GÜNDEM - 09 Mayıs 2025 Cuma 17:01

Sultangazi Belediyesi Anneler Günü’nde Filistinli kadınları unutmadı

A
A
A
Sultangazi Belediyesi Anneler Günü’nde Filistinli kadınları unutmadı

Sultangazi Belediyesi tarafından 3 gün boyunca devam edecek Anneler Günü programının açılış töreni düzenlendi. Programa katılan anneler, Filistin annelerine mektup yazıp alandaki panoya asarken, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.



Sultangazi Belediyesi, Anneler Günü’nde de Filistin’i unutmadı. 3 gün boyunca devam edecek Anneler Günü programının açılış töreni Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlendi. Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu kapsamında Filistinli annelere atfedilen, programının açılış töreni katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Programa Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’nın eşi Hatice Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’un eşi Tuba Dursun, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Anneler Günü teması içeren video gösterimi ile başladı. Program,"Sana bir sarılabilir miyim anne?" isimli şiiri okunurken ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit ise, "Anne Kalbi Her Coğrafyada Aynı Ritimde Atar" söyleşisi ile ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Yiğit, kendine has üslubuyla modern dünyanın kadınlar üzerindeki etkisine de değindi. Öte yandan salona gelen işaret dili uzmanı engelli annelere konuşulanları sahnede anlattı.


Filistinli annelere mektuplar yazıldı


Salonun girişinde Sultangazili annelerin Filistinli anneler için hazırladığı mektuplar asıldı. Evladını kaybeden anneler ve annelerini kaybeden evlatlar için yazılan mektuplar görenleri duygulandırdı.


Balonlar Filistin annelerine


Program sonunda Sultangazi Belediyesi’nin önünden Filistin’de şehit olan anneleri temsilen getirilen balonlar Özgür Filistin için gökyüzüne bırakıldı.


Hafta sonu dopdolu etkinlikler


Hafta sonu boyunca etkinlikler Sanat Sokağı’nda devam edecek. Müzik dinletisinden hediye yapım atölyelerine, sanat atölyelerinden sergi ve satış alanlarına hafta sonu boyunca birbirinden renkli etkinlikler Sultangazililerle buluşacak. Hem çocuklara hem de annelere yönelik atölyelerde rengarenk etkinlikler gerçekleştirilecek.


"Kadın sadece çocuk yetiştirmez, bir toplumunun geleceğini de yetiştirir"


Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, "Sultangazi Belediyesi olarak bu sene aile yılı olması sebebiyle Anneler Günü etkinliğimizin bugün başlangıcı. Sanat sokağı etkinliğimizde aileyi içine alan birçok etkinliğimiz olacak. Orda çocuklarımız babaları ile birlikte annelere hediyeler hazırlayacaklar. Annelere ve çocuklara yönelik 2 gün boyunca etkinliklerin olduğu sanat sokağımıza sizleri bekliyoruz. Kadının gelişimine katkı veren neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Kadın sadece çocuk yetiştirmez, bir toplumunun geleceğini de yetiştirir. Kadın ne kadar bilinçli bir anne olabilirse günümüzde yaşadığımız kötü olan hiç bir şey olmaz. Çünkü çocuklarımızı oma göre yetiştiririz. Kadınlarımıza özel yatırım yapıyoruz" dedi.


"Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’dan razıyız"


Etkinliğe katılan Hayriye Güneş, "Program çok güzeldi. Sultangazi Belediyesi ve Abdurrahman Bey hiç bir zaman bizi unutmadı. Her zaman Sultangazi’ye yüzde yüz değer verdiler. Her etkinlikte güzel bir şekilde buradan ayrıldık. Çocuklarımız, biz ve büyükler hepimiz Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’dan razıyız" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.