EĞİTİM - 16 Temmuz 2024 Salı 10:53

Türk Telekom Vitamin LGS’yle 30 öğrenci LGS’den tam puan aldı

A
A
A
Türk Telekom Vitamin LGS’yle 30 öğrenci LGS’den tam puan aldı

Türk Telekom iştiraki Sebit’in öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) başarılı olmaları için geliştirdiği eğitim çözümü Vitamin LGS, kişiselleştirilmiş çalışma programıyla öğrencilerin sınava hazırlanmasına destek verdi. Vitamin LGS’yi kullanan 30 öğrencinin, 2024 LGS’de 500 tam puan aldığı açıklandı.



Türk Telekom iştiraki ve eğitim teknolojileri şirketi Sebit, geliştirdiği eğitim çözümleriyle milyonlarca öğrenciyi eğitim hayatları boyunca desteklemeye devam ediyor. Şirketin 35 yılı aşkın Ar-Ge deneyimiyle 8. sınıf öğrencileri için geliştirdiği Vitamin LGS’yle sınava hazırlanan 30 öğrenci, bu seneki LGS’de tam puan alarak Türkiye birinciliği kazandı. Program, tercih dönemi olan 28 Haziran – 17 Temmuz tarihlerinde online bire bir görüşmelerle öğrencilere rehberlik hizmeti sundu.



Yapılan açıklamaya göre; Vitamin LGS, binlerce beceri temelli yeni nesil soru ve çözüm videosu, eksikleri tamamlamaya yönelik yüzlerce etkileşimli öğretmen konu anlatımı, LGS’de çıkacak sorulara benzer sorulardan oluşan deneme sınavları ve ders denemeleri sunuyor. Ek olarak öğrencinin gelişimini ve eksiklerini raporlayan performans takip sistemi, öğrenciyi cevaplarına göre yönlendiren “Adım Kartları Seti” ve LGS’ye hazırlıkta en çok tercih edilen soru bankalarını tek bir eğitim setinde bir araya getiriyor.



