SPOR - 08 Şubat 2026 Pazar 16:35

Shomurodov, gol krallığı yarışında zirveye ortak oldu

A
A
A
Shomurodov, gol krallığı yarışında zirveye ortak oldu

RAMS Başakşehir’in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov, Eyüpspor karşısında attığı golle Trendyol Süper Lig’deki gol sayısını 15’e çıkardı ve krallık yarışında Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu’yu yakaladı.


Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti. Mücadelenin 53. dakikasında takımının ikinci golünü kaydeden Özbek futbolcu Shomurodov, gol krallığı yarışında Trabzonspor’un Nijeryalı futbolcusu Paul Onuachu ile gol sayısını eşitleyerek zirveye ortak oldu. 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon Beşiktaş, Alanyaspor, Konyaspor, Galatasaray, Kocaelispor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Kasımpaşa, Samsunspor, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor ve Eyüpspor’a karşı 1’er gol atarken, Antalyaspor ağlarını ise 2 kez havalandırdı.


Özbek futbolcu ayrıca Fatih Karagümrük, Samsunspor, Gaziantep FK, Kayserispor ve Çaykur Rizespor maçlarında 1’er asistle takımına katkı sağladı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’de 300 karateci kuşak sevinci yaşadı Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen Osmangazi Belediyespor Kulübü’nün 2025-2026 yılı birinci dönem karate eğitim semineri ve kuşak sınavı, 6 yaş ve üzeri 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Dikkaldırım Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen karate eğitim semineri ve kuşak sınavına katılan sporcular, zorlu ve titiz bir değerlendirme sürecinden geçerek bir üst kemere terfi etmeyi başardı. Sınav sürecinde sporcuların teknik becerileri, disiplinleri ve karateye olan bağlılıkları detaylı bir şekilde değerlendirildi. Sınavı geçen sporcuların yeni kemerleri, Osmangazi Belediyespor Başkanı Fatih Karayılan tarafından düzenlenen törenle takıldı. "300 sporcumuza kuşaklarını teslim ettik" Başarılı sporcuları tebrik ederek sözlerine başlayan Osmangazi Belediyespor Başkanı Fatih Karayılan, "Osmangazi Belediyespor olarak karate branşımızın eğitim semineri ve kuşak sınavını gerçekleştirdik. 300 sporcumuza kuşaklarını teslim ettik. Bizlere her zaman destek olan Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a çok teşekkür ediyorum" dedi. "Karatenin tanıtımı ve yaygınlaşmasını amaçlıyoruz" Osmangazi Belediyespor Kulübü’nün karate branşı eğitim semineri ve kuşak sınav törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Karate Antrenörü Timur Özdemir, "Törene 300 sporcu katıldı. Buradaki etkinlik, karatenin tanıtımı ve yaygınlaşması açısından çok önemli. Ailelerin de yoğun katılımı söz konusu. Çocuklarımız oldukça heyecanlı. Burada bilgilerimizi sporculara aktaracağız. Osmangazi Belediyespor Kulübü’nde bir yıl öncesine kadar karate branşı yoktu. Bir yıl içinde bu kadar büyük bir potansiyele ulaştık. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Düzenlenen törende yeni kemerlerine kavuşan karate sporcuları, programın sonunda hocalarından öğrendikleri tekniklerle gösteri maçı yaptı.