SPOR - 17 Nisan 2025 Perşembe 10:45

Altınordu’ya teknik direktör dayanmıyor

A
A
A
Altınordu’ya teknik direktör dayanmıyor

Son 3 yılda 6 farklı teknik direktörle çalışan Altınordu, bu alanda istikrarlı bir görüntü çizmeyi başaramadı.


TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu’ya teknik direktör dayanmıyor. 2012 yılından 2022’ye kadar geçen 10 yıllık süreçte sadece Hüseyin Eroğlu ile çalışan İzmir ekibi, daha sonra bu alanda istikrarlı bir görüntü çizmeyi başaramadı. Başkan Seyit Mehmet Özkan, Eroğlu kulüpten ayrıldıktan sonra 3 yılda 6 farklı teknik adamla çalıştı. Kırmızı-lacivertlilerde bu dönemlerde Ufuk Kahraman, Gökhan Ünal, Hasan Özer, Atilla Küçüktaka, Olcay Şahan ve son olarak da Ersan Parlatan görev yaptı. Parlatan’ın ardından Namet Ateş ile anlaşan Altınordu, söz konusu dönem için 7. teknik direktörü takımın başına getirdi.



En başarılı Olcay Şahan oldu


Altınordu’da geride kalan 6 teknik direktör içinde en başarılı çalıştırıcı 1.89 puan ortalamasıyla Olcay Şahan oldu. İzmir temsilcisinde Gökhan Ünal 0.71 puan, Ufuk Kahraman 0.79, Atilla Küçüktaka 1.16, Hasan Özer 1.20 ve Ersan Parlatan da 1.46 puan ortalamalarını tutturdu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Uzmanı açıkladı: "Kurban Bayramı’nın manevi yönü çocuklara anlatılmalı" Kurban Bayramı’nın paylaşma, dayanışma ve aidiyet duygularını güçlendiren önemli bir bayram olduğunu belirten Uzman Psikolog Dilruba Işın, çocuklara bayramın manevi yönünün yaşlarına uygun şekilde anlatılmasının önemine dikkat çekti. Kurban Bayramı’nın yalnızca dini bir ibadet olmadığını; paylaşma, dayanışma, aidiyet, affetme ve umut gibi duyguları da içerisinde barındırdığını ifade eden Uzman Psikolog Dilruba Işın, çocukların bayram sürecine yaşlarına uygun şekilde dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Kurban ibadetinin İslam dininin bir gerekliliği olduğunun çocuklara doğru şekilde aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Işın, ailelerin paylaşma duygusunu çocuklara küçük örneklerle öğretebileceğini ifade etti. Dilruba Işın, "Kurban Bayramı İslam dini için oldukça önemli bir bayram. Sadece bir dini ritüel değil aynı zamanda paylaşmayı, aidiyeti ve dayanışma gibi duyguları da içeriyor. Umudu, affetmeyi, affedilmeyi de besleyen bir bayram" dedi. "Çocuklara uygun bir dille anlatılmalı" Işın, kurban kesmenin İslam dininde yapılması gereken bir ritüel olduğunu çocuklara uygun bir dille anlatılması gerektiğini söyleyerek, "Küçük çocuklara bu durum şöyle de anlatılabilir. Bu durum dinin bir gerekliliği, İslam dini için bunu yapılması gerektiğini anlatmak gerekiyor. Kendi oyuncaklarından bir parçayı birisine vererek, hediye etmesini isteyerek kurban bayramındaki paylaşma, dayanışma gibi asıl mantığı da çocuklara anlatabilirler. Çocukların yaş seviyesine göre, İslam dininde bazı ritüeller yapılması gerektiğini ve Kurban Bayramı da bu yapılması gereken sorumluluklardan biridir şeklinde anlatabilirler" diye konuştu.