SAĞLIK - 01 Şubat 2025 Cumartesi 13:52

Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

A
A
A
Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Venezuela Büyükelçiliği ile sağlık yatırımları ve tedavi hizmetleri alanında ortak çalışmalar başlatacak.


Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu’na (SANKON) üye Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Federasyon Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, Venezuela Ankara Büyükelçisi Freddy E. Molina Gutierrez tarafından kabul edildi.


Türkiye’nin sağlık turizmindeki gücü vurgulandı


Toplantıda konuşan Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye’nin sağlık turizmi alanında güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, alternatif tıp, termal kaplıcalar, organ nakli, kanser tedavisi ve cerrahi müdahalelerde uzmanlaşmış kadrolar bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizmi işbirliğinin artırılması gerektiğini ifade eden Bay, "İlişkilerimizi güçlendirmek için ortak çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.


Prof.Dr. Bay, Venezuela’nın sağlık politikalarını desteklemek amacıyla hastane ve klinik yatırımları konusunda da Türk sağlık şirketlerinin girişimlerde bulunmaya hazır olduğunu belirtti.


Venezuela’dan işbirliği mesajı


Büyükelçi Freddy E. Molina Gutierrez ise Türkiye ile Venezuela arasındaki güçlü bağlara dikkat çekerek, sağlık turizmi alanında işbirliğini artırmaya hazır olduklarını söyledi. Venezuela devletinin sağlık politikaları ve ekonomik gelişmeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Büyükelçi, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu heyetini Venezuela’ya davet etti.


Türkiye’nin sağlık turizmi alanında uluslararası işbirliklerini güçlendirme hedefinin bir parçası olarak değerlendirilen ziyaret iki ülke arasında sağlık alanındaki işbirliğinin ilerleyen süreçte daha da geliştirilmesini hedefliyor.



Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Haymana’da kaplıca turizmine büyük yatırım: Medrese Mahallesi’ne modern tesis yapılacak Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Medrese Mahallesi’nde bulunan kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern ve donanımlı bir tesis inşa edilecek. Dünyaca ünlü termal suyuyla sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri olan Haymana’da kaplıca turizmini güçlendirecek önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile Haymana Belediyesi iş birliğinde, Medrese Mahallesi’nde bulunan mevcut kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern bir tesis yapılacak. Proje kapsamında Haymana Kaymakamı Osman Sak, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve AK Parti Haymana İlçe Başkanı Emre Avcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Haymana’ya kazandırılması planlanan yeni kaplıca tesisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. TOKİ tarafından inşa edilecek olan yeni tesisin, Haymana’nın termal potansiyeline yakışır şekilde modern ve kapsamlı olarak planlandığı belirtildi. Yapılacak kaplıca tesisinde bay ve bayan hamamlar, jakuzi, fitness salonu, sauna, buhar odası, özel aile kabinleri başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve sağlık odaklı alanın yer alacağı ifade edildi. Yeni tesisin tamamlanmasıyla birlikte Haymana’nın termal turizmde cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi, ilçenin ekonomik ve sosyal hayatına da önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Yetkililer, projenin Haymana’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, çalışmaların kısa sürede başlamasının planlandığını kaydetti.