ASAYİŞ - 06 Haziran 2018 Çarşamba 12:49

Minik Alperen’in annesi destek istedi

A
A
A
Minik Alperen’in annesi destek istedi

İzmir’de, servis minibüsü içerisinde unutulan ve saatler sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin’in davası sürüyor.

İzmir’de, servis minibüsü içerisinde unutulan ve saatler sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin’in davası sürüyor. Yaşanan olayla ilgili devam eden dava kapsamında, Alperen Sakin’in annesi Buket Sakin, sosyal medyadan duyuru yaparak İzmirli vatandaşlardan destek istedi.


Edinilen bilgiye göre, Buket-Serkan Sakin çiftinin oğulları Alperen’i 15 Ağustos 2017 tarihinde, kreşe götürmesi için servis sürücüsü Tamer İ. (47) ile rehber personel D.K.’ye (17) teslim etti. Kreşe götürülen öğrenciler indirildiği sırada, uyuya kalan minik Alperen’i görevliler fark etmeyerek servis içerisinde unuttu. Uzun bir süre sonra kreş görevlileri Alperen’in olmadığını fark edince, kreşin bahçesinde aramaya başladı. Aramalar sonuç vermeyince güvenlik kameralarını inceleyen görevliler, Alperen’in okula girmediğini tespit etti. Bunun üzerine, okul servisine bakan görevliler, minik Alperen’in cansız bedenini ile karşılaştı.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, kreş yöneticilerinin polise verdikleri ilk ifadelerinde gerçeği saklayarak, Alperen’in uyku saatinde uyutulduğunu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğünü söyledi. Durumdan şüphelenen polis, bir görevlinin ifadesinden yola çıkarak, Alperen’in kreş servisinde unutulduğu için öldüğünü ortaya çıkarttı. Olayın ardından minik Alperen’in ölümüne neden olmakla suçlanan Tamer İ. ve eşi okul sahibi Yurdagül İ. tutuklandı.


Geçtiğimiz Nisan ayında Alperen Sakin için görülen davada, Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar servis sürücüsü Tamer İ. ile eşi Yurdagül İ., tutuksuz sanıklardan servis görevlisi D.K. ve sorumlu müdür B.G. hakkında ’bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ ile ’suç delillerini yok etmek’ suçlarından toplam 14’er yıl hapis cezası istendi. Öğretmen A.G. hakkında, ’taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten 6 yıla kadar hapis cezası, okul çalışanı A.S. hakkında ise ’suç delillerini yok etmek’ten 5 yıla kadara hapis cezası talep edildi. Ayrıca, tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden hakim, bilirkişi raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.



Anne, İzmirli vatandaşlardan destek istedi


Minik Alperen’in annesi Buket Sakin, 28 Haziran’da görülecek olan duruşma için sosyal medya üzerinden duyuru yaptı. Sosyal medya platformunda #AlperenSakin ve #cocuklarölmesin şeklinde hashtag açan anne Sakin, İzmirli vatandaşlardan destek istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2 yıl akredite oldu. ETÜ, yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirildiği Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 2 yıl süre ile akredite olma başarısı gösterdi. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akreditasyon belgesini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı. Programın ardından değerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, ETÜ’nün ilk kez akredite olduğuna dikkat çekerek: “Kalite süreçleri bizim için son derece önemli. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında gerekli şartları yerine getirerek YÖKAK’a başvurumuzu yaptık ve 2 yıl süreyle akredite olduk. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 5 yıllık tam akreditasyon belgesini almak. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen başta kalite kurulumuz olmak üzere tüm personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.