YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 12:06

OTO GALERİCİLERİ 10. YILINI KUTLUYOR

A
A
A
OTO GALERİCİLERİ 10. YILINI KUTLUYOR

İzmir Oto Galericileri Oto Alım Satım İş Takip Yıkama ve Yağlama Esnaf Odası 10. kuruluş yıldönümünü pasta keserek kutladı.
Oda merkezinde düzenlenen törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Milletvekili ve İESOB onursal başkanı Mehmet Ali Susam, Odanın kurucu başkanı Mithat Dabak, OTOKENT Başkanı Yılmaz Akın, İZOKOM Başkanı Turhan Tekin Tuncel, Ticaret Odası Otomotiv Grup Sözcüsü Necat Kavak ile Oto Plaza yetkilileri de katıldı.
Törende İzmir’de otomotiv sektöründe faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, on yılda yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Odanın otomotiv sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda meslek grubunu çatısı altında topladığına dikkat çeken Zafer Dursun, “10 yıllık sürede yaptığımız icraatları, yeni dönemde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz faaliyetleri Birlik Başkanımız Zekeriya Mutlu’ya ve İzmir milletvekilimiz Mehmet Ali Susam’a sunduk. Otomotiv sektörü ile ilgili kuruluşların yöneticileri ile bir araya gelerek hem güç birliğimizi gösterdik, hem de odamızın yıldönümü coşkusunu birlikte kutladık” diye konuştu.
Oto Galericileri Odası’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydeden İESOB Başkanı Mutlu ekonomide zor günlerin beklendiğini belirtti. Mutlu, ‘Ekonomi çevreleri 2012 yılında tüketicilerin taleplerinde gerileme ve genel üretimde yavaşlama beklentisi içindeler. Bu durum doğrudan halka mal ve hizmet sunan üyelerimizi olumsuz etkileyecek. Bizim de üyelerimize doğru rehberlik edecek çalışmalar yapmamız gerekiyor. İzmir Birliği, Oto Galericileri Odası’nın üyelerinin lehine yapacağı her çalışmanın en büyük destekçisi olacaktır’ dedi.
İESOB Başkanlığı döneminde odanın kurulmasına büyük emek verdiğini hatırlatan Mehmet Ali Susam ise; “Odanın bugünkü yönetiminin başarılı çalışmalarını da takdirle izliyorum. Otokent’ten İzokom’a, Oto Plaza’dan oto kiralamacılarına kadar her kurumun temsilcisi bugün burada. Otomotiv sektöründe birlikteliği ve dayanışmayı sağlayan Zafer Dursun’u kutluyorum” dedi.
Ekonomideki gelişmelerden duyduğu endişeleri de dile getiren Susam, Türk lirasının aşırı değerlenmesinin yatırımları engelleyeceğini savundu. Susam; “Merkez Bankası Başkanı 2012’de liranın, dövize galip geleceğini açıkladı. Bu durum ithal ürünlerin cazip hale gelmesine yol açacaktır. Yani bir ürünü ithal etmek onu üretmekten daha ucuz olacak, üreteni, istihdam yaratanı, vergi ödeyeni zor bir yıl daha bekleyecektir” diye konuştu.
Ekonominin yapısal reformlara ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Susam; “AK Parti, büyük bir Meclis çoğunluğuyla 9 yıldır iktidardadır. Ancak yatırımın ve para bulmanın kolay olduğu tek parti iktidarında yapılması gereken yapısal reformlar gerçekleştirilmemiştir. Vergi sisteminin adaletli hale getirilmesi, esnaf ve sanatkarın ihtiyacı olan kanunların çıkartılması, AR-GE ve markalaşmaya yatırım yapılması, başta enerji maliyetleri olmak üzere girişimcinin uluslar arası rekabette maliyetlerini düşürecek tedbirler, tüm ısrarlarımıza karşın alınmamıştır. Ülkeyi yöneticilerinin üretene, yatırım ve istihdam yaratana, destek olması gerekmektedir. Bizim CHP olarak anlayışımız budur. Ülke kaynaklarını verimli kullanarak, desteklerini doğru biçimde vererek üreten kesimin önü açılmalıdır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir