SPOR - 13 Eylül 2021 Pazartesi 17:33

Fatih Çintimar: “2024 Paris Olimpiyatları, Türk atletizminin madalya alma olimpiyatı olacaktır”

A
A
A
Fatih Çintimar: “2024 Paris Olimpiyatları, Türk atletizminin madalya alma olimpiyatı olacaktır”

Turkcell Atletizm Süper Ligi’nde şampiyonlar 14-15 Eylül tarihlerinde İzmir’de belirlenecek.

Turkcell Atletizm Süper Ligi’nde şampiyonlar 14-15 Eylül tarihlerinde İzmir’de belirlenecek. Final müsabakaları öncesinde Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türk atletizminin son yıllarda büyük bir ivme kat ettiğini belirterek, “2024 Paris Olimpiyatları, Türk atletizminin madalya alma olimpiyatı olacaktır” dedi.


Turkcell Atletizm Süper Ligi’nin final müsabakaları 14-15 Eylül tarihlerinde İzmir Halkapınar Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilecek. Erkekler ve kadınlarda sekizer takımın yer alacağı Süper Lig’de şampiyonlar, iki gün sonunda belirlenecek. Final müsabakaları öncesinde İzmir Atatürk Stadyumu yanında bulunan TAF Yüksek Performans Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ENKA Spor Kulübü sporcusu Tuğba Danışmaz ve Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Özkan Baltacı yer aldı.


Toplantıda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, TAF Turkcell Yüksek Performans Merkezi’ni Turkcell ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte Türk sporunun hizmetine sunduklarını söyledi. Fatih Çintimar, “Bundan sonra da daha büyük bir organizasyonla İzmir’i sadece Süper Lig anlamında değil, diğer anlamda da pistleri yenileyerek burasının tam bir olimpik merkez olmasını sağlamak istiyoruz. Buradan sayın bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da teşekkür ediyorum” dedi.



Fatih Çintimar: “2024 Paris Olimpiyatları, Türk atletizminin madalya alma olimpiyatı olacaktır”


Fatih Çintimar, Türk atletizminin son yıllarda çok ciddi bir yol kat ettiğini kaydederek, “2024 Paris Olimpiyatları, Türk atletizminin madalya alma olimpiyatı olacaktır. Bundan sonra da her olimpiyatta Türk atletizminin madalyalarla dönebileceğine inanıyorum. İyi bir altyapıya sahibiz. Son yapılan Dünya Şampiyonası’nda 14 tane sporcumuzun finalde yarışması, atletizmin önümüzdeki dönemde ülkemizi çok farklı noktalarda temsil edeceğini gösteriyor. Bunları yaparken en büyük hayalimiz bu başarılardı. Türk atletizmini zirveye taşımaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra da emin adımlarla koşmaya devam edeceğiz. Sporcularımızın yarın başlayacak olan yarışmaları sakatlanmadan atlatmalarını diliyorum” diye konuştu.



Tuğba Danışmaz: “2020 Olimpiyatları olmadı belki ama 2024’te kürsüde olacağım”


22 yaşındaki Milli Atlet Tuğba Danışmaz, sezonun son iki yarışının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Elimizden en geliyorsa yapacağız. 13 yıldır spor yapıyorum, 12 yıldır ENKA spor kulübündeyim. Bu ailenin parçası olmaktan çok mutluyum. Ben bu sene olimpiyatlara gidemedim, kıl payı kaçırdım. Gitmeyi çok istiyordum ama olmadı. Olmaması üzdü ama sonrasında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda ülkeme altın madalyayı kazandırdım. O biraz tuzu biberi oldu. Seneye yapılacak olan Avrupa Büyükler Şampiyonası’nda ülkemi yine en güzel şekilde temsil edip finalde yarışmayı istiyorum. Finalde yarışıp ülkemi kürsüde temsil etmeyi düşünüyorum. 2020 Olimpiyatları olmadı belki ama 2024’te kürsüde olacağım” dedi.



Özkan Baltacı: “Kulübüme 8 puanı kazandırmayı hedefliyorum”


27 yaşındaki Milli Atlet Özkan Baltacı, TAF Yüksek Performans Merkezi’nin sporcular için inanılmaz bir tesis olduğunu ve en ince ayrıntıların düşünüldüğünü ifade ederek, “Bugün de burada Turkcell Süper Lig kulüpler son kademesindeyiz. Benim için sezonun son yarışması artık. Burayı da güzel geçirmek ve güzel bir sonuç elde etmek istiyorum. Kulübümü iyi temsil etmek istiyorum. Terimizin son damlasına kadar kulübümüzü temsil etmemiz lazım. Sakatlığım var ama bana engel değil. Kulübüme 8 puanı kazandırmayı hedefliyorum” diye konuştu.



Özkan Baltacı: “Olimpiyattan bana kalan cümle ‘yılmamak’ oldu”


2020 Tokyo Olimpiyatlarını da değerlendiren Özkan Baltacı, 1 ay kala kasığında yaşadığı yırtık nedeniyle sakatlık geçirdiğini belirterek, “Federasyonumuz beni çok hızlı bir şekilde tedaviye yönlendirdi. Hızlı bir şekilde dönüş yaptık, elimden geleni yaptım. Bu olimpiyatta maalesef istediğimiz olmadı. 2024 Olimpiyatları daha iyi olacaktır, az bir zaman kaldı. Olimpiyattan bana kalan cümle ‘yılmamak’ oldu. Olimpiyatlar da başarısızlık oldu ama bu önemli değil daha çok üstüne koyacağım. Kendimi şimdiden hazırlıyorum. Eminim böyle güzel olacaktır benim için” ifadelerini kullandı.


