YEREL HABERLER - 03 Mart 2012 Cumartesi 11:19

İZMİR ULUSLARARASI KUKLA GÜNLERİ BAŞLADI

A
A
A
İZMİR ULUSLARARASI KUKLA GÜNLERİ BAŞLADI

İzmir Uluslararası Kukla Günleri 7’den 70’e hitap eden gösterileriyle İzmirlilerle buluştu. 25 Mart’a kadar sürecek olan Kukla Günleri’nin 6’ıncı yılının şerefine, etkinliğe destek veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a denizkızı figürlü plaket armağan edildi.
Toplumların gelişiminin ancak kültür ve sanat ışığında olacağını vurgulayan Başkan Tartan, “İzmir tarihten gelen özellikleri, sahip olduğu çok renkli kültür birikimi ve bin yıllara dayanan sanat bağıyla Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olacak etkinliklere ev sahipliği yapan bir merkez. Özellikle turizm değerlerinin yeniden canlandığı bir dönemde, düzenlenen başarılı organizasyonlar gurur veriyor. İzmir’i kültür ve sanatla yoğuran, turizme canlılık katan her işte olduğu gibi, gerek uluslararası boyutu; gerek her yaşı, her sevdayı kucaklayan niteliğiyle İzmir Kukla Günleri’ne bir kez daha destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
6.’ıncı İzmir Kukla Günleri’nin ilk gösterilerinden ‘Karagöz Salıncakçı’ Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. İstanbul Kukla ve Karagöz Tiyatrosu’nun düzenlediği gösteri usta Hayali Ünver Oral’ın perdesinden yansıdı. Benal Nevzat Salonu’nu dolduran çocukların ilgiyle izlediği Karagöz Salıncakçı oyunu, geleneksel sanatımızı yine bir kez daha yüceltti. Karagöz ve Hacivat’ın maceralarını perdeden izleten usta sanatçı Ünver Oral, deri malzemeyle hazırladığı ve özenle boyadığı karakterlerin nasıl yapıldığını da çocuklara anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’da vatandaşlar ilk teravih için Akşemseddin Camii’ne akın etti Çorum’da Ramazan ayının ilk teravih namazını eda etmek isteyen vatandaşlar, Akşemseddin Camii’ne akın etti. Çorum’da Ramazan ayının ilk teravih namazı için 7’den 70’e vatandaşlar camilerin yolunu tuttu. İlk merkezinde bulunan Akşemseddin Camii’nde de yoğunluk oluştu. Teravih namazında Ramazan ayının İslam alemine, ülkeye ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunularak dualar edildi. "Rabbim nice teravih namazları kılmayı bizlere nasip etsin" Ramazan ayının gelmesinin sevincini yaşadığını ifade eden Doğan Boduç isimli vatandaş, "On bir ayın sultanı Ramazan ayını bugün karşılamış bulunmaktayız. Güzel bir ortamda hocalarımızın arkasında namaz kılabildik. Rabbim bu günleri bizlere gösterdi. Burada küçük yaşta cemaatlerimiz var. Çocuklarımız, gençlerle birlikte aynı safta durmak ve namaz kılmak çok güzel. Rabbim nice ramazanları ve teravih namazları kılmayı bizlere nasip etsin" dedi. "Özlemle beklediğimiz on bir ayın sultanı bugün kıldığımız teravih namazı ile başlamış oldu" Kılınan teravih namazının ardından konuşan Akşemseddin Cami İmamı Sefa Kırcı da, "Tüm islam aleminin Ramazan’ı şerifi hayırlı ve mübarek olsun. Özlemle beklediğimiz on bir ayın sultanı bugün kıldığımız teravih namazı ile başlamış oldu. Cemaatimizle, çocuklarımızla buluştuk. Onlar bu caminin gülleri. İnşallah bu gecede hep beraber ilk sahurumuza kalkacağız. Bütün Çorum’un ve bütün Türkiye’nin ışıkları aynı saatte yanacak. İnşallah bu ayı Kuran’la, hatimlerimizle, tevhidlerle ve yasini şeriflerle değerlendirebilmeyi Rabbim nasip cümlemize nasip eylesin" diye konuştu.
Gaziantep Gaziantep’te Ramazan’ın ilk teravih namazı kılındı Gaziantep’te on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazında vatandaşlar camilere akın etti. Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam aleminde ve Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de büyük bir heyecanla kılındı. Teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti. Kentin bütün camileri, teravih namazı için gelen vatandaşlarla doldu. Camiyi dolduran vatandaşlar, Ramazan ayına ulaşmanın sevincini birlikte yaşadı. İlk teravih için camilere gelen vatandaşlar arasında kadın ve çocukların çokluğu dikkat çekti. Ramazan ayının ilk teravih namazı için vatandaşlar, başta Türkiye’nin en büyük camilerinden olan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi ile kentteki diğer camilere akın etti. Ramazan ayının ilk teravih namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yatsı namazının ardından ilk teravih namazını eda etti. Camilerdeki manevi atmosferi tatmak isteyenler arasında çocuklar da yer aldı. Namaz öncesi camiye gelen vatandaşlar için vaaz veren cami imam hatipleri, Ramazan ayının önemi ve orucun faziletine değindi. Vatandaşlar ise Ramazan ayının önemine vurgu yapılan vaazı dinledi. Verilen vaazdan sonra ilk teravih namazını kılmanın huzuru içinde olduklarını belirten vatandaşlar, Ramazan ayının İslam ümmetine, insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.