GÜNDEM - 12 Mart 2026 Perşembe 12:07

Sultangazi’de istiklal ruhu tarihi mekanlarla buluştu: Gençlerden anlamlı klip

A
A
A

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla ilçenin tarihi ve kültürel mirasını gençlerin sesiyle birleştiren özel bir video çalışmasına imza attı. "10 Kıta Tek Yürek" temasıyla hazırlanan projede liseli öğrenciler, İstiklal Marşı’nın her bir kıtasını ilçenin sembol mekanlarında seslendirdi.

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla anlamlı bir çalışmaya imza attı. "10 Kıta Tek Yürek" temasıyla bir proje hazırlandı. Liseli öğrenciler ise, İstiklal Marşı’nın her bir kıtasını ilçenin sembol mekanlarında seslendirdi. Proje kapsamında Sultangazi’nin dünya mirası sayılan mimari yapıları ve doğal güzellikleri çekim merkezi olarak kullanıldı. Mimar Sinan’ın eşsiz eserlerinden Mağlova Kemeri ve Güzelce Kemeri başta olmak üzere; Mimar Sinan Kent Ormanı, Amfi Tiyatro ve Gözetleme Kulesi gibi noktalar çekimlerin fonunu oluşturdu. Dron çekimleriyle desteklenen klipte, ilçenin panoramik manzarası eşliğinde öğrencilerin sergilediği performanslar, Milli Marş’ın ruhunu tarihi dokuyla harmanlayarak izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

"Hem tanıtım hem vefa"

Çalışmanın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Sultangazi İlçe Millî Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, projenin hem bir vefa borcu hem de bir tanıtım vesilesi olduğunu vurguladı. Tekbaş, "İstiklal Marşı’nın temsil ettiği bağımsızlık ruhunu genç nesiller aracılığıyla yeniden yaşatmak istiyoruz. Sultangazi’nin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin istiklal ruhuyla yeniden anlam kazanmasını önemsiyoruz. Şanlı tarihimiz, kendisine vefa gösteren genç nesillerimizin omuzunda yükselecek. Türkiye Yüzyılı’nın gençlerine bu anlamlı çalışmada yer aldıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Yunus Pınarı Mezarlığında geleneksel bayram buluşması Denizli’nin Çameli ilçesinde bulunan Yunus Pınarı Mezarlığında mahalle halkının katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen bayram hayrı, birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu. Kadınların imece usulü hazırladığı gözlemeler vatandaşlara ikram edilirken, etkinlik manevi atmosferiyle dikkat çekti. Denizli’nin Çameli ilçesinde Yunus Pınarı Mezarlığı, bu yılda Kurban Bayramında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Mahalle sakinlerinin katkılarıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen mezarlık hayrında vatandaşlar hem kabir ziyaretinde bulundu hem de komşuluk dayanışmasının güzel örneklerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinde mezarlık alanında bir araya gelen mahalleli kadınlar, imece usulüyle sacların başına geçerek gözleme hazırladı. Özenle pişirilen gözlemeler ayran eşliğinde mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara ikram edildi. Etkinlik boyunca hem dualar edildi hem de geçmiş büyükler rahmetle anıldı. Mahalle sakinlerinden Ayşe Nur Akkan, bayram sürecinde gerçekleştirilen hayrın mahalle kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, etkinliğin her geçen yıl daha fazla sahiplenildiğini söyledi. Bu buluşmanın yalnızca ikramdan ibaret olmadığını ifade eden Akkan, "Burada insanlar hem geçmişlerini anıyor hem de bir araya gelerek dayanışmayı güçlendiriyor. Özellikle gençlerin bu gelenekleri görmesi ve yaşatması bizim için çok kıymetli" dedi. Yıllardır süregelen komşuluk kültürünün bu tür etkinliklerle canlı tutulduğunu dile getiren Akkan, mezarlık hayrının mahallede manevi birlik oluşturduğunu vurguladı. Bayramların taşıdığı manevi değerin etkinliğe ayrı bir anlam kattığını söyleyen Akkan, "Büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. İnsanlar burada sadece mezar ziyareti yapmıyor; paylaşmayı, yardımlaşmayı ve birlikte olmayı yeniden hatırlıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu hayrı daha geniş katılımla sürdürmek istiyoruz" dedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklardan yaşlılara kadar birçok kişi aynı sofrada buluştu.
Adıyaman Adıyaman’da hastanede bıçaklı saldırı: 2’si güvenlik görevlisi 3 yaralı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 güvenlik görevlisi ve 1 vatandaş olmak üzere 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen 19 yaşındaki S.T. isimli erkek şahsın hastanedeki vatandaşları rahatsız ettiği iddiası üzerine güvenlik görevlileri kendisini uyarmak istedi. Bu esnada taraflar arasında kısa sürede tartışma çıktı. S.T., yanında bulunan bıçak ile hastanenin güvenlik görevlilerinden B.S. ile N.Ş.’yi yaraladı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan güvenlik görevlilerine, hastanedeki sağlık personeli tarafından anında müdahale edildi. Güvenlik görevlilerini yaralayan saldırgan, daha sonra hastanenin acil servis kapısının önüne çıktı. Elindeki bıçakla tehditler savuran gence müdahale etmek isteyen akrabası S.G. de bıçak darbesiyle kolundan yaralandı. Saldırgan tavırlarını sürdüren ve alkollü olduğu belirlenen şüpheliye polis ekiplerince müdahale edildi. Bıçağı elinden bırakmayan genç, polis ekiplerinin biber gazı kullanmasıyla etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şüpheli, daha sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlının aynı zamanda hastane içindeki bazı elektronik malzemelere de zarar verdiği öğrenildi. Öte yandan denetimli serbestlik kapsamında yakın zamanda cezaevinden çıktığı belirlenen şüpheli, tamamlanan işlemlerinin ardından polis merkezine götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.