ASAYİŞ - 09 Mayıs 2025 Cuma 09:56

Ümraniye’de Yazgülü Coşkun’un öldürülmesine ilişkin 2 şüpheliden 1’i tutuklandı

A
A
A
Ümraniye’de Yazgülü Coşkun’un öldürülmesine ilişkin 2 şüpheliden 1’i tutuklandı

Ümraniye’de başından vurularak öldürülen Yazgülü Coşkun cinayetine ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 şüpheliden 1’i tutuklandı. Şüpheliler ifadelerinde suçu birbirlerine attı.



Ümraniye’de geçtiğimiz ay yaşanan olayda 26 yaşındaki Yazgülü Coşkun ve erkek arkadaşı M.T. beraber kaldıkları G.Ç.’nin evinde tartışma yaşadı. Tartışma sonrası Yazgülü Coşkun başından vurularak öldürüldü. Olaya ilişkin evde bulunan M.T. ve G.Ç. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin olay gününe ilişkin savcılık ifadeleri ortaya çıktı. 2 şüpheli verdikleri ifadelerde birbirini suçladı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan G.Ç. verdiği ifadesinde, "Kargaşa çıkınca 2 el silah sesi duydum. Gerisini hatırlamıyorum. Madde ile gerçeği ayırt edemiyorum. Kimseyi öldürmedim, elimde silah var mıydı hatırlamıyorum" dedi.



"Kendi odasına yöneldiği esnada yüzüne çamaşır suyu döktüm"


Yazgülü Coşkun’un dini nikahlı eşi olduğunu iddia eden şüpheli M.T. savcılıkta verdiği ifadesinde, "Yazgülü Coşkun, benim dini nikahlı eşim olur. Telefon kullanmıyorum. Ben yaklaşık 1 hafta önce G.Ç.’nin Ümraniye’de bulunan demir doğrama işyerinde işe başladım. Yazgül’ü ile birlikte G.Ç.’nin evinde kalmaktaydık. Olay günü, ben, Yazgülü ve G.Ç. evde bulunduğumuz esnada G.Ç.’nin eşime sarkıntılık ettiğini fark ettim. Ben tezgahta bulaşık yıkarken Yazgülü yanımdaydı. G.Ç. eşime yaklaşmaya çalıştı ancak dokunamadı. G.Ç. yine eşime yaklaşacağı esnada bunu fark ettim ve çatal alarak G.Ç.’nin boğazına dayadım. G.Ç. eline bıçak aldı ve aramızda arbede çıktı. G.Ç. kendi odasına yöneldiği esnada yüzüne çamaşır suyu döktüm. Bu sırada ayağının kayması sonucu yere düştü. Yazgülü ve ben bunu fırsat bilerek evden kaçtık. Ben sağa doğru kaçtım. Bir süre sonra 2-3 el silah sesi duydum. Sokakta dolanırken polisler beni yakalayarak polis merkezine götürdü. Yazgülü’nün nasıl vurulduğunu görmedim. Eşimi, G.Ç.’nin vurduğunu düşünüyorum. G.Ç. bana 2 farklı model silah göstermişti" ifadelerini kullandı.



"Bıçağı almasam kadını kesecekti"


Şüpheli G.Ç. savcılık ifadesinde, "Ben karıncayı bile incitecek birisi değilim. Silahım var ancak 4-5 senedir bozuk. M.T.’yi tanımıyorum, kalacak yerleri yoktu yanıma aldım. Ben bu şahsın eşine beğenme veya cinsel bir şekilde yaklaşma gibi durumum olmadı. Benim kafamdan aşağı çamaşır suyu döküldü. Bunu bana M.T. döktü. Ben demir doğrama ve metal işleri ile uğraşıyorum. Uyuşturucu madde kullanıyorum, olayı tam hatırlamıyorum. Ben, M.T. ve eşi birlikte uyuşturucu kullandığımız doğrudur. M.T.’nin silahı yoktu. O gün Yazgülü ile aralarında tartışma oldu. M.T. kendini kesti. Ben bıçağı elinden aldım yoksa kadını kesecekti. Başımdan aşağı çamaşır suyu döktü, kargaşa çıkınca 2 el silah sesi duydum. Gerisini hatırlamıyorum. Madde ile gerçeği ayırt edemiyorum. Kimseyi öldürmedim, elimde silah var mıydı hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.



Ev sahibi tutuklandı, erkek arkadaş serbest kaldı


2 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ev sahibi G.Ç. tutuklanırken, Yazgülü Coşkun’un erkek arkadaşı M.T. ise yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün imza atma şeklinde adli kontrol şartıyla serbest kaldı.



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.