Akıllı yönlendirmeler yapan yapay zekâ teknolojisiyle program, öğrencileri LGS hazırlık sürecinde adım adım destekliyor. LGS’ye hazırlanan öğrencilere sınav için gerekli olan analiz etme, kritik düşünme, problem çözme gibi üst düzey becerileri kazandıran pragram; “Bire Bir Rehberlik” uygulamasıyla da öğrencilerin uzman psikolojik danışmanlardan ve psikologlardan online rehberlik hizmeti almalarına da olanak sağlıyor. Vitamin LGS Bire Bir Rehberlik Paketi’nde ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’ ve ‘Çalışma Davranışı Ölçeği’ olmak üzere 2 test, öğrencilere yönelik 13 ve velilere yönelik 12 eğitim, kırkar ve yirmişer dakikalık 5 adet bire bir online görüşme bulunuyor. Online görüşmeler ek paketlerle artırılabiliyor. Vitamin LGS’nin yeni tercih paketiyle de öğrenciler tercih döneminde Vitamin LGS rehber öğretmenlerinden bire bir online görüşmelerle destek alabiliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nden özel bireylere afet farkındalık eğitimi Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, özel bireylerin afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olması amacıyla afet farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitimde, yaşanması muhtemel bir afet durumlarında hayat kurtarabilecek temel bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Engelsiz Kafe’de düzenlenen programda, özel bireyler ve ailelerine afet anında doğru davranış biçimleri, güven çemberi oluşturma, afet öncesinde yapılması gereken hazırlıklar ve afet çantası hazırlama gibi konular anlatıldı. Katılımcılar, anlatılan bilgileri uygulamalı çalışmalarla deneyimleme fırsatı buldu. Eğitimde, afetlere hazırlığın yalnızca afet anında değil, afet öncesinde yapılacak planlama ve hazırlıklarla mümkün olduğuna dikkat çekildi. Özellikle özel bireylerin ihtiyaçlarının dikkate alındığı afet planlarının önemine vurgu yapıldı. "Her zaman yanlarındayız" SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği Antalya İl Temsilcisi Osman Şeker, dernek olarak sadece afet anlarında değil, afet yaşanmayan dönemlerde de gönüllülük esasına dayalı farkındalık eğitimleri düzenlediklerini söyledi. Şeker, afet çantasında bulunması gereken temel malzemelere de değinerek, su, dayanıklı gıda ve ilk yardım malzemelerinin yanı sıra özel bireyler için kullanılan ilaçlar, gerekli medikal ekipmanlar ve bireyleri psikolojik olarak rahatlatabilecek oyuncak ya da kişisel eşyaların da çantada bulundurulmasının önemli olduğunu ifade etti. Şeker, "Biz SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği olarak her zaman onların yanındayız. Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada özel bireyler ve aileleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Aydın Aydın’ın "öksüz" antik kenti Amyzon, gün yüzüne çıkmayı bekliyor Definecilerin hedefi haline gelen 2 bin 300 yıllık Amyzon Antik Kenti, kazı başkanlığının kurulamaması nedeniyle yıllardır Aydın’ın "öksüz" antik kenti olarak gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Aydın’ın tarihi zenginliklerinden biri olan Amyzon Antik Kenti, hem arkeolojik değeri hem de doğal güzellikleriyle dikkat çekmesine rağmen kentte uzun yıllardır kapsamlı bir kazı çalışması yapılmadı. Bu kapsamda 2021 yılında kazı çalışmalarının başlatılacağı duyurulmuştu. Bölgede yaklaşık 80 yıl aradan sonra resmi nitelikteki ilk kazının yapılması için yapılan çalışmada, kazı başkanlığının kurulmaması nedeniyle süreç ilerleyemedi. Yıllarca definecilerin hedefi haline gelen Amyzon Antik Kenti’nde çok sayıda kaçak kazı yapılırken, kentin bazı bölümleri ise tahrip edildi. Öte yandan 1940’lı yıllarda Amyzon’da bir yabancının kazı yaptığı, çevre köylerden işçilerin de bu çalışmalara katıldığı ve çok sayıda kitabeli taşın ortaya çıkarılarak çalındığı da yöre halkı arasında konuşuluyor. Yaklaşık 6 metre yüksekliğindeki isodomik bloklarla inşa edilen görkemli sur duvarları ile dikkat çeken antik kentte, birbirine paralel şekilde sıralanan kemerli çatıya sahip yer altı odaları da bulunuyor. Bu yapıların antik dönemde ambar ya da depo olarak kullanıldığı tahmin edilirken, tarihi dokusunun yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Amyzon, doğa yürüyüşü yapanların ve tarih meraklılarının da uğrak noktalarından biri haline gelmiş durumda. Aydın’ın "öksüz" kalan antik kentlerinden biri olarak gösterilen Amyzon’un, yapılacak arkeolojik çalışmalarla Anadolu tarihine ışık tutabilecek önemli işaretler barındırdığı değerlendirilirken, Amyzon gün yüzüne çıkacağı günü bekliyor.
