EĞİTİM - 16 Temmuz 2024 Salı 10:53

Türk Telekom Vitamin LGS’yle 30 öğrenci LGS’den tam puan aldı

A
A
A
Türk Telekom Vitamin LGS’yle 30 öğrenci LGS’den tam puan aldı

Türk Telekom iştiraki Sebit’in öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) başarılı olmaları için geliştirdiği eğitim çözümü Vitamin LGS, kişiselleştirilmiş çalışma programıyla öğrencilerin sınava hazırlanmasına destek verdi. Vitamin LGS’yi kullanan 30 öğrencinin, 2024 LGS’de 500 tam puan aldığı açıklandı.



Türk Telekom iştiraki ve eğitim teknolojileri şirketi Sebit, geliştirdiği eğitim çözümleriyle milyonlarca öğrenciyi eğitim hayatları boyunca desteklemeye devam ediyor. Şirketin 35 yılı aşkın Ar-Ge deneyimiyle 8. sınıf öğrencileri için geliştirdiği Vitamin LGS’yle sınava hazırlanan 30 öğrenci, bu seneki LGS’de tam puan alarak Türkiye birinciliği kazandı. Program, tercih dönemi olan 28 Haziran – 17 Temmuz tarihlerinde online bire bir görüşmelerle öğrencilere rehberlik hizmeti sundu.



Yapılan açıklamaya göre; Vitamin LGS, binlerce beceri temelli yeni nesil soru ve çözüm videosu, eksikleri tamamlamaya yönelik yüzlerce etkileşimli öğretmen konu anlatımı, LGS’de çıkacak sorulara benzer sorulardan oluşan deneme sınavları ve ders denemeleri sunuyor. Ek olarak öğrencinin gelişimini ve eksiklerini raporlayan performans takip sistemi, öğrenciyi cevaplarına göre yönlendiren “Adım Kartları Seti” ve LGS’ye hazırlıkta en çok tercih edilen soru bankalarını tek bir eğitim setinde bir araya getiriyor.



Akıllı yönlendirmeler yapan yapay zekâ teknolojisiyle program, öğrencileri LGS hazırlık sürecinde adım adım destekliyor. LGS’ye hazırlanan öğrencilere sınav için gerekli olan analiz etme, kritik düşünme, problem çözme gibi üst düzey becerileri kazandıran pragram; “Bire Bir Rehberlik” uygulamasıyla da öğrencilerin uzman psikolojik danışmanlardan ve psikologlardan online rehberlik hizmeti almalarına da olanak sağlıyor. Vitamin LGS Bire Bir Rehberlik Paketi’nde ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’ ve ‘Çalışma Davranışı Ölçeği’ olmak üzere 2 test, öğrencilere yönelik 13 ve velilere yönelik 12 eğitim, kırkar ve yirmişer dakikalık 5 adet bire bir online görüşme bulunuyor. Online görüşmeler ek paketlerle artırılabiliyor. Vitamin LGS’nin yeni tercih paketiyle de öğrenciler tercih döneminde Vitamin LGS rehber öğretmenlerinden bire bir online görüşmelerle destek alabiliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da İSPARK’a ait 36 otopark ruhsatları olmadığı gerekçesiyle kapatıldı İstanbul’da İSPARK tarafından işletilen 36 otoparkın ruhsatları olmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri tarafından kapatıldığı iddia edildi. İddiaya göre İstanbul’da İSPARK tarafından işletilen 36 otopark, İBB Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Kapatılan otoparklardan Küçükçekmece’de bulunan Fevzi Çakmak Meydanı Zemin Altı Otoparkı’na girmeye çalışan vatandaşlara araçlarını park edemeyecekleri bildirildi. Otoparklarda bulunan araçlar için çıkışların ise açık olduğu öğrenildi. "Giriş yok" Konu ile ilgili konuşan vatandaş Levent Komanlı," İSPARK’ın mühürlendiğini söylüyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühürlemiş. Gerekçe yok. Sadece çıkış var, giriş yok. Abone olduğumuz için aracı almaya geldik. Nedeni kimse söylemiyor. Görevli arkadaşlar da bilmiyor" dedi. "Sosyal medyadan duyup geldik" Aracı için otoparka gelen bir başka vatandaş Uğurcan Kurucu ise, "Geldik. Zabıta tarafından galiba gündüz mühürlenmiş. Giriş alınmıyor. Çıkış yapılması söyleniyor. Ancak geldiğimiz diğer günde de giriş yapamayacağız. Durum belli değil. Herhangi bir şey söylenmemiş. O yüzden çıkış yapacağız mı kalacağız mı bilemiyoruz maalesef. 7 aydır aboneyim. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Çıkış yapsak tekrar giremeyeceğiz. Herhangi bir mesaj, bilgilendirme de gelmedi. Sosyal medyada duyup geldik" diye konuştu.