SPOR - 15 Mart 2026 Pazar 16:58

Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Eyüpspor: 0 (İlk yarı)

A
A
A
Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Eyüpspor: 0 (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Kasımpaşa ile Eyüpspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.



Maçtan dakikalar (İlk yarı)


13. dakikada Talha’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içindeki Umut Meraş’ın sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak uzak direkten oyun alınana döndü. Pozisyonun devamında Umut Bozok topu ağlara gönderdi fakat ofsayt gerekçesiyle gol değeri taşımadı.


30. dakikada Cafu’nun sağ taraftan pasında İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası sağ çaprazdan vuruşunda top yakın direk dibinden dışarı gitti.


33. dakikada Pintor’un geri pasında araya giren Benedyczak, topla beraber ceza sahası içine girdikten sonra sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluşturdu. 1-0



Hakemler: Ali Yılmaz, Mehmet Emin Tuğral, Ogün Kamacı


Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Claudio Winck, Rodrigo Becao, Adem Arous, Kamil Ahmet Çörekçi, Andri Baldursson, Cafu, Fousseni Diabate, İrfan Can Kahveci, Ben Ouanes, Adrian Benedyczak


Yedekler: Ali Yanar, Eyüp Aydın, Yusuf Barasi, Ali Yavuz Kol, Jim Allevinah, Nicholas Opoku, Cenk Tosun, Kerem Demirbay, Taylan Utku Aydın, Habib Gueye


Teknik Sorumlu: İlker Püren


Eyüpspor: Jankat Yılmaz, Talha Ülvan, Jerome Onguene, Bedirhan Özyurt, Umut Meraş, Taşkın İlter, Baran Ali Gezek, Metehan Altunbaş, Emre Akbaba, Lenny Pintor, Umut Bozok


Yedekler: Marcos Felipe, Calegari, Luccas Claro, Angel Torres, Diabel Ndoye, Charles Raux Yao, Anıl Yaşar, Mateusz Legowski, Denis Radu, Arda Yavuz


Teknik Direktör: Atila Gerin


Gol: Adrian Benedyczak (dk. 33) (Kasımpaşa)



Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Eyüpspor: 0 (İlk yarı)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gençlerbirliği’nden hakem kararlarına tepki: "Haksızlığa uğradık" Natura Dünyası Gençlerbirliği Başkan Vekili Adnan Duman, Beşiktaş maçının henüz başında verilen kırmızı kartın karşılaşmanın dengesini değiştirdiğini belirterek hakem kararlarına tepki gösterdi. Duman, Türk futbolunda adalet duygusunun korunması gerektiğini vurgulayarak kulübün haklarını daha güçlü şekilde savunacaklarını ifade etti. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında sahasında Beşiktaş’a 2-0 mağlup olan Natura Dünyası Gençlerbirliği’nde Başkan Vekili Adnan Duman, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada hakem kararlarına tepki gösterdi. Maçın henüz başında verilen kırmızı kartın karşılaşmanın dengesini değiştirdiğini belirten Duman, geçen hafta rakip takımın haksızlığa uğradığı yönündeki iddialarla oluşturulan atmosferin bu hafta Ankara’da telafi edilmek istendiğini düşündüklerini ifade etti. Duman, zor şartlara rağmen sahada büyük bir mücadele ortaya koyan futbolcuları tebrik ederek, "Oyuncularımız formanın hakkını vermek için son düdüğe kadar mücadele etti. Hepsini yürekten kutluyoruz" dedi. Türk futbolunda adalet duygusunun korunması gerektiğini vurgulayan Duman, hakem kararlarının daha dikkatli ve hassas şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 103 yıllık köklü bir Ankara kulübü olan Gençlerbirliği’nin tartışmalı kararların gölgesinde bırakılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Duman, "Cumhuriyetle yaşıt bu büyük kulübün emeği sahadaki adil yönetimle korunmalıdır. Türk futbolu adaletle büyür, adaletle güçlenir. Adaletin zedelendiği yerde sporun ruhu da zarar görür" ifadelerini kullandı. Gençlerbirliği’nin her şartta mücadele etmeye devam edeceğini anlatan Duman, kulübün haklarını bundan sonra daha güçlü ve kararlı şekilde savunacaklarını sözlerine ekledi.
Samsun Fuat Çapa: "Bu sene 13-14 puanımız yok oldu" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, bu sene birçok maçta haksız puan kayıpları yaşadıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Samsunspor, sahasında Kayserispor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, açıklamalarda bulundu. İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Fuat Çapa, "İlk devre oyun olarak gayet iyiydi. Girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı. Golden sonra tutku, coşku bizim adımıza sevindiriciydi. 2-0 olsaydı bizim adımıza daha iyi olacaktı. Ne Var’ın müdahale etmesi ne hakemin orada penaltı pozisyonunu es geçmesi anlaşılır gibi değil. Bizde bu sene bu tür olaylar biraz fazla oluyor. İkinci devrede talihsiz bir gol yedik. Rakibin attığı şut dönüşü top Borevkovic’in ayağına çarptı. Ondan sonra kısa süreçte biraz açıkçası inisiyatifi bıraktık. İkinci devrede bizim beklemediğimiz veya son haftalarda alışık olmadığımız bir Samsunspor gördük sahada. Oyundan mutlu olduğumu söyleyemem maalesef. 2-1’den sonra yakalamış olduğumuz pozisyonlar var daha iyi değerlendirilebilirdi. Ama maalesef değerlendiremedik. Yine ikinci devrede ofsayt pozisyonu veriyor hakem. Bize göre ofsayt değil, penaltı olması gerekiyor. Ofsayt veriyorsan neden 18 içerisinde ya da 18 çevresinde ofsayttı kullandırıyorsun? Orta sahadan kullandır. Yani burada tamamen bir tutarsızlık var, çok net bir şekilde. Üzücü açıkçası" dedi. Bu sene haksız puan kayıpları yaşadıklarını da vurgulayan Çapa, "Oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Ama bunu geliştirirken zaman zaman elimizde olmayan kararlar engel oluyor. Bu sene gerçekten kaba bir hesap yaptığımızda 13–14 puanımızın yok olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Antep’te başlayıp içeride oynadığımız Fenerbahçe karşılaşması, deplasmanda oynadığımız Galatasaray karşılaşması, tekrar içeride oynadığımız Antep karşılaşması gibi maçlar var. Yani üzücü. Çünkü bunlar çok ciddi puanlar. Eğer bunları yaşamamış olsaydık şu anda hedef olarak bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik. Ama yapacak bir şey yok. Elimizden geldiği kadar sahada, sportmence mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. Olivier Ntcham’ın maçın başında sakatlanarak oyundan çıkmasını da değerlendiren Çapa, "Kendisi bir şey hissettiğini söyledi. Yarın MR çekilecek, tam olarak ne olduğu belli olacak. Kendisi yırtık olmadığını, sadece çekme hissettiğini söyledi. Umarım ciddi bir durum yoktur" şeklinde konuştu.