EKONOMİ - 28 Kasım 2025 Cuma 11:36

Trendyol, ‘Efsane Günler’i başlattı

A
A
A
Trendyol, ‘Efsane Günler’i başlattı

Trendyol, 27 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Türkiye ile birlikte 15 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği ‘Efsane Günler’ kampanyasıyla milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı, satıcılarının e-ihracat hacmini büyütmeyi ve "Made in Türkiye" ürünlerini küresel ölçekte daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor.



Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Kasım ayının ikinci büyük kampanya dönemi Efsane Günler’i başlattı. 27 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Türkiye ile birlikte 15 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşen Efsane Günler, e-ticaret platformunun geniş ürün yelpazesini kullanıcılarla indirimli ve peşin fiyatına 6 ila 12 taksite uzanan ödeme seçenekleriyle buluşturuyor. Efsane Günler boyunca kullanıcılar moda, teknoloji, ev tekstili, kişisel bakım ve kozmetik gibi birçok kategoride indirimler ve binlerce üründe geçerli kuponlarla avantajlı alışveriş yapma imkânına sahip oluyor.


Satıcılar e-ihracatla yeni pazarlara erişiyor


Yapılan açıklamaya göre e-ticaret platformu, Kasım kampanyalarını Türkiye ile eş zamanlı olarak faaliyet gösterdiği pazarlarda hayata geçirerek yerli üretici ve satıcıların e-ihracat hacimlerini artırmalarına destek olurken, ‘Made in Türkiye’ etiketli ürünlerin uluslararası pazarlarda daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor.


Pazarlama, teknoloji ve lojistik alanlarına yaptığı yatırımlarla satıcılarının operasyonlarını daha verimli biçimde yönetmelerine destek olan e-ticaret platformu, stok planlamasını kolaylaştıran ve nakit akışını destekleyen finansal çözümlerle de kampanya dönemlerinde iş süreçlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Platform, Efsane Günler döneminde de Trendyol karşılamalı kampanyalar, pazarlama destekleri, finansman çözümleri ve tek tuşla kullanıma açılabilen reklam modelleri gibi kapsamlı araçlarla satıcıların ticari performansını artırmasına katkı sağlamayı hedefliyor.


Kasım ayına güçlü başlangıç: 1 milyar ziyaret, 65 milyon ürün gönderimi


Açıklamaya göre, Kasım ayının ilk kampanyası olan Süper Alışveriş Günleri’ni hem Türkiye’de hem uluslararası pazarlarda başarıyla tamamlayan e-ticaret platformu, dönem boyunca dikkat çekici bir ivme yakaladı. Platformun toplam ziyaret sayısı, 280 milyonu yurt dışından olmak üzere 1 milyara yaklaşırken, Trendyol satıcılarının 65 milyon ürünü müşterilere gönderildi. Kampanya sürecinde Trendyol, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Moldova’da en çok indirilen alışveriş uygulaması konumuna yükseldi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Aydın’da ’Demokrasi ve Însan’ dersi Bir dizi program ve etkinlik için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen özel programda Aydın’daki bir grup öğrenciye ‘Demokrasi ve İnsan’ konulu ders verdi. Yıllar sonra öğrencilerin karşısına geçip ders veren Bakan Tekin, yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladığı programına öğrencilerden helallik isteyerek başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden seçilen öğrenciler ‘Demokrasi ve İnsan Dersi’ni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anlatımı ile dinledi. Dersine; yasama, yürütme ve yargı sistemini anlatarak başlayan Bakan Tekin, Türkiye’de demokrasinin 1878’de başladığını ancak Adnan Menderes Dönemi’nde yaşananların demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek, "Bizde demokrasi tartışması bize bu konuda akıl verenlerden çok önce 1878 de başlamıştır" dedi. "Nisan ayını Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı ilan ettik" Demokrasi ve milli egemenlik tarihi bakımından Nisan ayını önemsediklerini ve bu nedenle bu ayı ‘Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı’ ilan ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Demokrasi Müzesi’nde verdiği dersinde demokrasi şehidi Aydınlı Başvekil Adnan Menderes’in siyasi hayatı ve o dönemde yaşananlardan bazı kesitlere yer verdi. Adnan Menderes’in içinde siyasete başladığı CHP’nin takip ettiği politikayı, ülke çıkarları adına beğenmeyerek Celal Bayar ile Demokrat Parti’yi kurduğunu belirten Tekin, Türkiye’de birden fazla siyasi partinin katıldığı ilk seçimde açık oy kullanılıp gizli sayım yapılan günleri anlattı. 27 Mayıs 1960’da halkın iradesi yok sayılarak yapılan darbeden de kısaca söz eden Bakan Tekin, millet iradesi ve demokrasinin önemine değindi. Dersin sonunda Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin dünyadaki durumu hakkında da bilgiler veren Tekin, artık beceri odaklı bir eğitime odaklanıldığını kaydetti. "350 bin sınıftan 750 bin sınıfa geldik" Türkiye’nin 2002 yılındaki sınıf sayısının 350 bin civarında, öğretmen sayısının 500 bin civarında olduğunu geride kalan süreçte bu sınıfların yaklaşık 150 binin deprem veya çeşitli nedenlerle yok olduğunu belirten Tekin, "Bugün gelinen noktada 750 bin sınıf 1 milyon 250 bin öğretmen ile eğitim devam ediyor" dedi. Bakan Tekin, "Eskiden bilgiyi erişmek için tek enstrüman okul idi. O zaman bizim sistem bunun üzerine kurulu idi. Artık bilgi vermek değil beceri temelli bilginin hayata dönüştürüldüğü bir sistem önem kazandı. Beceri odaklı eğitim müfredatına geçtik. Türkiye’de 75 bin okulumuz var. Kararları alırken aldığımız kararın yan etkilerini de düşünerek alıyoruz" dedi. Program sonunda Bakan Tekin’e Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni tarafından anlık olarak çizilen bir portre hediye edildi.