GENEL - 09 Ekim 2019 Çarşamba 14:45

Konak’ta temizlik seferberliği

A
A
A
Konak’ta temizlik seferberliği

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelir gelmez ilçede başlattığı temizlik seferberliği kapsamında; sokaklar, parklar, okul önleri, çöp konteynerleri düzenli olarak dezenfekte edilirken, şehrin dört bir yanından binlerce insanı ağırlayan Alsancak’ta da özel bir çalışma başlatıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelir gelmez ilçede başlattığı temizlik seferberliği kapsamında; sokaklar, parklar, okul önleri, çöp konteynerleri düzenli olarak dezenfekte edilirken, şehrin dört bir yanından binlerce insanı ağırlayan Alsancak’ta da özel bir çalışma başlatıldı.


Yerleşik nüfusu yaklaşık 400 bin olan; ancak şehrin diğer ilçelerinden çalışmaya, eğlenmeye, alışverişe gelenler nedeniyle her gün 1 milyonu aşkın insanı ağırlayan merkez ilçe Konak’ta temizlik çalışmaları, Başkan Abdül Batur dönemiyle hız kazandı.


Hem rutin temizlik çalışmalarını yoğunlaştıran hem de İzmir Büyükşehir Belediyesinin “İzmir’e Toz Kondurmuyoruz” sloganıyla başlattığı seferberliğe destek veren Konak Belediyesi ekipleri, şehrin dört bir yanında çalışıyor. Kentin en işlek sokakları, esnaf ile vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlar, parklar, okul önleri, çöp konteynerleri, çöp kamyonları, rögar ağızları doğaya ve insana zarar vermeyen dezenfektan ve koku giderici maddelerle temizleniyor.


Özellikle hafta sonları tüm İzmir’in buluşma noktası haline gelen Alsancak’ta da her pazartesi günü özel bir çalışma yapılıyor. Rutin temizlik çalışmalarına ek olarak, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu barlar bölgesi civarı dezenfekte ediliyor ve koku giderici özel maddeler kullanılıyor.


Alsancak’ta hem esnaf hem de semt sakinlerinden gelen şikayetler üzerine özel bir önlem alındığını söyleyen Başkan Batur, sorunun yıllardır devam ettiğine dikkat çekti. Batur, “Hemşehrilerimizin yaşadığı bu sorunu da aşacağız. Şehrin temizliği benim en hassas olduğum konulardan biri; çünkü halkın sağlığıyla ilgili. Bu nedenle göreve gelir gelmez temizlik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Konak’ın temizliği, bu şehirde yaşayan, bir sebeple bu şehre gelen herkesin, tek tek hepimizin sorumluluğudur. Ben hemşehrilerimize de seslenmek ve bu konuda desteklerini beklediğimizi vurgulamak istiyorum. Şehrimizi hep birlikte temizleyelim ve temiz tutalım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.