SPOR - 18 Mayıs 2023 Perşembe 10:42

Şampiyon Samsunspor’a taraftarlardan ödül

A
A
A
Şampiyon Samsunspor’a taraftarlardan ödül

Spor Toto 1.

Spor Toto 1. Lig’i şampiyon tamamlamayı ve Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Samsunspor’da ’Sezonun En’leri’ belli oldu. Kırmızı-beyazlıların resmi Fan Token partneri olan Socios.com uygulaması üzerinden yapılan oylama ile SAM Fan Token sahipleri sezonun en başarılı oyuncularını belirledi. Oyunculara ödülleri ligin 37. haftasındaki Bodrumspor maçı öncesinde takdim edildi.


Şampiyon Samsunspor’un şampiyon taraftarları, 2022-2023 Futbol Sezonu’nun ’En’lerini seçti. Dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu Socios.com uygulaması üzerinden yapılan oylamada, dünyanın birçok yerinden Samsunspor taraftarları, takımın ’En’lerini seçti.


SAM Fan Token sahiplerinin oyları ile ’Sezonun Oyuncusu’ seçilen Douglas Tanque, gol yollarındaki başarılı performansı ile ’Sezonun Hücüm Oyuncusu’ unvanını da elde etti. Şampiyonluğu en önemli mimarlarından biri olan Moryke Fofana ise ’Sezonun Orta Saha’ oyuncusu oylarında ilk sırada yer alarak ödülün sahibi oldu. Bu sezon 26 maçta, 6 gol ve 4 asisti ile takımı sırtlayan Fildişi Sahilili oyuncu, şampiyonluk yolunda takımın en büyük aktörlerinden biriydi.



Yunus Emre Çift’e çifte ödül


Binlerce taraftarın oy kullandığı ’Sezonun En’leri’ oylamasında Samsunspor’un genç yıldızı Yunus Emre Çift, 2 farklı kategoride ödül aldı. Kulübün başarılı stoperi Çift, ’Sezonun En Genç Oyuncusu’ ve ’Sezonun Savunma Oyuncusu’ ödüllerini kazandı.



