MAGAZİN - 23 Kasım 2017 Perşembe 14:44

Dünyaca ünlü gitarist Bergama’ya hayran kaldı

A
A
A
Dünyaca ünlü gitarist Bergama’ya hayran kaldı

Henüz 8 yaşındayken Ukrayna Devlet Televizyonuna çıkıp, 12 yaşında Kharkov Filarmoni Senfoni Orkestrası ile ilk gitar konçertosunu veren dünyaca ünlü gitarist Galina Vale, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama’ya hayran kaldı.

Henüz 8 yaşındayken Ukrayna Devlet Televizyonuna çıkıp, 12 yaşında Kharkov Filarmoni Senfoni Orkestrası ile ilk gitar konçertosunu veren dünyaca ünlü gitarist Galina Vale, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama’ya hayran kaldı.


Dünyaca ünlü gitarist Galina Vale, turne kapsamında geldiği Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası kenti Bergama’yı da ziyaret etti. Bergama’da iki gün boyunca gitarı ile birlikte akropol ve bazilikayı gezen Vale, zaman zaman tarihi mekanların içerisinde müzik ezgilerini Bergama’dan dünyaya duyurdu. Vale, “Aslen Manchesterlıyım. Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Türk halkı için gitarımı çalıyor olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Çünkü Türk halkı müziksever, arkadaş canlısı, misafirperver ve sevgi dolu insanlar. Ve bugün enteresan bir yer olan Bergama’dayım. Çok güzel ve antik bir kent burası. Ve ben Bergama’ya UNESCO Dünya Mirası olan bir kenti ve o kentin değerlerini yerinde görmek için geldim. Gitarım ile birlikte Bergama’da olmak benim için çok özeldi. Burada geçirdiğim zaman çok keyifliydi” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da otel yangını kontrol altına alındı: 7 kişi yaralandı Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir otelde çıkan yangın, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 7 kişi, Çekirge Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde 48 yatak kapasiteli ve iki bölümden oluşan otelde bulunan 35 vatandaş, itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildi. Yangın sırasında üst katlarda mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için merdivenli araçlar ve özel ekipmanlar kullanıldı. İlk değerlendirmelere göre yangının, otelin eksi birinci katında bulunan SPA merkezinden çıktığı tahmin ediliyor. Yoğun dumanın binanın üst katlarına yayılması üzerine itfaiye ekipleri, hem yangını söndürme hem de içeride bulunan vatandaşları kurtarma çalışmalarını eş zamanlı yürüttü. İtfaiye ekiplerinin zamanla yarıştığı müdahale ve kurtarma anları kameralara yansıdı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de olası müdahaleler için olay yerinde hazır bekledi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme sürerken, yapılan denetimlerde otelin mevzuata uygun olduğu ve gerekli kontrollerden geçtiği öğrenildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre yangına 19 araç ve 50 itfaiye personeliyle müdahale edildi. Açıklamada, yangının otelin eksi birinci (-1) katında bulunan SPA bölümünde başladığının tespit edildiği belirtildi. Yangın sırasında yapı içerisinde bulunduğu bildirilen 35 kişi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bina içerisinden başarıyla tahliye edildi. Dumandan etkilenen 7 vatandaşın ise sağlık ekiplerine teslim edilerek hastanelere sevk edildiği bildirildi.