygun. Koşu mesafelerinde şu an istediğimiz seviyede değiliz. İstediğimiz koşu mesafelerini yakaladığımızda çok daha zevkli bir oyun çıkacak. Bireysel hatalardan, basit goller yedik ama oyuncu değişiklikleriyle orta sahayı güçlendirip dinamizm anlamında artıya geçtik" diye konuştu.



"Genç oyuncular A takımda süre alamadıktan sonra anlamı kalmıyor"


Müsabakada çok daha farklı skor çıkabileceğine de vurgu yapan Uğurlu, bir önceki dönem çalıştığı takımdaki genç oyunculara yönelik şunları söyledi:


"Gaziantep FK takımı az gol yiyen bir takım. 5’li savunmayla geride beklediler. Ön blok ve arka blok arasında mesafe olduğunu biliyorduk ve savunma arkasına atılan toplarla tehlike oluşturacağımızı biliyorduk. Bundan sonraki maçlarda gelişme göstereceğiz. Oyuncularımız çok genç. Yasin Özcan ve Taylan Utku Aydın gibi takıma adapte etmek istediğimiz oyuncular var. Eren Elmalı’yı da 3. Lig’den alıp A Milli Takım’a gitmesini sağlayan benim. Övülmek istediğim için söylemiyorum. Benim görevim bu. Genç oyuncular A takımda süre alamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor."



"İstediğimiz oyuncuları alabilirsek farklı bir Kasımpaşa izletebiliriz"


Takımın savunma anlamında zaafları olduğunu aktaran 45 yaşındaki teknik direktör, "Kasımpaşa takımında sezon başında gol katkısı veren oyuncular fazlaydı ama savunmada zafiyet de vardı. Bizimki farklı bir format. Zaman zaman pozisyon verebiliyoruz. Transfere ihtiyacımız var. İstediğimiz oyuncuları alabilirsek farklı bir Kasımpaşa izletebiliriz. Şu anda oyuncuları adapte etmeye çalışacağım. Futbolcularım çok değerli. Biz bir bütünüz. Geniş kadro olarak eksiğiz. Bu değişiklikten sonra daha iyi olabiliriz" diyerek sözlerini noktaladı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.