EKONOMİ - 26 Şubat 2020 Çarşamba 10:16

TurkFatura’dan şirketlere e-dönüşüm hizmeti

A
A
A
TurkFatura’dan şirketlere e-dönüşüm hizmeti

TurkFatura’nın Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, dijital dönüşüm ürünü sayesinde bütün e-dönüşüm (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-SMM, e-Saklama ve e-MM) hizmetleri ile müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırdığını ve kayıt için kısa süre kaldığını söyledi.

TurkFatura’nın Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, dijital dönüşüm ürünü sayesinde bütün e-dönüşüm (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-SMM, e-Saklama ve e-MM) hizmetleri ile müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırdığını ve kayıt için kısa süre kaldığını söyledi.



Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği Türkiye’de 31 Aralık 2019’a kadar şirketlerin Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) kayıt olmak zorunlulu uzatıldı. Kayıt için son gün 30 Haziran 2020 tarihine uzatıldı. Kayıt olmayan firmalara 1,5 milyon TL’ye kadar ceza kesilebilecek. Sisteme kayıtlı olan firmalar da veriyi korumazsa, yine büyük para cezalarına çarptırılabilecek. 50 ve üzeri çalışanı olan veya son yıllık bilançosu 25 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin VERBİS’e kaydı da zorunlu hale gelmişti.



Bilişim, sağlık, savunma, danışmanlık, enerji ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren ARD Grup’un iştirakleri arasında yer alan TurkFatura’nın Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, dijital dönüşüm ürünü sayesinde bütün e-dönüşüm (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-SMM, e-Saklama ve e-MM) hizmetleri ile müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırdığını ve kayıt için kısa süre kaldığını söyledi.


Aralarında Türkiye’nin önde gelen holdinglerininde bulunduğu, bilişim, savunma, sağlık, inşaat, gıda gibi birçok sektörden onlarca kurum ve kuruluş TurkFatura ile çalıştığı bilgisini veren Ödemiş, "TurkFatura markası ile çalışmayı tercih eden mükelleflerden sisteme dâhil olabilmeleri için herhangi bir giriş ve lisans ücreti almıyoruz. 7/24 müşteri hizmetleri desteği ile mekân, yer ve zamandan bağımsız olarak internet olan her yerde müşterilerimiz işlemlerini yapabilmektedirler" dedi.



"Maliyet ve fiyat avantajı sağlıyor"


Ayrıca Ödemiş, firmaların e-faturaya geçerek bu konuda oluşacak fatura bastırma, yazdırma, arşivleme gibi operasyonel yüklerinden kurtulmasının yanısıra, maliyet avantajı da sağladıklarını belirterek, "Uzman kadromuz, kaliteli ve müşteri odaklı hizmet anlayışı, giriş ve lisans ücreti olmadan, internet olan her yerden erişim imkanı ile SAP, ORACLE, Microsoft, yaygın muhasebe programları ve müşterilerinin kendi geliştirdiği ERP modüllerine entegre olabilen alt yapısı sayesinde, dijital dönüşüm süreçlerinizi hızlandırıp müşterilerine maliyet ve fiyat avantajı sağlıyor. Dijital dönüşüm, alışagelmiş dosyalama, evrak, kâğıt gibi belgeleme ve saklama şekillerini değiştirerek, tüm bu bilgileri dijital ortamda saklayarak dolapları dolduran binlerce sayfalık bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilme imkânı sunuyor." ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."