SAĞLIK - 03 Haziran 2020 Çarşamba 10:28

Ege’nin yeni sağlık savaşçıları görevlerine başladı

A
A
A
Ege’nin yeni sağlık savaşçıları görevlerine başladı

Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında önemli bir misyon üstlenen Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine tahsis edilen sağlık çalışanlarından atamaları gerçekleştirilen hemşireler ve sağlık teknikerleri, işbaşı yaptı.

Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında önemli bir misyon üstlenen Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine tahsis edilen sağlık çalışanlarından atamaları gerçekleştirilen hemşireler ve sağlık teknikerleri, işbaşı yaptı.


Korona virüs salgını sürecinde Cumhurbaşkanlığı tarafından Ege Üniversitesine atamaları gerçekleştirilen 191 hemşire ve 30 sağlık teknikeri görevlerine başladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni sağlık çalışanları ile bir araya gelerek başarı dileklerinde bulundu. Düzenlenen toplantıya EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel katılım gösterdi.



"Covid-19 ile mücadelemiz hala devam ediyor"


Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Hastanemiz, A plus bir hastane olma özelliğini taşıyor. Hocalarımızla, öğrencilerimizle ve sağlık çalışanlarımızla çok güçlü bir usta-çırak ilişkisi ile beraberlik içerisinde güzel çalışmalar yapıyoruz. Gerek bireysel gerekse işiniz ile ilgili konularda üniversite ve hastane üst yönetimine kolayca ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız var. Hastanemizde devletimizin şefkatini ve sıcak yüzünü İzmir’in de güzelliği ile bulabilirsiniz. Yeni işinizin hepiniz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Salgın sürecinde devletin desteğini her zaman hissettiklerini belirten Prof. Dr. Budak, “Fedakâr sağlık çalışanlarımızın emekleri ile başarılı bir salgın sürecinden geçtik. Ancak Covid-19 ile mücadelemiz hala devam ediyor. Tedbirleri elden bırakmadan bu iyileşme sürecini devam ettirmemiz gerekiyor. Bu süreçte desteklerini hiçbir zaman üniversitemizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, salgının ilk gününden beri hastanemize hem tıbbi hem de malzeme desteğini sürdüren Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’a üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.