SAĞLIK - 01 Şubat 2025 Cumartesi 13:52

Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

A
A
A
Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Venezuela Büyükelçiliği ile sağlık yatırımları ve tedavi hizmetleri alanında ortak çalışmalar başlatacak.


Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu’na (SANKON) üye Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Federasyon Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, Venezuela Ankara Büyükelçisi Freddy E. Molina Gutierrez tarafından kabul edildi.


Türkiye’nin sağlık turizmindeki gücü vurgulandı


Toplantıda konuşan Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye’nin sağlık turizmi alanında güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, alternatif tıp, termal kaplıcalar, organ nakli, kanser tedavisi ve cerrahi müdahalelerde uzmanlaşmış kadrolar bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizmi işbirliğinin artırılması gerektiğini ifade eden Bay, "İlişkilerimizi güçlendirmek için ortak çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.


Prof.Dr. Bay, Venezuela’nın sağlık politikalarını desteklemek amacıyla hastane ve klinik yatırımları konusunda da Türk sağlık şirketlerinin girişimlerde bulunmaya hazır olduğunu belirtti.


Venezuela’dan işbirliği mesajı


Büyükelçi Freddy E. Molina Gutierrez ise Türkiye ile Venezuela arasındaki güçlü bağlara dikkat çekerek, sağlık turizmi alanında işbirliğini artırmaya hazır olduklarını söyledi. Venezuela devletinin sağlık politikaları ve ekonomik gelişmeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Büyükelçi, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu heyetini Venezuela’ya davet etti.


Türkiye’nin sağlık turizmi alanında uluslararası işbirliklerini güçlendirme hedefinin bir parçası olarak değerlendirilen ziyaret iki ülke arasında sağlık alanındaki işbirliğinin ilerleyen süreçte daha da geliştirilmesini hedefliyor.



Türkiye ile Venezuela arasında sağlık turizminde işbirliği başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası, 5 gün süren heyecan dolu müsabakaların ardından sona erdi. Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası 907 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. 8-12 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda 60’dan fazla şehirden gelen 200’den fazla kulüp 907 sporcu katıldı. Beş gün süren karşılaşmalarda izleyenlere büyük heyecan yaşatan sporcular, Türk güreşinin gücünü ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Müsabakalar boyunca fair-play ruhu ön planda olurken, tribünleri dolduran güreş severler de sporculara yoğun ilgi gösterdi. Dereceye giren sporcular Serbest stilde 57 kiloda Yusuf Demir, 61 kiloda Emrah Ormanoğlu, 65 kiloda Ahmet Duman, 70 kiloda Abdullah Toprak, 74 kiloda Ömer Faruk Çayır, 79 kiloda Okan Tahtacı, 86 kiloda Osman Göçen, 92 kiloda Fatih Altunbaş, 97 kiloda Emirhan Kılıç, 125 kiloda Feyzullah Aktürk, birinci oldu. Grekoromen stilde 55 kiloda Muhammet Emin Çakır, 60 kiloda Ekrem Öztürk, 63 kiloda Enes Başar, 67 kiloda Murat Fırat, 72 kiloda Muhammed Ali Göçmen, 77 kiloda Yunus Emre Başar, 82 kiloda Yüksel Sarıçiçek, 87 kiloda Doğan Kaya, 97 kiloda Beytullah Kayışdağ, 130 kiloda Fatih Bozkurt, birinciliği elde etti. Kadınlarda 50 kiloda Zehra Demirhan, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 55 kiloda Tuba Demir, 57 kiloda Elvira Süleyman, 59 kiloda Bediha Gün, 62 kiloda Sevim Akbaş, 65 kiloda Beyza Nur Akkuş, 68 kiloda Ayşe Erkan, 72 kiloda Derya Nur Karaduman, 76 kiloda Elmira Yasin, kürsünün en üst basamağında yer aldı. Organizasyonun sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları düzenlenen törenle takdim edildi. Şampiyona, hem sportif kalitesi hem de katılım yoğunluğu ile son yılların en kapsamlı Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonalarından biri olarak değerlendirildi.
İstanbul Suç makinesi kadın daha fazla kaçamadı: Hırsızlık anları kameraya yansıdı Büyükçekmece ve Esenyurt’ta çok sayıda hırsızlık olayını gerçekleştiren suç makinesi kadın, güvenlik kameralarına yakalanınca yakayı ele verdi. Büyükçekmece’deki özel hastaneden bir görevlinin 10 bin lirasını ve çantasını, bir lokantadan ise sandalyede asılı duran içinde 55 bin lira değerinde altın ve 20 bin lira paranın olduğu çantayı çalan hırsızın, "İşyerinden ve kurumdan hırsızlık", "kasten yaralama", "göçmen kaçakçılığı", "çocuğun kaçırılması, alıkonulması" gibi suçlarından sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı. Büyükçekmece ve Esenyurt’ta çok sayıda hırsızlık olayını gerçekleştiren kadın önce güvenlik kameralarına ardından polis ekiplerine yakalandı. 9 Ağustos’ta Büyükçekmece’deki özel hastaneye müşteri gibi giren kadın, bir görevlinin 10 bin lirasını ve çantasını çaldı. 11 Aralık’ta ise bir lokantaya giren kadın, sandalyede asılı duran içinde 55 bin lira değerinde altın ve 20 bin lira paranın olduğu çantayı da çalarak uzaklaştı. Hırsızlık olaylarının ardından polis ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerden şüphelinin kimliği belirlendi. Şüphelinin Semra H.B. (37) olduğu belirlendi. Şüphelinin "İşyerinden ve kurumdan hırsızlık", "açıktan hırsızlık", "kasten yaralama", "hakaret", "tehdit", "göçmen kaçakçılığı", "çocuğun kaçırılması, alıkonulması" suçlarından sabıka kaydı olduğu tespit edildi. Polis ekipleri şüphelinin Silivri’deki adresine baskın yaptı. Operasyonda Semra H.B. yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, hırsızın Esenyurt’taki bir zincir marketten 2 bin 400 liralık ürün çaldığı ve yine Esenyurt’ta bir telefon bayisinden 750 lira değerinde hoparlör çaldığı ortaya çıktı. Hırsızlık anları ise kameraya yansıdı. Suç makinesi kadının adliyeye sevk edildiği öğrenildi.