KÜLTÜR SANAT - 23 Temmuz 2023 Pazar 09:18

Aliağa Sanat Günleri’nde Sıla rüzgârı

A
A
A
Aliağa Sanat Günleri’nde Sıla rüzgârı

Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan ‘Aliağa Sanat Günleri’nde bu hafta Sıla rüzgârı esti. Sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı, sevilen şarkılarından oluşturduğu repertuvarının yanı sıra sahne performansıyla da müzikseverlere unutulmaz bir yaz akşamı yaşattı. Sanat günlerinde tiyatro şöleni çerçevesinde Ulaş Bayam Açık Hava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşan Uğur Aslan ise ‘Afara-Bir Arabesk Müzikali’ isimli gösterisiyle Aliağalıları bir kez daha kendisine hayran bıraktı.


Aliağa Sanat Günleri’nin üçüncü haftasında Kent Park’ta Titanic, ilçedeki rekreasyon alanında Avatar 2 isimli filmler sinemaseverler ile buluşurken, Ulaş Bayam Açık Hava Tiyatrosu’nda gösterime sunulan ‘Kuğu Gölü Balesi’ minik izleyicisine keyifli anlar yaşattı.



Fahri Aliağalı Uğur Aslan, hayranlarını bir kez daha mest etti


Yetişkin tiyatrolarında bu hafta, başarılı oyuncu Uğur Aslan’ın oynadığı, bir döneme damga vurmuş arabesk şarkıları, kendi hayat hikayesiyle harmanlayarak söylediği ‘Afara - Bir Arabesk Müzikali’ sahne aldı. Geçtiğimiz yıl Aliağa Sanat Günleri’nde de sahne alan ve Fahri Aliağalı olduğunu ilan eden Uğur Aslan, gerek oyunculuğu gerekse seslendirdiği şarkılarla Aliağalıları bir kez daha mest etti. Afara hayranları saatler öncesinden Ulaş Bayam Açık Hava Tiyatrosu’nu tıklım tıklım doldururken, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, muhteşem gösteriyi Aliağalılarla birlikte izledi. Kimi zaman hüzünlü kimi zaman da hareketli parçalarıyla seyirciye duygu yoğunluğu yaşatan Uğur Aslan’a Aliağalılar gösteri boyunca eşlik etti. Başkan Serkan Acar, gösteri sonunda ayakta alkışlanan Uğur Aslan’a sanat günlerine katılımlarından ötürü teşekkür ederek çiçek takdim etti.



Sıla’dan Aliağa’da unutulmaz konser


Aliağa Sanat Günleri’nde üçüncü hafta Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Sıla konseri ile son buldu. Aliağa Yaz Konserleri çerçevesinde, ilçedeki rekreasyon alanını dolduran binlerce hayranını büyük bir coşkuyla selamlayan sevilen sanatçı, konserine ‘Velhasıl’ isimli şarkısıyla başladı. ‘Bana Biraz Renk Ver’, ‘Kalksın Uyuyanlar’, ‘Yan Benimle’, ‘Afitap’, ‘Aslan Gibi’, ‘Reverans’, ‘Alain Delon’ gibi dillerden düşmeyen en güzel şarkılarını seslendiren Sıla, sesi ve sahne performansıyla müzikseverlerin gönlünde taht kurdu. Coşku ve enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakan Sıla, sahnede kaldığı yaklaşık iki saat boyunca Aliağalılara keyifli bir gece yaşattı. Ünlü sanatçı, hareketli parçalarıyla müzikseverleri coştururken, duygusal şarkılarıyla da dinleyenlerin gönlüne dokundu. Sıla’nın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden sevenleri, gecenin sonunda ünlü sanatçıyı uzun süre alkışladı.



Başkan Acar, tarihi ‘Helvacı Kilimi’ hediye etti


Konserin bir bölümünde sahneye davet edilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sevilen sanatçıya Aliağa Sanat Günleri’ne değerli katılımlarından dolayı teşekkür ederek, kendisine Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından dokunan, Aliağa yöresine ait, tarihi ‘Helvacı Kilimi’ hediye etti. Ünlü sanatçıyı Aliağa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Acar, “En büyük teşekkürü sanata ve sanatçıya her daim sahip çıkan Aliağalı sanatseverlere ediyorum” dedi.


Aliağa Sanat Günleri’nde Sıla rüzgârı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Onur: "Arvasi Hoca Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" Gazeteci yazar Hüdâvendigâr Onur, büyük Türk milliyetçisi Ahmet Arvasi’nin aynı zamanda bir fıkıh âlimi de olduğunu belirterek, "Bu sahada ‘İlmihâl’ kaleme almıştır. Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" dedi. Ülkücü hareketin sembol isimlerinden Erdem Karakoç’un düzenlediği haftalık ‘Vefa’ toplantıları devam ediyor. Koçoba’daki son etkinlikte büyük Türk milliyetçisi ve mütefekkiri S. Ahmet Arvasi anıldı. Erdem Karakoç, 12 Eylül öncesi zor zamanlarda Arvasi Hoca’nın yazılarıyla, konferanslarıyla bir nesli eğittiğini, yetiştirdiğini, batıl ideolojilere saplanmaktan koruduğunu söyledi. Karakoç ayrıca, Ahmet Arvasi’nin savunduğu davayı yaşayan ‘örnek bir şahsiyet’ olduğunu söyledi. MHP Şişli ilçesi eski başkanlarından Kamil Balyer de konuşmasında, Ahmet Arvasi’nin kadroya önem verdiğini belirterek, "Söylediğini yaşamaya gayret ederdi. Ülkücü hareketin manevi mimarlarından biridir. Bir davayı anlatmada, devlet yönetiminde, yapılacak her işte başarılı olmak için kadroların kalitesinin önemine değinirdi. O Ahmet Yesevi ruhluydu" dedi. "Yazılarında Türklük vurgusu çoktur" Gazeteci yazar Hüdavendigâr Onur da, Türk milliyetçilerinin yetişmesinde emeği olanlardan birinin Ahmet Arvasi olduğunu belirterek, "Yazıları dikkatle okunduğunda, satır aralarında Türk tarihine, din ve felsefeye, kısacası yaşadığı döneme ait tüm konulara değindiği görülür. Ahmet Arvasi’ye göre Türk milliyetçiliği, İslâm’ın çizdiği sınırlar içerisinde Türk’ün mutluluğunu arayan bir harekettir. Bu bir iddia değil tespittir" dedi. Hüdâvendigâr Onur, aynı zamanda Ahmet Arvasi’nin bir din bilgini olduğunu belirterek, "O, fıkıh âlimidir. İlmihâl kaleme almıştır. Şöyle der, ‘İlmihâl bilmeyen, ne İslam’ı bilir ne de onun dünya ve kâinata bakışını.’ Ülkücü hareketin, Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" ifadelerini kullandı. Ahmet Arvasi’nin yaşadığı dönemin tüm sorunlarına değindiğini, çareler ürettiğini belirten Onur, Arvasi’nin güzel sanatlara verdiği önemden de bahsetti. Ahmet Arvasi’ye göre estetiğin bir ilim olduğunu belirten Onur, sözlerini şöyle tamamladı: "Arvasi’ye göre sanat, güzele ulaşmak ve çirkinden uzaklaşmaktır. Sanatkâr mutlak güzeli arar. Sinan imparatorluğumuzun temel taşlarından Süleymaniye çıkabileceğini, Selimiye çıkacağını ispatladı. Arvasi’ye göre bu muhteşem eserlerde hendesenin zaferi ve dinin zaferi vardır. İslâmiyet’e göre en güzel Allah’tır."