SPOR - 09 Temmuz 2020 Perşembe 09:58

Çiğli’de sosyal mesafeli taekwondo antrenmanı

A
A
A
Çiğli’de sosyal mesafeli taekwondo antrenmanı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süredir antrenman yapamayan Çiğli Belediyespor Taekwondo Yarışmacı Grubu, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak açık havada bireysel çalışmalara başladı.

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süredir antrenman yapamayan Çiğli Belediyespor Taekwondo Yarışmacı Grubu, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak açık havada bireysel çalışmalara başladı.


Dünyanın En İyi Kadın Antrenörü unvanına sahip Taekwondo Eğitmeni Nesibe Altun tarafından verilen dersler Ataşehir Mahallesindeki yeşil alanlarda gerçekleştiriliyor. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak düzenlenen antrenmanlarda, sporcuların fiziksel kondisyonunu formda tutmak amaçlı çalışmalar yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının belirlediği standartlara uygun olarak sporcuların birbiriyle teması olmayacak şekilde yapılan antrenmanlar normalleşme dönemi boyunca pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 09.30-11.00 saatleri arasında yapılacak. Çiğli Belediyesi spor okulları bünyesinde faaliyet gösteren diğer branşlarda da sosyal mesafe kuralları çerçevesinde önümüzdeki günlerde antrenmanlara başlanacak.



“Çocuklarımız sporla yeniden kucaklaştı”


Sosyal hayatı sekteye uğratan Covid-19 salgınının sportif faaliyetleri de olumsuz etkilediğini ancak yeni normal düzende tekrar çalışmalara başladıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi spor okullarımız çatısı altında eğitim alan sporcularımız, pandemi dolayısıyla uzun süredir spordan uzak kalmıştı. Normalleşme süreciyle birlikte bu özlemi daha fazla uzatmamak adına tedbirlerimizi alarak kurslarımızı tekrar faaliyete geçirmeye başladık. Bu noktada ilk adımı taekwondo branşı ile attık. Sosyal mesafe kurallarını göz önünde bulundurarak ve fiziksel temastan kaçınarak açık havada form tutma antrenmanlarımız başladı. Sporcularımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Yarışmacı grubumuza başarılar diliyorum. Kısa süre içerisinde gerekli tedbirleri alarak tüm sporcularımızın güvenli şartlarda sportif faaliyetlere başlamasını sağlayacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.