EKONOMİ - 23 Mart 2024 Cumartesi 18:29

SANKON’dan Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ziyaret

A
A
A
SANKON’dan Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ziyaret

Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Engin Karadağ, “Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler stratejik ortaklık düzeyindedir. Ülkemiz 2007 yılından beri Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı konumundadır. SANKON’a üye Türk şirketleri olarak, Gürcistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak istiyoruz” dedi.


Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ziyaret gerçekleştirdi. Konfederasyonun İstanbul İl Başkanı Engin Karadağ, Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ziyaretinde Başkonsolos Aleksandre Jishkariani’ye nazik davetleri için teşekkür etti. Türkiye ve Gürcistan’ın kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerinin konuşulduğu ziyarette; konfederasyonun İstanbul İl Başkanlığı yetkilileri ve Gürcistan Devleti İstanbul Başkonsolosluğu diplomatları hazır bulundu.



“Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı konumundayız”


Konfederasyon olarak iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak istediklerini ifade eden Karadağ, “Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler stratejik ortaklık düzeyindedir. Ülkemiz 2007 yılından beri Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı konumundadır. SANKON’a üye Türk şirketleri olarak, Gürcistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle, SANKON kuruluşu ile Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu arasındaki işbirliği çok önemlidir. İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak, her iki ülke açısından ilişkilerimizin güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. İkili ilişkilerimiz güçlendirilmesi açısından, İstanbul İl Başkanlığı olarak, sizleri ve değerli diplomatlarınızı İstanbul İl Başkanlığı ofisimizde görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi.



“Türk şirketlerini Gürcistan’a yatırım ve ticaret yapmaya davet ediyorum”


Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksandre Jishkariani, “Türkiye ile Gürcistan arasında yakın, ortak ilişkiler vardır. Bu yakın ilişkiler, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin genişletilmesi ve daha da güçlenmesi için elverişli imkanlar sunmaktadır. Bu bir fırsattır. Ülkemizde çeşitli sektörlerde yatırım imkanları ve ticaret imkanı vardır. Türk şirketlerini Gürcistan’a yatırım ve ticaret yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.


Aleksandre Jishkariani, konuşmasının devamında, SANKON heyetine Gürcistan’daki ekonomik reformlar ve cazip yatırım imkanları hakkında da bilgi verdi.



SANKON’dan Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.