YEREL HABERLER - 13 Kasım 2013 Çarşamba 07:06

Ak Parti Bergama’da Başkan Aday Adaylarını Tanıttı

A
A
A
Ak Parti Bergama’da Başkan Aday Adaylarını Tanıttı

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : FERİDUN YILDIRIM
KAMERA : FERİDUN YILDIRIM
İzmir’in Bergama ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı, belediye başkan aday adaylarını üyelerine tanıtmak için akşam programı düzenledi.
Programa, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şimşek, Bergama AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, Bergama Belediye Başkan Aday Adayları Ahmet Dağdelen, Mustafa Durmaz, Hasan Şahin, Nuri Kiraz ve AK Parti Bergama İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.
Bergama’yı yeniden AK Parti’ye kazandırmak için her vatandaşa ulaşmalarının gerektiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, “Bergama’da kararı siz vereceksiniz. Samimi söyleyeyim. Genel merkezde ‘İşte Bergama, acaba?’ deniliyor. Yani Bergama yine CHP’ye kalır gibi bir anlayış var. Ben, buna katılmıyorum. Kesinlikle katılmıyorum. Buradaki kadınlarımızın heyecanını gördüm. Yöneticilerimizin heyecanını gördüm. Belde başkanlarımızın ve belediye başkanlarımızın heyecanını gördüm. Biz burayı alacağız. Büyükşehiri de alacağız.” dedi.
Aday adaylarını üyelerine tanıtan AK Parti İlçe Başkanı Ürper ise, “İlçe Başkanı olarak ben onur ve gurur duyuyorum. Şunu da açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Dünkü toplantımızda, genel başkan yardımcımız ve genel merkezimiz bir mesajı verdi. Bu mesajda partimizi bir adım kim öne götürecekse ve bir oy kim fazla alacaksa o bizim adayımız olacaktır. Şuanda dört tane adayımızın içinden genel merkezimizin seçeceği, partimize bir oy fazla kazandıracak anlayışa, yeteneğe ve güce hangisi sahipse o bizim adayımız olacak.” dedi.
Bergama’dan belediye başkan aday adayları arasında olan AK Partili Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen ise şunları söyledi: “2009 seçimlerinde ailemin rızasını aldım. Seçimlere katıldık. Üçüncü parti olan AK Parti’yi; 1722 oy ile CHP vardı, 600 MHP’nin oyu ve 590 da AK Parti’nin oyu vardı. AK Parti’den iki aday adayıydık. Diğer arkadaşımız, bize seçimi kaybettirmek üzere bağımsız adaylığını koymuş olmasına rağmen 1477 oyla belediye başkanı seçildim. Bu da gösteriyor ki biz; yaptığımız çalışmalarla, yaptığımız hizmetlerle insanların gönlünde bir yer etmişiz. Rüzgarın çok ters estiği bir noktada böyle bir belediye başkanlığı kazanmak bizim için onurdur, gururdur. Partimizin de büyük bir desteği vardı. Bu destek ile beş yıla yakın bir süredir hizmet etmekteyim."
Birçok ilçede hatta birçok ilde dahi yapılamayan hizmetleri hayata geçirdiğini söyleyen başkan aday adayı Dağdelen, “Arıtma tesisini yaptık. Bugün Kınık’ta ve Dikili’de arıtma tesisi yok. Hatta projesi yok. Hatta yeri yok. E-belediye’ye geçtik. E-belediye de birçok ilçede yok. Geçenlerde bir gezide bir arkadaşım çıktı dedi ki ‘Başkanım, sizi tebrik ediyorum. Tokat ilinde e-belediye yok' dedi. Tokat Belediye Başkanı’na Çandarlı kadar olamadınız mı? diye tenkit ettim.’ Bunları anlatmamın sebebi şudur; eğer partimiz uygun görür ve bana adaylık verirse; sizler de desteğinizi verip oyunuzu verirseniz, bizler de küçük numunesi olan Çandarlı’yı Bergama’ya taşıyıp daha güzel, modern bir şehir haline getirip yaşanabilir şehir yapmak istiyoruz. Bütün gayretimiz ve samimiyetimiz budur.” dedi.
Proğram, aday adaylarının AK Parti İlçe Teşkilatı üyelerine kendilerini tanıtmasından sonra sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’de hayat aksamadı Gaziantep’i etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı Şehitkamil Belediyesi, güçlü ekipman altyapısı ve özverili personeliyle kapsamlı bir karla mücadele çalışması yürüttü. Geceden itibaren sahaya inen ekiplerin titiz çalışmaları sayesinde ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı, günlük yaşam kesintiye uğramadı. Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren adeta mahallelere konuşlandı. Ana arterler, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülürken; hastane, kamu kurumları, okul ve yoğun kullanılan alanlarda öncelikli müdahaleler gerçekleştirildi. Ekipler, olası buzlanma ve ulaşım aksaklıklarına karşı sürekli teyakkuz halinde görev yaptı. Kar sosyal hayata engel olmadı Yoğun ve planlı çalışmalar sayesinde kar yağışı, ilçe genelinde sosyal hayatı olumsuz etkilemedi. Ulaşım güvenli bir şekilde sağlanırken, cadde ve sokaklar açık tutuldu. Vatandaşlar günlük işlerini sorunsuz şekilde sürdürürken, belediye ekipleri sahadaki çalışmalarını gece gündüz demeden devam ettirdi. Kurumlar arası koordinasyon sağlandı Şehitkamil Belediyesi, karla mücadele sürecinde ilgili tüm kurumlarla koordineli bir çalışma yürüttü. Ekipler, gelen ihbar ve taleplere hızlı bir şekilde müdahale ederek vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçti. Özellikle riskli bölgelerde önleyici tedbirler artırıldı. Vatandaşlar kar yağışı başlamadan çalışmalarına başlayan Başkan Umut Yılmaz ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. "Sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz" Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Gaziantep’i etkisi altına alan kar yağışına karşı tüm ekiplerimizle sahadayız. Hemşehrilerimizin güvenliği ve günlük yaşamın aksamaması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalıştı. Çok şükür ilçe genelinde olumsuz bir durum yaşanmadı. Çalışmalarımız durmadan devam edecek" dedi.