YEREL HABERLER - 01 Ocak 2012 Pazar 13:47

İZMİR’E YENİ YATIRIMLAR

A
A
A
İZMİR’E YENİ YATIRIMLAR

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Alsancak liman gerisinden başlayıp, Bayraklı Turan’a kadar olan 471 hektarlık alanı kapsayan yeni kent merkezinde, yıllar içinde İzmir’in çehresi değişerek şehrin büyük yatırımlarla buluşacağını belirterek yeni kent merkezinin sadece konut, ticari alan değil aynı zamanda turizme hizmet anlamında da çok ciddi katkıları olacağını söyledi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yeni kent planının İzmir’e yeni yatırımlar getireceğini, yerli yabancı sermayenin ciddi bir katkısı olacağını, liman çalışmalarının geliştirilmesi ile birlikte İzmir’in entegre bir hizmet alanına kavuşmuş olacağını söyledi.
Son iki yıl içinde kentte turizm ile ilgili yatırımların ivme kazandığını şehir içinde 31 yeni otele açılış ruhsatı verdiklerini ifade eden Tartan, yeni kent merkezine dünyaca ünlü marka otellerin ya ruhsat için devreye girdiklerini ya da girişimde bulunduklarını kaydetti.
İZMİR’E YENİ BİR YAŞAM MERKEZİ
Kuzeyde Liman Caddesi ile Çınarlı semtindeki İzmir Adliye Sarayı’na kadar sahil kesimi, batıda Alsancak Garı’yla noktalanan demiryolu, güneyde Yenişehir, doğuda ise Bornova sınırına kadar uzanan bölgede gerçekleştirilecek projeler ile İzmir’de yeni bir yaşam merkezi oluşturulacağına dikkat çeken Tartan, bölgenin yüksek yapılaşmaya açılacağını, beraberinde yeni iş olanaklarının da sağlanacağını vurguladı. Tartan, “Bölgeye yapılacak yatırımlar İzmir’in gelişmesinde önemli bir itici güç olacak. Birçok yerli ve yabancı yatırımcının da bölgeye gelmesini bekliyoruz. İsteyen yatırımcıya inşaat ruhsatı veriyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir