GENEL - 02 Ağustos 2021 Pazartesi 10:57

Başkan Sandal: "Yeni plan ile birlikte hiçbir vatandaşımız hak kaybına uğramayacak"

A
A
A
Başkan Sandal: "Yeni plan ile birlikte hiçbir vatandaşımız hak kaybına uğramayacak"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Adalet Mahallesi gezisi sırasında esnaf ve vatandaşları yeni revizyon imar planı hakkında bilgilendirdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Adalet Mahallesi gezisi sırasında esnaf ve vatandaşları yeni revizyon imar planı hakkında bilgilendirdi. Eski planın iptal edildiğini belirterek, vatandaşları söylentilere inanmamaları konusunda uyaran Başkan Sandal, "Yeni plan ile birlikte hiçbir vatandaşımız hak kaybına uğramayacak. Ben sizden biriyim. Sizi asla mağdur etmem" dedi.


Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Adalet Mahallesi Muhtarı Ali Uluç ve bürokratlarıyla birlikte mahalle sokaklarını gezerek esnafla, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Sandal, esnafı tek tek ziyaret ederek, vatandaşın talep ve önerilerini dinledi. Bu kapsamda Adalet Mahallesi sokaklarında incelemelerde bulunan Sandal, atıl haldeki boş alanların düzenlenmesi, zamanla bozulan yol ve kaldırımların yenilenmesi talimatını verdi. Mahallede süren kilit parke çalışmalarını da inceleyen Başkan Sandal, ihtiyaç olan her mahallede, her sokakta çalışmaların aralıksız süreceğini kaydetti.



"Sizden biriyim"


Vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Başkan Sandal, imar durumu ile ilgili esnafa ve mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Vatandaşların yanlış bilgilere itibar etmemesi çağrısında bulunan Sandal, "Bu bölgenin sosyal tesis olduğu yönündeki bilgi yanlış. Biz zaten vatandaşların da şikayet ettiği eski planı iptal ettik. Yeni plan hazırlıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın hak kaybına uğramadığı bir plan hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini yasalar, mevzuat ve yetkilerimiz çerçevesinde karşılamak istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Belli bir seviyeye gelince mahalle sakinlerimizle yine bir araya gelerek içeriğini anlatacağız. Vatandaşımızla hem fikir olduktan sonra da uygulamaya geçeceğiz. Ben sizden biriyim. Sizi asla mağdur etmem" diye konuştu.


Adalet Mahallesi ziyareti sırasında Serhat Camisi’ni de gezen Başkan Sandal, cami imamının taleplerini de dinledi. Sandal, caminin avlusunun, abdesthanelerin, tuvaletlerin, armatürlerin, oturma gruplarının, aynalarının, ayakkabılıklarının baştan aşağı yenilenerek vatandaşlara yakışır, modern hale getirilmesi talimatını verdi.


Ayrıca 1594/1 sokaktaki parkın yeniden düzenleneceğini söyleyen Başkan Sandal, vatandaşların da talepleri doğrultusunda ağaçların budanarak alanın yeşillendirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Alkollü sürücünün yakınları: "Cinayet mi işledik?" diyerek, suçu hafifletmeye çalıştı Kayseri’de ters yönden gelerek, polis ekiplerine çarpan alkollü sürücü kovalamaca sonucu yakalandı. Ayakta durmakta zorlandığı görülen alkollü sürücü 2.28 promil alkollü çıkarken, yakınları polis ekiplerine ‘cinayet mi işledik?’ diyerek, suçu hafifletmeye çalıştı. Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesine bağlı Yavuz Selim Caddesi üzerinde meydana gelen olayda; M.K. yönetimindeki, 38 AEC 086 plakalı otomobille ters yönden gelerek polis ekiplerine çarpıp, kaçtı. Ekipler tarafından peşine düşülen M.K. kısa süren kovalamaca sonucu Argıncık Toptancılar Sitesi içerisinde yakalandı. Olayı duyan M.K.’nın yakınları da şahsın yakalandığı bölgeye gelirken, haber verilmesi üzerine Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde inceleme yapmak üzere olay yerine geldi. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde M.K.’nın 2.28 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ekiplerine çarptıktan sonra kaçarak, trafikte kuralları çiğneyen M.K.’ya ‘dur ihtarına uymama’, ‘alkollü araç kullanmak’, ‘ters yönde araç kullanmak’ ve ‘kırmızı ışık ihlali’ suçlarından toplamda 25 bin 224 TL idari para cezası yazılırken, ikinci kez alkollü araç kullanarak yakalanmasından dolayı ehliyetine de 2 yıl el konuldu. Öte yandan M.K. hakkında ’trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan adli işlem başlatıldı. Şahıs ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Ayakta durmakta zorlanan M.K.’nın yakınları ise görevini yapmaya çalışan polis ekiplerine ‘cinayet mi işledik?’ diyerek, suçu hafifletmeye çalıştı.
Bursa Bursa’da yılbaşı öncesi asayiş uygulaması Bursa’da yılbaşı öncesi yapılan asayiş ve trafik denetimlerinde kural ihlali yapan sürücülere toplam 141 bin 698 TL para cezası uygulanırken, aranan 5 kişi yakalandı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, Nilüfer ilçesine bağlı Görükle ve Balat bölgelerinde sabit yol uygulaması, hareketli denetimler ve umuma açık yerlere yönelik kontroller gerçekleştirildi. Geniş çaplı uygulamaya Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Çevik Kuvvet ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinden yaklaşık 300 personel katıldı. Yapılan yol denetimlerinde yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 5 aranan şahıs yakalandı. Denetimlerde 1 adet havalı tüfek ele geçirildi. Toplam 486 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, 14 sürücüye çeşitli ihlallerden dolayı toplam 141 bin 698 TL idari para cezası kesildi. 1060 kişinin UYAP sorgulaması yapılırken, 1 alkollü sürücü hakkında adli işlem başlatıldı. Umuma açık yerlere yönelik denetimlerde ise 21 işyeri kontrol edildi. Bu kontrollerde 439 kişinin UYAP sorgulaması yapılırken, aranan şahsa rastlanmadı. Denetimler sırasında 1 işyerinde mesul müdürlük belgesinin bulunmadığı, 2 işyerinde çalışan toplam 5 kişinin SGK kaydının olmadığı ve 1 işyerinde 4207 sayılı Kanun’a muhalefet edildiği tespit edildi. Yetkililer, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi amacıyla denetimlerin kent genelinde aralıksız sürdürüleceğini belirtti.