ASAYİŞ - 21 Kasım 2023 Salı 10:51

Sultanbeyli’de iş yerlerine dadanan hırsızın para çaldığı anlar kamerada

A
A
A

Sultanbeyli’de farklı tarihlerde 14 iş yerinde hırsızlık yapan şüpheli, yapılan operasyon ile yakalandı. Farklı suçlardan çok sayıda kaydının olduğu belirlenen şüphelinin 20 yıl 31 ay 35 gün kesinleşmiş hapis cezasının da olduğu tespit edildi. Hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Sultanbeyli’de Ekim ve Kasım aylarında farklı günlerde 14 farklı iş yerinde dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, televizyon ve nakit paraların çalındığı hırsızlık olayları üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı.

Sultanbeyli’de iş yerlerine dadanan hırsızın para çaldığı anlar kamerada

Yapılan analiz ve değerlendirmelerin neticesinde eşkâlinden kimlik bilgileri tespit edilen E.O. isimli şüpheli şahsın, Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan bir ikamette olduğu belirlenmesi üzerine, adrese 17 Kasım tarihi saat 21.20 sıralarında çevrede gerekli güvenlik önlemleri alınarak operasyonh gerçekleştirildi. Operasyonda E.O. isimli şüpheli şahıs yakalandı.

Sultanbeyli’de iş yerlerine dadanan hırsızın para çaldığı anlar kamerada

Adreste yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 6 adet fişek, 1 adet döner bıçağı, 2 adet televizyon, 2 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet tablet bilgisayar, 1 adet biber gazı, 1 adet palaska, 1 adet el feneri ele geçirildi.

Sultanbeyli’de iş yerlerine dadanan hırsızın para çaldığı anlar kamerada

Şahsa yönelik yapılan sorgulamada benzer ve farklı suçlardan çok sayıda kaydının olduğu, 20 yıl 31 ay 35 gün kesinleşmiş hapis cezasının olduğu belirlendi.

Konu ile ilgili yakalanan şahıs 14 ayrı “işyerinden ve kurumdan hırsızlık” ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçlarından 18 Kasım tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Cem Güney Kılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.