YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 09:50

YILDIZ KENTER, ALZHEİMER’I ANLATACAK

A
A
A
YILDIZ KENTER, ALZHEİMER’I ANLATACAK

Son yıllarda Alzheimer’lı hasta sayısının artış göstermesi, bu hastalık hakkında merak edilenleri de artırdı. Konak Belediyesi, hem hastaları hem de hasta yakınlarını detaylı bilgilendirmek için ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter’in konuşmacı olarak katılacağı “Unutkan Oldum! Doktor, Alzheimer Hastası mıyım?” konulu bir panel düzenledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Görsev Yener “Alzheimer Nedir?” konusuna açıklık getirirken, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzman Dr. Behiye Özer “Alzheimer Hakkında Soru ve Cevaplarla” akıllardaki soru işaretlerine ışık tutacak. “Alzheimer Hasta ve Yakınlarına Sosyal Destek Programları” konusunda ise, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Uzman Dr. Aysel Gürsoy bilgilendirme yapacak.
Türk Tiyatrosu’nun önde gelen isimlerinden Yıldız Kenter’in konuşmacı olarak katılacağı panel, 19 Mart günü saat 13.00’te, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, günümüzün hastalığı haline gelen Alzheimer yakından tanımak için vatandaşları panele davet etti. Başkan Tartan, “Ailesinde bu hastalığı yaşayanlar olabilir. Hem kendinize hem de yakınlarınıza yardımcı olmak için bu paneli kaçırmayın. Geç kalmış olmayın” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler’de çiğköfte festivali: 5 ton çiğköfte dağıtıldı Bahçelievler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "5. Geleneksel Doğu Güneydoğu Çiğ Köfte Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. 5 ton çiğköftenin dağıtıldığı festivale katılan binlerce vatandaş hem yöresel lezzetleri tattı, hem de doyasıya eğlendi. Bu yıl 5’incisi düzenlenen "Geleneksel Doğu Güneydoğu Çiğ Köfte Festivali" İstanbul Bahçelievler’de vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın katılımıyla düzenlenen festivalde çiğ köfte dağıtımı, yöresel halk türküleri ve yöresel yemeklerin bulunduğu çeşitli etkinlerde vatandaşlara renkli anlar yaşattı. Binlerce vatandaş, dağıtılan 5 ton çiğköfteden yiyebilmek için onlarca metre uzayan kuyruklarda sıra olurken, Başkan Bahadır elleriyle yoğurduğu çiğköfteyi yine kendisi vatandaşlara dağıttı. Ardından ise Güneydoğu bölgesinin yöresel müzik grubu alan Harfane sahneye çıkarak kulakların pasını sildi. Festivale katılan vatandaşlar ise doyasıya eğlenirken, festivalin gelecek yıllarda da devam edeceği öğrenildi. "Çiğköfte bizim, Anadolu’nun kültürü" Festivalde çiğköfte yoğuran ve vatandaşlara dağıtan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Biliyorsunuz ki çiğköfte bizim, Anadolu’nun kültürü. Bu bir yemek değil, bir kültür, birleştirici bir güçtür. Bizlerin karnını doyurduğu, dinlendiği hatta birazda eğlendiği bir yemek. Nasıl çiğköftemizde acısı da var, tatlısı da var, ekşisi de varsa aynı Türkiye gibidir. Bugün 5 ton çiğköfte dağıtacağız. Bu festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.