YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 10:43

MÜNİR NURETTİN`İN ESERLERİ BORNOVA`DA YANKILANACAK

A
A
A
MÜNİR NURETTİN`İN ESERLERİ BORNOVA`DA YANKILANACAK

Türk Sanat Müziği`nin ünlü bestekarı Münir Nurettin Selçuk`un eşsiz eserleri, Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu ve Zekai Tunca`nın sesinden yaşam bulacak.
Bornova Belediyesi, Türk Sanat Müziği`nin ünlü ismi, eşsiz bestelerin sahibi Münir Nurettin Selçuk`u, yine Türk Sanat Müziği`nin eskimeyen sesi Zekai Tunca`nın solist olarak katılacağı konserle anıyor. Şef Sami Büyüköztekir yönetimindeki Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu`nun da yeralacağı konser, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi`nde yarın akşam saat 20.30`da gerçekleştirilecek. Bornova Belediyesi`nin bir sanat hizmeti olarak ücretsiz izlenebilecek konser, iki bölümden oluşacak. İlk bölümde Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sahneye çıkarken, ikinci bölümde ise Zekai Tunca kulakların pasını silecek.
Tüm İzmirlileri Münir Nurettin Selçuk`u Anma Konseri`ne davet eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ``Türk sanat müziğinin eşsiz besteleriyle eşsiz bir sesi buluşturuyoruz. Belediyemizin Türk Sanat Müziği Korosu`nun da sahneye çıkacağı bu ücretsiz konserimize tüm yurttaşlarımızı davet ediyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Soyer, Kaya ve Aslanoğlu’na İZBETON soruşturmasında bir tutuklama daha İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ. üzerinden kentsel dönüşüm projelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da olduğu 9 şüphelinin ardından eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İZBETON AŞ üzerinden Gaziemir Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı projeleri kapsamında yürütülen soruşturmada; S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi aracılığıyla menfaat sağlandığı iddiasıyla "zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali" suçlarından işlem başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde, aralarında Ümit Erkol’un da bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda şüphelilerden 9’u yakalanarak gözaltına alındı. Erkol’un da yer aldığı şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Firari olan diğer şüphelinin ise arandığı belirtildi. Öte yandan dosyada yeni bir gelişme daha yaşandı. Soruşturmada ’şüpheli’ konumunda bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, savcılığa verdikleri ifadelerin ardından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Soyer, Aslanoğlu ve Kaya, daha önce yürütülen zimmet soruşturması kapsamında da tutuklanmıştı.