Baltacı, sporcusu olduğu Fenerbahçe’nin en büyük spor kulübü olduğunu vurgulayarak, “Fenerbahçe sadece futboldan ibaret değil, birçok amatör branşı bünyesinde bulunduruyor. Biz de buna yakışır bir sporcu olmaya çalışıyoruz. Bazen başarısız da oluyoruz ama sahada iyi mücadele etmek önemli bizim için. Diğer kulüplere de saygı duyuyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Saman yüklü tırda 99 kilo eroinin sevkiyatını yapan sanıkların cezası belli oldu İstanbul’a uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları sırada TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde saman yüklü tırda 99 kilo 250 gram eroin ile yakalan 2 arkadaş hakkında karar çıktı. Pişman olduğunu söyleyen Beytullah G., "Irakta bulunduğum esnada tanımadığım yabancı bir şahıs whatsapp üzerinden beni aradı, ’Mal var götürür müsün? diye sordu. Paraya ihtiyacım olması sebebiyle teklifi kabul ettim. Şahıs bana sevkiyat karşılığında 550 bin TL vereceğini söyledi" dedi. Mahkeme heyeti, uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan 2 sanığa da ayrı ayrı 24 yıl hapis ve 240 bin para cezası verdi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21 Şubat 2023 tarihinde TEM Otoyolu’nda yaptıkları denetimde şüphe üzerine 33 AAK 654 plakalı tırda arama gerçekleştirdi. TEM Otoyolu üzerinde saman yüklü tırda narkotik köpeği yardımıyla araçta yapılan aramda tırın dorsesinde yer alan soğutucu kısmında gizlenmiş vaziyette 167 paket halinde 99 kilo 250 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili araç sürücüsü Beytullah G. (27) ile yanında bulunan Nimet A. (31) gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Şahıs bana sevkiyat karşılığında 550 bin TL vereceğini söyledi" Olayla ilgili duruşma Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanıklar Beytullah G., Nimet A. ve avukatları katıldı. Önceki ifadelerini tekrar eden Beytullah G., "Tır şoförü olarak çalışıyorum, işim gereği Kuzey Irak’a gidip geliyorum. Nimet’i, Irak’ta ortak alışveriş yaptığımız iş yerinden tanırım. Irak’ta bulunduğum esnada tanımadığım yabancı bir şahıs whatsapp üzerinden beni aradı, ’Mal var götürür müsün? diye sordu. Uyuşturucu olduğunu anladım ancak paraya ihtiyacım olması sebebiyle teklifi kabul ettim. Şahıs bana sevkiyat karşılığında 550 bin TL vereceğini söyledi. Nusaybin’den uyuşturucuyu tıra yükledim. Viranşehir’de tesiste bulunduğun sürede Nimet’i gördüm. İstanbul’a gideceğimi söyleyince Nimet benimle gelmek istedi. Nimet’in uyuşturucudan haberi yoktu. Kocaeli’de polisler beni durdurunca araçta uyuşturucu madde olduğunu söyledim. Pişmanım tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Nimet A. ise "Uyuşturucu ticareti ile ilgim yoktur. İşlemediğim suçtan dolayı 15 aydır tutukluyum. Ailem mağdurdur, tahliye ve beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu. 2 sanığa 24 yıl hapis Mahkeme heyeti, uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan 2 sanığa da ayrı ayrı 24 yıl hapis ve 240 bin para cezası verdi.
Bolu Çöl tozuna karşı uzmanından korkutan uyarı: "Ölüme kadar götürebilir" Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle geçtiğimiz gün Bolu’da gökyüzünün renk değiştirmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. İlhan Sağsen, renk değişiminin normal olduğunu ancak çöl tozlarının insan ölümüne kadar götürebileceğini söyledi. Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Bolu’da gökyüzü kırmızı, mor ve sarı renklerine büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün Bolu için sarı kodlu uyarı yapılmıştı. Yapılan açıklamada toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinin düşmesi, çamur yağışı ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı verildiği kentte toz bulutunun etkisi tekrar görüldü. Toz taşınımı nedeniyle geçtiğimiz gün akşam saatlerinde kentte gökyüzü kırmızı, mor ve sarı renge büründü. Bolu Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Başkanı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. İlhan Sağsen, toz taşınımının etkileri hakkında İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. İlhan Sağsen, toz taşımının ciddi sağlık problemlerinin oluşturabileceğini dile getirdi. "Hayat kaybetme noktasına kadar getirebilecek ciddi bir problem" Toz taşınımının olumsuz etkilerinden bahseden Doç. Dr. İlhan Sağsen, "İnsan sağlığına olumsuz etkileri var. Özellikle yetkililerin uyarıları; nefes darlığı ve alerjileri olan insanların daha çok kapalı alanlarda kalması yönündeydi. Bunun dışında daha fazla solunum problemlerine, halsizlik, baş ağrısı gibi sağlık problemlerine yol açtığı biliniyor. Havada ciddi partikülleşme olması insan sağlığını ciddi şekilde etkiliyor. 1952 yılında da Londra sisi yaşanmıştı. Kış ayında fazlaca kömür harcanmış, yakılmış ve hava sirkülasyonunun olmamasıyla şehre çöken karbondioksit yaklaşık 5 binin üzerinde insanın ölümüne sebep olmuştu. Bu kamuoyunu ilgilendiren, daha çok kamuoyunu bilinçlendiren ilk çevre-sağlık problemi ilişkisi. Bu çöl tozları da aslında yine bunun bir benzeri şekilde sağlık problemlerine hatta hayat kaybetme noktasına kadar getirebilecek ciddi bir problem" diye konuştu. "Havanın kararması, kırmızılaşması, havanın kalitesini bozması ve sağlık problemlerine sebep oluyor" Havanın kırmızı renk olmasının normal olduğunu söyleyen Sağsen, "Kırmızı hava olması normal çünkü çöl tozları geliyor. Dolayısıyla bu ince partiküller çok uzun kilometreleri aşıyor. Çöl tozları okyanusları geçiren ve Amerika kıtasına kadar ulaşan aynı zamanda bizim coğrafyamızda da Almanya, Türkiye’ye ulaşan hatta Çin’de yine aynı şekilde bu tozların etki bıraktığını görüyoruz. Bu tozun 2-3 günlük etkisi oluyor. İşte bu etki havanın kararması, kırmızılaşması, havanın kalitesini bozması ve sağlık problemlerine sebep oluyor. O yüzden bunun oluşturduğu bu görsellik bu noktada normal" dedi.
Kastamonu KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu. Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi. Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi. Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.