YEREL HABERLER - 18 Mart 2014 Salı 10:32

‘sokakta Siyaset’ Sempozyumu İzmir'de Yapılıyor

A
A
A
‘sokakta Siyaset’ Sempozyumu İzmir'de Yapılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin eş yürütücülüğünü yaptığı Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) tarafından desteklenen "Siyasal İfade Mekânı Olarak Sokak" adlı uluslararası proje kapsamında "Sokakta Siyaset: Kamusal Alanda Kolektif Eylemler, Türkiye, Bulgaristan, Fransa, Meksika, Romanya, Fas, Kolombiya" konulu uluslararası sempozyum 17 Mart 2014, Pazartesi günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.
Açılış konuşmalarında söz alan Doç. Dr. Ayşen Uysal, Dokuz Eylül Üniversitesi, Fransız Anadolu Araştırma Enstitüsü, Yeni Bulgar Üniversitesi, Romanya- Bükreş Üniversitesi ve Paris’teki Uluslararası İncelemeler Merkezi olmak üzere beş kurumun işbirliği ile gerçekleştirilen bir dizi etkinlik kapsamında; öğrencilere burs ve kaynak kitap sağlandığını öğrenci değişimleri yapıldığını anlattı. Bu ilişkilerin gelecekte de süreceğini söyleyen Doç. Dr. Uysal, yürütücülüğünü üstlendiği ‘Sokakta Siyaset Projesi’ne TÜBİTAK’ın destek verdiğini bildirdi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öcal Usta, iki gün sürecek sempozyumun ulusal ve uluslararası katılımcılarına teşekkür ederken, Ülkemizin içinde bulunduğu etkin siyaset ortamında düzenlenen sempozyumda önemli tespitler ve çalışmalar yapılacağına dikkat çekti. Üniversitelerin bu tür aktiviteler ve araştırmalarla kurumsal kimliklerini pekiştireceklerini anlatan Prof. Dr. Usta, bu yönde sarf edilen çabaları desteklediklerini söyledi. Sempozyuma katılan İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Emmanuelle Houles ise konuşmasında projeye dahil edildikleri için onur duyduklarını belirterek, teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir