YEREL HABERLER - 29 Ekim 2014 Çarşamba 20:11

Optimum’da Moda Şov

A
A
A
Optimum’da Moda Şov

İzmir Optimum Outlet’in geleneksel Sonbahar-Kış kreasyonları defilesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirildi. Seçkin markaların 2014-2015 tasarımlarının tanıtıldığı defilede 2014 Miss&Mr Model Of Turkey yarışmasının finalistleri ile Rönesans Ajans’ın başarılı mankenleri podyuma çıktı.
Koreografisi ve stilistliğini Rönesans Ajans’ın üstlendiği bu çok özel defilede, yeni koleksiyonlar ilk kez görücüye çıktı. Defile, 29 Ekim Bayramı etkinlikleri kapsamında Robot Dans ve Keman gösterilerinin de eklenmesiyle tam bir şova dönüştü. İzmir’in en çok ziyaret edilen alışveriş ve yaşam merkezi Optimum Outlet, gerçekleştirdiği moda şovuyla daha da renklendi. 29 Ekim’de gösterişli bir organizasyona ev sahipliği yapan Optimum Outlet’te podyuma 2014 Miss - Mr Model of Turkey finalistleri çıktı. Birbirinden seçkin markaların Sonbahar- Kış koleksiyonlarının sergilendiği defilede; binlerce marka ve yüzlerce mağaza ile hizmet veren Optimum Outlet’intrendlere yön verdiği bir kez daha gözler önüne serildi.
Binlerce ziyaretçinin izlediği defilede Miss&Mr. Model of Turkey yarışmasının finalistleri, 2014-2015 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını sergiledi. Optimum Outlet’inLoft, Oxxo, Adil Işık, Batik, Ramsey, Kip, Koton Kids, Koton ve Mudogibi önde gelen markaların başarılı tasarımları, defileyi izleyenleri büyüledi.
İzmir Optimum Outlet’teki stylingi İpek Örük, koreografisi Akif Örük tarafından yapılan organizasyon, Rönesans Model Ajans’ın katkılarıyla gerçekleştirdi. Defile, cemiyet hayatının renkli simaları, modaseverler ve basının geniş katılımına sahne oldu. Defile sonrasında açıklama yapan Optimum Avmyetkilileri, Outlet konseptinin trend ve stil sahibi olmaya engel teşkil etmediğini belirterek, “Kaliteli ve kazançlı alışveriş fırsatları Optimum’da, üstelik her gün indirim avantajıyla” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MTO, kapanma riski bulunan oteller için ek süre talep etti Marmaris Ticaret Odası (MTO), "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" kapsamında mevcut konaklama tesislerinin uyum sürecine ilişkin ek süre talebini ilgili kurumlara iletti. Mevcut takvime göre, gerekli düzenlemelerini 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlayamayan tesisler, faaliyetlerini durdurma riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Bolu Kartalkaya’da geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan yangın faciasının ardından ülke genelinde hız kazanan yangın denetimleri, Marmaris’te de yoğun şekilde yürütülmüş; denetimler sonucunda eksikleri tespit edilen tesislere eksikleri tamamlamaları için süre tanınmıştı. Sürenin bitimine kısa bir zaman kala, sahada uygulamaya dönük güçlükler ve sektörün operasyonel takvimi nedeniyle otel işletmecilerinden ek süre beklentisi gündeme geldi. MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan, sürecin önemine vurgu yaparak yangın güvenliğinin tartışmasız bir öncelik olduğunu belirtti. Ayhan, mevcut binaların yönetmeliğe uyumunda teknik, idari ve uygulama kaynaklı aksaklıkların yaşandığını; turizm bölgelerinin kendine özgü şartlarının, özellikle de zaman kısıtının uyum takvimini zorlaştırdığını ifade etti. Ayhan, yüksek maliyetlere rağmen otellerin eksiklikleri tamamlamak için gayret gösterdiğini ancak, turizm bölgelerinde uygulanan inşaat yasakları ve Mart-Kasım döneminde yoğunlaşan sezon operasyonlarının, tesislerin kapsamlı tadilat ve iyileştirmeleri gerçekleştirebileceği süreyi ciddi ölçüde daralttığını kaydederek, uyum süresinin uzatılmasının hem güvenlik hedefleri hem de sektör sürdürülebilirliği açısından kritik olduğunu dile getirdi. Başkan Ayhan değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: "Misafirlerimizin can güvenliği elbette birinci önceliğimiz ve yangın güvenliği konusunda hiçbir taviz söz konusu olamaz; ancak uyum sürecinin sahadaki gerçeklikle örtüşen, uygulanabilir bir takvimle yürütülmesi gerekir. Mevcut yönetmeliğe tabi olan konaklama tesislerimizin önemli bir kısmı, bugüne kadar uluslararası tur operatörlerinin güvenlik denetimlerinden geçmiş ve sözleşmelerle çalışan büyük ölçekli işletmelerdir. Muhtemel kapanmalar konaklama kapasitesinde ani daralmaya, rezervasyon iptallerine ve destinasyon güvenilirliğinin zedelenmesine yol açarak, Marmaris ve ülke turizmi açısından telafisi güç sonuçlar doğuracaktır." Başkan Ayhan ayrıca, "15 Ekim’de sona eren inşaat yasaklarının akabinde ilçemizdeki birçok tesis hızlı bir şekilde tadilata başlamıştır. Ancak gerek tedarikte yaşanan aksamalar, gerek tadilat başvuru ve onay süreçlerindeki yoğunluktan kaynaklı gecikmeler nedeniyle çoğu konaklama tesisimizin eksiklerini zamanında tamamlaması mümkün değil. Son 10 günde TOBB bünyesinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda bu durumu ve 2026 sonuna kadar süre uzatım talebimizi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a ve ilgili Bakanlık yetkililerine ilettik. Üyelerimiz adına talebimizin olumlu sonuçlanmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.