YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 10:53

KİRAZLILAR, YİNE ÜÇ ŞEHİTLER TEKKESİ`NDE BULUŞTU

A
A
A
KİRAZLILAR, YİNE ÜÇ ŞEHİTLER TEKKESİ`NDE BULUŞTU

İzmir`in Kiraz İlçesi`ne bağlı Umurcalı Köyü`nde, geleneksel olarak devam eden Üç Şehitler Tekkesi buluşmasının bu yıl 6`cısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı buluşmada, şehitler anıldı, yağmur duası okundu.
Yaklaşık 100 yıldan beri sürdürülen gelenek, Umurcalı`nın Tekke Tepesi`nde Nisan ayının ilk pazar günü gerçekleştiriliyor. Bu yıl da şehitler için mevlit okutuldu, yağmur duası yapıldı ve ikram edilen yemekler hep birlikte afiyetle yenildi. Kiraz, Umurcalı Köyü ve çevre köylerin katılımıyla gerçekleşen Tekke buluşmasında yaklaşık 400 kişi bir araya geldi. Kiraz Ziraat Odası`nın organize ettiği, Umurcalı Muhtarlığı`nın ev sahipliğinde gerçekleşen programın kurumsallaşması ve kültürel bir kimlik kazanması amaçlanıyor.
Şehitleri anma programında bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Erol Yalçın, şunları söyledi: ``Ziraat Odası yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda, 6 yıldan bu yana Üç Şehitler Tekkesi`nde organize edilen şehitlerimizi anma törenlerine maddi desteklerimizi sürdürüyoruz. Burada şehitlerimizi yad etmek için bulunuyoruz. Yapılan samimi dualar mutlaka yerine ulaşacaktır. Kiraz`ın diğer köylerinden de vatandaşlarımızın iştirak etmelerini bekliyoruz. Maddi ve manevi kültürümüzü unutmadan geleceğimizi inşa etmeliyiz. Geleneklerimiz, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görürler. Gençlerimizi buraya getirmeliyiz ve yapılan dualara ortak etmeliyiz. Değerlerimizin unutulmasına müsaade etmeyelim.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Güneydoğu derbisinde gülen taraf Şanlıurfa oldu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin 18. haftasında sahasında Gazişehir Gaziantep’i 67-51 mağlup etti. Güneydoğu derbisi niteliği taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü ile Gazişehir Gaziantep arasındaki müsabaka, Karşıyaka Spor Salonu’nda oynandı. Ligde 26 puanla 7. sırada yer alan Şanlıurfa temsilcisi, zorlu mücadelenin ilk devresini 38-26 önde bitirdi. İkinci yarıda da iyi bir performans ortaya koyan ev sahibi takım, seyircisinin desteğiyle maçı 67-51 kazanarak, Güneydoğu derbisinin galibi oldu. "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk" Maçın ardından açıklamada bulunan Teknik Direktör Metin Dinçol, "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk. Zor bir maçtı. Antep her zaman bize karşı sert oynamıştır, biz de onlara karşılık verdik. Bizim üst sıralarda yer alabilmemiz için bu maçı mutlaka almamız lazımdı. O yüzden hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bunu da sahaya yansıttık ve bir takım oyunu oldu. Taraftarımız da geldi, onlara da çok teşekkür ediyoruz. Tüm takımı kutluyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne de hayırlı olsun. Hedefimiz öncelikle ilk 8 takım arasında kalmak. Daha sonra da üst sıralarda olup avantajlı bir duruma geçmektir. O yüzden her maç çok önemli, bundan sonraki maçları da inşallah bu havayla kazanırız, üst sıralarda yer alırız" dedi.
Trabzon Günay Güvenç: "Bunun cevabını şampiyonluk kutlamalarında vereceğiz" Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç, Trabzonspor maçının ardından yaşanan olayların cevabını şampiyon olduklarında vereceklerini belirterek, Uğurcan Çakır’a yapılanları kınadı. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından sarı-kırmızılı kaleci Günay Güvenç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güvenç, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek, "Zor bir deplasmandı. Taraftar baskısı vardı. Trabzonspor’un büyük hedefleri var ve iyi bir konumdalar. Özellikle ilk yarıda istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Trabzonspor bizden daha çok istedi ve bu da maçın sonucuna yansıdı" dedi. Saha dışı yaşanan olaylara da değinen Günay Güvenç, "Beni herkes açık sözlü biri olarak tanır. Maçtan birkaç gün önce kalecimiz Uğurcan Çakır’a ve ailesine yapılanları kınıyorum. Milli duyguların yoğun olduğu bir dönemde bu tür olayların yaşanması üzücü. Birbirimizi kırıyoruz. ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ diyoruz ama yaptıklarımız ortada" diye konuştu. "Otelimizin önünde takımımıza küfür edildi" Takım olarak konakladıkları otel önünde de olumsuz olaylar yaşandığını dile getiren deneyimli kaleci, "Otelimizin önünde takımımıza küfür edildi. Trabzon polisi müdahale etti ancak bir yere kadar engel olunabiliyor. Uğurcan Çakır bizim için çok önemli bir insan. Ona yapılanları Türk futbolu adına kınıyorum. Ayrıca Galatasaray camiasına müzik eşliğinde küfür edilmesini de doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. Karşılaşmayı Trabzonspor’un hak ederek kazandığını vurgulayan Günay Güvenç, "Bunun cevabını şampiyonluk kutlamalarında vereceğiz. Kimseye böyle bir şey yaşatmadık. Hatalar olabilir ama bunları aşmamız gerekiyor. Biz sahada cevap vereceğiz. Her şeyin bir zamanı var" şeklinde konuştu.