YEREL HABERLER - 21 Ocak 2014 Salı 18:38

Saracaoğlu Konutları Ev Sahibi Yapmaya Devam Ediyor

A
A
A
Saracaoğlu Konutları Ev Sahibi Yapmaya Devam Ediyor

8 Ocak’ta yapılan kurada Saracaoğlu Konutları’ndan ev sahibi olmaya hak kazanan 20 aile, tapularını almaya başladı. Tapu Müdürlüğü’nde işlemlerini yapan vatandaşlar, mutluluklarını yakınlarıyla paylaşıyorlar.
74 AİLE KONUT SAHİBİ OLDU
Dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmaları için Ödemiş Belediyesi kendi özkaynaklarıyla yaptığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Saracoğlu Konutları projesini gerçekleştiriyor. Emmioğlu ve Umurbey Mahallelerini kapsayan projenin ilk etabı 18 bin 920 metrekare alanda uygulanıyor. 11 bloğun yer alacağı ilk etaptaki blokların yapımı tamamlandıkça, noter huzurunda yapılan çekilişle daire sahipleri belirlenerek, tahsis ediliyor. Bugüne kadar yapımı tamamlanan dört blokta 74 aile konut sahibi oldu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ANLAŞMA
Projenin ilk etabının uygulandığı Tariş ile anlaşma sağlayan Ödemiş Belediyesi, proje alanında yer alan 20 mülk sahibinin 17’si ile kentsel dönüşüm için anlaşma sağladı. Fabrika Caddesi üzerinde yer alan ve anlaşma yapılan mülk sahiplerinin evleri de Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı. Projenin birinci kısmında yer alan müşterek methal davasında sona yaklaşıldı. Dava sonuçlandıktan sonra bu alan içinde kalan blokların tapuları da verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.