SPOR - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:52

Başarıya yelken açtılar

A
A
A
Başarıya yelken açtılar

Yaşar Üniversitesi Yelken Takımı, 13. Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’nda iki kategoride birinci olarak yarışı başarıyla tamamladı.


Yaşar Üniversitesi Yelken Takımı, bu yıl 13. kez düzenlenen Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’nda iki kategoride zirvede yer aldı. Urla İskele’de toplamda 8 kategoride gerçekleşen yarışa, 18 üniversiteden 27 takım katıldı. Kairos ve Hit Sailing adlı iki tekneyle yarışan Yaşar Üniversitesi Yelken Takımı, IRC A 2 ve IRC B 1 kategorilerinde birincilik ödülünü kazandı. Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’na, takımı desteklemek adına; Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller katıldı.



Başarıya yelken açtılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Dr. Erkan Çelik, İstanbul Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı oldu 1997 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan İstanbul Beykent Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Erkan Çelik oldu. Dr. Erkan Çelik, yayınladığı açıklamada İstanbul Beykent Üniversitesi olarak topluma ve tüm insanlığa değer katan, çağa yön verme hedefinde vizyoner bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Üniversitenin eğitim yaklaşımı hakkında konuşan Çelik şu ifadeleri kullandı: “Bilim, merak etmekle başlar. Merak, insanın keşfetme ve sorgulama isteğini tetikler. Dijitalleşme ve yapay zekânın tüm süreçleri şekillendirdiği çağımızda, yeni ve doğru sorular sormak, dünyayı daha iyi anlayarak problemlerin üstesinden gelebilecek bireyler yetiştirmede en önemli yetkinlik olarak karşımıza çıkmaktadır. İstanbul Beykent Üniversitesi olarak, öğrencilerimize kendilerini, mesleklerini ve dünyayı daha iyi anlamalarına imkan sağlayan, doğru soruları sorabilme ve eleştirel düşünebilme yetkinliklerini önceleyen, dünyaya açık bir eğitim ortamı sunuyoruz.” “Yapay zekâ ve uluslararasılaşma konularına öncelik veriyoruz” Dr. Erkan Çelik, “İstanbul Beykent Üniversitesi olarak temel bilimler, mühendislik, bilişim, sağlık, sosyal, dil ve yönetim bilimleri alanlarında eğitim süreçlerinde dijitalleşme, yapay zekâ ve uluslararasılaşma konularına öncelik veriyoruz. Bu hususta, hemen her fakültemiz ve yüksekokulumuzda ulusal ve uluslararası akreditasyonlar ile kalite süreçlerini titizlikle yürütmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Erkan Çelik kimdir? Yedi yılı aşkın süredir çeşitli görevlerde bulunduğu Türkiye Özel Okullar Derneği’nin hâlihazırda Yüksek İstişare Konseyi üyesi olan Dr. Erkan Çelik, üniversite eğitim hayatına İngiltere’de başladı. Profesyonel hayatında ise Yüksek Mimar olan Çelik aynı zamanda doktora eğitimini Marmara Üniversitesinde Bankacılık ve Finans alanında tamamladı. Dr. Erkan Çelik, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Üyesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Üyesi’dir.
Denizli Başkan Çavuşoğlu annelere verdiği sözünü tuttu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yeni doğum yapan annelere söz verdiği maddi destek başvuruları 22 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Çeyrek altın tutarında 4 bin TL’lik desteğin verileceğini müjdeleyen Başkan Çavuşoğlu, “Yaptığımız her çalışmada, attığımız her adımda vicdanımızın sesini dinliyoruz. Her konuda halkımızın her zaman yanındayız” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun önergesi ile Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan’da gündeme alıp Mayıs’ta kabul ettiği yeni doğum yapan annelere yönelik sosyal destek ödemeleri başvuruları 22 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Sosyal yardım kriterlerini taşıyan annelere yönelik 4 bin TL’lik ikramiye için başvurular Denizli Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi www.denizli.bel.tr de yer alan başvuru formu üzerinden yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’de yaşayan her bireyin çok değerli olduğu bilinci ve eşit yurttaşlık temelinde hemşehrilerine en iyi ve güzel hizmeti yapmak için gayret ettiklerini belirtti. Yönetim değişikliği sonrası karşılaştıkları ağır borç yüküne rağmen verdikleri sözleri birer birer yerine getireceklerine değinen Başkan Çavuşoğlu, “Yaptığımız her çalışmada, attığımız her adımda vicdanımızın sesini dinliyoruz. Her konuda halkımızın her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı. İnsan odaklı, sosyal belediyecilik Başkan Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Denizli’miz hak ettiği değerin çok uzağında olduğunu söylemiştik. Mutsuz bir kent değil, yarınlara umutla bakan, sevgi dolu huzurlu bir şehri hep birlikte inşa edeceğiz. Unutulmuş, ihmal edilmiş, akla gelmeyen tüm kesimleri kucaklayarak bu şehri ve güzel insanlarını hak ettiği değere kavuşturmak için hep birlikte çalışacağız. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı nice güzel çalışmaların altına imza atacağız. Her zaman dediğimiz gibi sözümüz hemşehrime; sevdamız bu şehre” ifadelerini kullandı. Başvuru şartları Denizli Büyükşehir Belediyesinin yeni doğum yapan annelere yönelik 4 bin TL’lik ikramiye desteği müracaat şartları ise şöyle: Başvurular, bebeğin annesi üzerinden kabul edilecektir. Bebeğin 1 Nisan 2024 tarihinden sonra doğmuş olması, Ebeveynlerin, bebeğin doğum tarihi itibariyle 6 ay öncesinde Denizli il sınırları içerisinde kesintisiz ikamet ediyor olması, Hane gelirinin en çok tek asgari ücret olması, Başvuru sahibi ve eşi adına esnaf olarak vergi mükellefinin bulunmaması, Hanede yaşayan bireylere ait hiçbir tapu kaydının olmaması, Başvuru sahibi ve eşinin banka hesaplarında en fazla 100 bin TL varlığının bulunması ve Sosyal uyum yardımını almayan ailelerden olması gerekmektedir.