Yeni sezonda yeni oylamalar olacak


Süper Lig’e geri dönüşü ile birlikte moral ve motivasyonu güçlenen Samsunspor ile Socios.com yeni sezonda taraftarlara özel yarışmalarla sürpriz ödüller sunacak. Socios.com uygulamasını indirerek SAM Fan Token sahibi olan Samsunspor taraftarları hem takımının bazı kararlarında söz sahibi olacak hem de birbirinden değerli deneyim ve ödülleri kazanma fırsatını elde edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de can dostlara büyük destek Altıeylül Minik Patiler Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı, hayvanseverlerin örnek dayanışmasına sahne oldu. Hayvanseverler kampanya ile 2 ton mama bağışı topladılar. Altıeylül Hayvan barınağında yaşayan can dostlar için sosyal medya üzerinden başlatılan bağış kampanyası kısa sürede geniş kitlelere ulaştı ve yaklaşık 2 ton mama desteği sağlandı. Türkiye’nin farklı noktalarından destek veren vatandaşlar, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için tek yürek oldu. Toplanan mamalar, Altıeylül Belediyesi ekipleri tarafından teslim alınarak bakımevinde yaşayan hayvanlara ulaştırılmaya başlandı. Modern bakımevi hayvanların ihtiyaçlarına göre tasarlandı Yaklaşık 300 hayvana ev sahipliği yapan bakımevinde, hayvanların ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanan 39 doğal yaşam alanı ve 52 padok yer alıyor. Tesiste ayrıca her biri 10 metrekare büyüklüğünde olan müşahede, karantina, yavrulu anne ve ameliyat sonrası bakım alanları bulunuyor. Söz konusu alanların tedavi ve bakım süreçlerinde aktif olarak kullanılarak can dostların tedavi ve rehabilitasyon işlemleri yapılıyor. Yeşil alanlarla iç içe tasarlanan bakımevi, hayvanların hem fiziksel hem de ruhsal sağlıklarına katkı sağlıyor. Bakımevinde şu anda toplam 288 köpek bulunurken, bunların 63’unu yavrular oluşturuyor. Sağlanan mama desteği, bu ihtiyacın karşılanmasında önemli bir rol oynarken, bakım süreçlerinin de daha sürdürülebilir hale gelmesine katkı sağlıyor. "Herkes elini taşın altına koydu" Altıeylül’de gerçekleşen bu anlamlı dayanışma, hayvan hakları konusunda toplumsal farkındalığın arttığını bir kez daha ortaya koydu. Mama desteği için büyük bir dayanışma içerisinde olduklarını söyleyen hayvansever Zeynep Gökçen Cihan "Bu kampanyayı başlatırken amacımız, bakımevindeki can dostlarımızın temel ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sağlayabilmekti. Altıeylül Belediyemiz can dostlarımızın ihtiyaçlarını zaten eksiksiz karşılıyor. Bizde onlara bir nebze olsun yardım etmek istedik. Çok kısa sürede bu kadar büyük bir destekle karşılaşmak hepimizi hem şaşırttı hem de çok mutlu etti. Türkiye’nin farklı yerlerinden hayvanseverler adeta tek yürek oldu. Yaklaşık 2 ton mama desteğinin toplanması, aslında toplumda bu konuda ne kadar büyük bir duyarlılık olduğunu da gösteriyor. Herkes elinden geleni yaptı; kimi bir paket mama gönderdi, kimi kampanyayı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağladı. Bu dayanışma bizim için çok kıymetli. Bakımevinde yaşayan yüzlerce hayvanın düzenli beslenmesi büyük önem taşıyor. Özellikle yavruların sağlıklı gelişimi için bu destekler hayati nitelikte. Biz de elimizden geldiğince bu tür çalışmaların devam etmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Destek veren, paylaşan, katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.
Aydın Efeler’de Otizm Yaşam Merkezi büyüyor Efeler Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Otizm Yaşam Merkezi, her geçen gün daha fazla özel bireye ulaşarak kapasite ve hizmet çeşitliliğini artırıyor. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in görev süresi boyunca merkezde önemli gelişmeler kaydedilirken, otizmli bireylerin günlük yaşam becerilerini artırmaya, sosyal uyumlarını güçlendirmeye ve bireysel gelişimlerini desteklemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde yürütülen eğitimlerde; iletişim, motor beceriler, akademik gelişim ve sosyal etkileşim gibi birçok alanda destek sağlanıyor. Ayrıca ergoterapi, duyu bütünleme, spor, müzik, resim ve dil-konuşma eğitimleriyle bireylerin çok yönlü gelişimi hedefleniyor. Merkezden faydalanan öğrenci sayısı da dikkat çekici şekilde arttı. Başkan Yetişkin döneminde yaklaşık yüzde 60 oranında artış yaşanırken, bu gelişmeyle birlikte daha fazla otizmli bireyin eğitim ve destek hizmetlerinden yararlanması sağlandı. Öte yandan merkezde yalnızca eğitim değil, sosyal ve kültürel gelişimi destekleyen projeler de hayata geçirildi. Özel bireylerin sanatsal yönlerini ortaya koyabilmeleri amacıyla dans grubu kurulurken, vals ve bale gibi branşlarda çalışmalar başlatıldı. Meslek ve uygulama atölyesiyle üretim becerilerinin geliştirilmesi hedeflenirken, "Topraktan Sofraya Meslek Mutfağı Atölyesi" projesinin kabul edilmesiyle eğitim imkanları genişletildi. Ayrıca öğrencilerin dikkat ve stratejik düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla satranç grubu da oluşturuldu. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğunu belirterek, "Efeler’de herkesin kendini değerli ve görünür hissettiği bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Otizmli bireylerimizin hayatın her alanında yer alabilmesi en büyük önceliğimiz. Farkındalık sadece bir güne sığdırılamaz; yılın her günü bu bilinçle hareket etmeliyiz" dedi.
Tunceli Tunceli’de çiftçilere tohum ve fide desteği Tunceli’de atıl durumdaki araziler üretime açılırken, binin üzerinde çiftçiye yüzde 75 hibeli tohum ve fide desteği sağlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Tunceli’de boş, nadasa bırakılan veya atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime kazandırılması için önemli bir adım atıldı. Proje çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen programda üreticilere yüzde 75’i Bakanlık hibeli yağlık ayçiçeği, nohut ve kuru fasulye fideleri teslim edildi. Programda yaptığı konuşmada üretimin ve çiftçiliğin öneminden bahseden Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ifadesi var ‘Köylü milletin efendisidir’ diye. Bunu hepimiz alkışlıyoruz. Ancak Ulu Önder, köylü milletin efendisidir derken zincir marketten yoğurt alan köylüden bahsetmiyor, yumurtasını gelip şehirden alan köylüden bahsetmiyor. Üreten, memleketine katkı sağlayan ve vatandaşına hizmet eden köylüden bahsediyor. Bizim bu köy yapısını oluşturmamız lazım. Devletimiz Türkiye yüzyılı ifadesini tarım için de Tarım Yüzyılı şeklinde kullanıyoruz. Hangi vatandaşımız bir katkı almak istiyorsa devletimizin neredeyse yüzde 70-80’lere kadar hibe destekleri var. Faizsiz kredi destekleri var. Onun için çiftçilerimizin de harekete geçmesi gerekiyor. Bu sene İl Özel İdaresinde de bir ilke imza attık. Tarım için 12 milyon TL bütçe ayırdık. Tarımı desteklememiz gerekiyor" dedi. Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Suat Pala ise "Gerek sertifikalı tohum kullanımını yaygınlaştırmak gerekse atıl, nadasta olan arazilerimizi tekrar üretime dahil etmek amacıyla yüzde 75 hibeli tohumlarımızı Tarım Alanlarının Üretimin Yaygınlaşması Projesi kapsamında çiftçilerimizin kullanımına sunuyoruz. Bugün burada 55 bin 550 ton nohut, 5,5 ton kuru fasulye, 450 kilo yağlık ay çiçeği tohumu dağıtımını gerçekleştireceğiz. 5’inci ayda 147 bin 960 adet sebze fidesi, eylül ayında 30 ton toplam mercimek tohumunun dağıtımını gerçekleştirip bu yıl toplam bin 104 çiftçimize 8 bin 36 dekar alan için 5 milyon 614 bin TL toplam destek sunacağız. Bakanlığımızın destekleri Valimizin liderliğinde gerek bitkisel gerek hayvansal üretimde Tunceli Tarım İl Müdürlüğü olarak üreticilerimize desteklerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.