GÜNDEM - 01 Ocak 2025 Çarşamba 14:26

Türk sanat müziği sanatçısı Gönül Akkor son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A

İstanbul’da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybeden Türk sanat müziği sanatçısı Gönül Akkor, Teşvikiye Camii’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sanat müziğinin sevilen isimlerinden Gönül Akkor, dün hayatını kaybetti. 82 yaşında hayata gözlerini yuman Akkor için bugün Teşvikiye Camii’nde bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine ablası Kamuran Akkor, Kamuran Akkor’un kızı Menekşe Uçaroğlu, Melike Demirağ, şarkıcı Bora Gencer, sanatçı Selami Şahin, yakınları ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı. Akkor, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“Çok üzgünüm”

Abla Kamuran Akkor, “Ne söyleyeyim çok üzgünüm. Kusura bakmayın çok konuşamıyorum. Çok üzgünüm. Rahatsızlığı vardı. Allah rahmet etsin” diye konuştu.

Türk sanat müziği sanatçısı Gönül Akkor son yolculuğuna uğurlandı

“Ölüm haberini beklemiyorduk”

Kamuran Akkor’un kızı Menekşe Uçaroğlu ise, “Çok üzgünüz teyzemi kaybettik. Sevenleri burada. Hastaydı uzun zamandır. Teyzem 20 yıl önce beyin kanaması geçirmişti. Sağlığı iyiydi aslında ama kalça kırığı ameliyatı oldu. Ondan sonra biraz tedavi altındaydı. Ama şu anda artık o hastalığıyla da mücadele bir yere kadar. Çok üzgünüz. Ölüm haberini beklemiyorduk. Çıkmasını bekliyorduk. Yani öyle bir ölümcül durumu yoktu” ifadelerini kullandı.

Türk sanat müziği sanatçısı Gönül Akkor son yolculuğuna uğurlandı

“Böyle bir ses Türkiye’ye bir daha gelmez”

Selami Şahin ise, “Birçok şarkı okudu ve albüm yaptı. Bu kadar kalbi temiz bir insan olamaz. Böyle bir ses Türkiye’ye bir daha gelmez” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Pınarhisar’da kan donduran saldırı: İki kez kalbi durdu, beyin kanaması geçirdi Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde dün belediye personeli Ozan Çetin, evine gitmek üzereyken evinin arka sokağında K.Ö. adlı şahıs ve beraberindeki kişilerin saldırısı sonucu ağır yaralandı. Edinilen bilgilere göre, dün öğle saatlerinde 18 yaşında olduğu belirtilen K.Ö. ve yanındaki 15 yaşındaki bir çocuk, iddiaya göre Ozan Çetin’i arkadan darp ederek yere düşmesine sebep oldu. Çetin, aldığı darbeler sonucu olay yerinde hareketsiz kaldı. Kısa süre sonra babasını yerde bulan oğlu, babasına seslendi ancak yanıt alamayınca durumu ailesine bildirdi. Olay yerine çağrılan ambulansla Pınarhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 39 yaşındaki Ozan Çetin’in burada kalbinin durduğu, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldüğü öğrenildi. Beyin kanaması geçirdi Durumu ağırlaşan Çetin, entübe edilerek Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sevk sırasında kalbinin bir kez daha durduğu, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle tekrar hayata döndürüldüğü bildirildi. Hastanede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Ozan Çetin’in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi Olayın ardından polis ekiplerince başlatılan çalışma sonucu K.Ö. ve beraberindeki şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi. Olayın nedeni araştırılıyor Saldırının çıkış nedenine ilişkin olarak, K.Ö. adlı şahsın Ozan Çetin’in kızıyla ilgili bazı rahatsız edici davranışlarda bulunduğu yönündeki iddialar üzerine yaşanan gerginliğin bu olaya yol açtığı öne sürülüyor. Yetkililer, olayla ilgili adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve tüm detayların yargı sürecinde netlik kazanacağını ifade etti.