Antalya Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’den şehit annesine ziyaret Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 1994 yılında Erzurum’da şehit olan Astsubay Zeynel Özüren’in annesini Ramazan ayında evinde ziyaret etti. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 1994 yılında Erzurum’da şehit düşen Astsubay Zeynel Özüren’in annesini evinde ziyaret etti. Ramazan ayında gerçekleştirilen ziyarete Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Yurdakul da katıldı. Ziyarette şehit annesiyle bir süre sohbet eden Kocagöz, Kepez Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine yönelik yürütülen sosyal hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Belediye ekiplerinin ev temizliği hizmeti verip vermediğini soran Kocagöz’e şehit annesi verilen hizmetlerden memnun olduğunu ifade etti. Ziyaret sırasında konuşan Kocagöz, şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olduklarını belirterek bu konuda belediye olarak çeşitli sosyal hizmetler yürüttüklerini söyledi. Kepez Belediyesi’nin özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlara ve ihtiyaç sahiplerine yönelik ev temizliği ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade eden Kocagöz, şehit ve gazi ailelerine yönelik çalışmaların da sürdüğünü kaydetti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Yurdakul ise şehit ailelerinin yalnız olmadığını belirterek, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu söyledi. Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette şehit annesiyle bir süre sohbet edilirken, şehit ailelerinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Manisa Gördesli öğrencilerden depremzede ailelere Ramazan desteği Manisa’nın Gördes ilçesindeki Güneşli Anadolu Lisesi’nde öğretmen, öğrenci ve esnafın katkılarıyla hazırlanan Ramazan kolileri, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşayan depremzede ailelere ulaştırıldı. Manisa’nın Gördes ilçesinde eğitim veren Güneşli Anadolu Lisesi, Ramazan ayının birlik, dayanışma ve paylaşma ruhunu anlamlı bir sosyal sorumluluk çalışmasıyla yaşattı. Okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve esnafın katkılarıyla hazırlanan Ramazan kolileri, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşayan depremzede ailelere ulaştırıldı. "Maarifin Kalbinde Ramazan, Ramazan’ın Kalbinde Paylaşmak" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğretmenler ve öğrenciler yardım kolilerinin hazırlanmasında aktif rol aldı. Dayanışma bilincini küçük yaşlarda kazandırmayı amaçlayan çalışma sayesinde öğrenciler, paylaşmanın ve ihtiyaç sahiplerine destek olmanın önemini yaşayarak öğrendi. Hazırlanan yardım kolileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Okul Müdürü Bünyamin Orhan ve öğrencilerin de katılımıyla depremzede ailelere teslim edildi. Programda konuşan okul yönetimi, Ramazan ayının merhamet, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güçlendiren önemli bir zaman dilimi olduğunu vurguladı. Güneşli Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Orhan, gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmasının öğrencilerin toplumsal duyarlılığını artırdığını belirterek, dayanışma ruhunu yaşatan benzer etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de sürdürüleceğini ifade etti.
Manisa Dev patatesler pazarın ilgi odağı oldu Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde cuma pazarında satışa sunulan 800-850 gram ağırlığındaki dev patatesler vatandaşların ilgisini çekiyor. Tek bir patatesle dört kişilik bir ailenin yemek ihtiyacı karşılanabiliyor. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde her hafta cuma günü kurulan halk pazarında satışa sunulan devasa patatesler vatandaşların dikkatini çekiyor. Tanesi 800 ile 850 gram arasında gelen patateslerin tek başına dört kişilik bir ailenin yemek ihtiyacını karşılayabildiği belirtiliyor. Pazarda patates satışı yapan Osman Ayşakar, her hafta Sarıgöl pazarına gelerek tezgâh açtıklarını belirterek ürünleri İzmir’in Ödemiş ilçesinden getirdiklerini söyledi. Ayşakar, "Her hafta Sarıgöl pazarına gelerek patates satışı yapıyoruz. Patateslerimizi İzmir Ödemiş’ten getiriyoruz. Bazen içlerinden oldukça iri ve ilginç şekilli patatesler çıkıyor. Bu hafta bazı patatesler 800-850 gram geldi. Patatesin kilosunu ise 25 liradan satıyoruz." dedi. Pazardan patates alan vatandaşlardan Ramazan Karahan ise iri patateslerin oldukça ekonomik olduğunu ifade ederek, "Özellikle iri patatesleri tercih ediyorum. Bir tanesiyle dört kişilik bir aile rahatlıkla yemek yapabiliyor. İster sulu yemek ister kızartma olsun, tek patates yetiyor." diye konuştu. Sarıgöl pazarında sergilenen dev patatesler hem büyüklükleri hem de ekonomik olması nedeniyle vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.