SAĞLIK - 01 Şubat 2025 Cumartesi 13:52

Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

A
A
A
Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Venezuela Büyükelçiliği ile sağlık yatırımları ve tedavi hizmetleri alanında ortak çalışmalar başlatacak.


Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu’na (SANKON) üye Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Federasyon Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, Venezuela Ankara Büyükelçisi Freddy E. Molina Gutierrez tarafından kabul edildi.


Türkiye’nin sağlık turizmindeki gücü vurgulandı


Toplantıda konuşan Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye’nin sağlık turizmi alanında güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, alternatif tıp, termal kaplıcalar, organ nakli, kanser tedavisi ve cerrahi müdahalelerde uzmanlaşmış kadrolar bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizmi işbirliğinin artırılması gerektiğini ifade eden Bay, "İlişkilerimizi güçlendirmek için ortak çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.


Prof.Dr. Bay, Venezuela’nın sağlık politikalarını desteklemek amacıyla hastane ve klinik yatırımları konusunda da Türk sağlık şirketlerinin girişimlerde bulunmaya hazır olduğunu belirtti.


Venezuela’dan işbirliği mesajı


Büyükelçi Freddy E. Molina Gutierrez ise Türkiye ile Venezuela arasındaki güçlü bağlara dikkat çekerek, sağlık turizmi alanında işbirliğini artırmaya hazır olduklarını söyledi. Venezuela devletinin sağlık politikaları ve ekonomik gelişmeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Büyükelçi, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu heyetini Venezuela’ya davet etti.


Türkiye’nin sağlık turizmi alanında uluslararası işbirliklerini güçlendirme hedefinin bir parçası olarak değerlendirilen ziyaret iki ülke arasında sağlık alanındaki işbirliğinin ilerleyen süreçte daha da geliştirilmesini hedefliyor.



Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlarla uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı.
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Duygusal anlar yaşandı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlayarak uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı. (Vİ-MK-