SPOR - 10 Ekim 2021 Pazar 10:35

Bayraklı’da kış spor okulları coşkuyla açıldı

A
A
A
Bayraklı’da kış spor okulları coşkuyla açıldı

Bayraklı Belediyesi kış spor okullarına katılan sporcular, yeni sezona "Merhaba" dedi.

Bayraklı Belediyesi kış spor okullarına katılan sporcular, yeni sezona "Merhaba" dedi. Açılış etkinliği sporcuların gösterileriyle coşku içinde gerçekleşti. Yoğun katılımla düzenlenen etkinlikte sporculara ve ailelerine seslenen Bayraklı Belediye Başkan Serdar Sandal, “Bayraklı’yı İzmir’in incisi yapmak için altyapıdan kültüre, sanattan spora yeni Bayraklı’yı hep birlikte inşa edeceğiz. Her zaman her şartta ve her koşulda yanınızdayım. Bayraklı’daki potansiyel İzmir’in hiçbir ilçesinde yok. Bu gurur hepimizin. Çocuklarımızla ne kadar onur duysak az” diye konuştu.


Bayraklı’da 7’den 70’e herkesi spor yapmaya teşvik eden ve özellikle genç sporcuların yetişmesi için açtığı ücretsiz kurslarla birçok branşta milli sporcular yetiştiren Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, kış spor okullarının açılışını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Başkan Sandal’ın yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, sporcular ve aileleri katıldı. Büyük coşkuyla gerçekleşen etkinlikte Gençlik Spor Kulübü ve branşların videolu tanıtım gösterimi sunuldu. Sporcular, takım olarak sergiledikleri gösterilerle renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte; jimnastik, kick boks, güreş ve tekvando branşında derece alan ve kurslara katılan Bayraklılı sporcular performanslarıyla izleyenlerden tam not aldı. Açılışta ayrıca Bayraklı Belediyesinin dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında derece alan başarılı sporcuların da tanıtımı yapıldı. Başkan Sandal, dereceye giren Bayraklılı sporcular; Gençler ve Yıldızlar Dünya Plaj Güreşi Şampiyonu Miraç Saraç, Dünya Tekvando Başkanlık Kupası üçüncüleri Ömer Tekin, Esad Kayan ve Kadir Şener ile Gençler ve Yıldızlar Güreş Şampiyonası Türkiye ikincisi Yakupcan Gürsu’nun isimlerini kürsüden okuyarak tebrik etti. Derece alan almayan tüm sporculara başarılar diledi.



“Bayraklılı çocuklarımız göğsümüzü kabarttı”


“Bayraklı’da bir hayalimiz, bir umudumuz” var diyerek konuşmasına başlayan Başkan Sandal, “Çocukların mutlu, gençlerin umutlu ve yaşlılarımızın da huzur içinde yaşadığı bir Bayraklı hayalimiz var. Bu kenti baştan aşağı yenilemekle ilgili bir sorumluluğumuz var ama bir kenti sadece altyapısıyla, meydanıyla, yollarıyla, kültür merkezleriyle ele alırsanız bir şeyler eksik olur. Önemli olan vatandaşlarımızın içinde oldukları ortamları sağlıklı hale getirmek ve göğsümüzü kabartacak projelere imza atmak. Bayraklımızdaki potansiyel İzmir’in başka hiçbir ilçesinde yok. Bizim çocuklarımız, Bayraklı’nın çocukları o kadar güzel başarılara imza attılar ki, hepimizin göğsünü kabarttılar. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye, Avrupa ve dünya derecelerini getirdiler bize. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde dahi ara vermeden çalışmalarına devam ettiler. Sadece spor alanında değil geçen yıl Bayraklı’dan 2 çocuğumuz Harvard’a gitti ve projeleriyle eğitim bursu alma hakkı kazandı. Onları da kutluyorum. Ne mutlu bize Bayraklı’nın çocukları dünyanın en iyi üniversitelerinde okuma hakkı elde ediyor” dedi.



“Bayraklı, İzmir’in incisi olacak”


Başkan Sandal, “Şimdi el ele, gönül gönüle Bayraklı’yı İzmir’in incisi yapana kadar yaşamın bütün alanlarında altyapıdan sanata, kültürden spora yeni Bayraklı’yı hep birlikte inşa edeceğiz. Verdiğiniz destek için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Her zaman her şartta ve her koşulda tüm sporcularımızın, kulüplerimizin yanında olacağımızı bir kez daha beyan ediyorum” sözlerine yer verdi.



7’den 70’e herkes için spor


Törenin açılış konuşmasını yapan Bayraklı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hamza Işık, “Spor, hayatımızın en önemli parçalarından biridir. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarda 7’den 70’e on binlerce vatandaşımıza spor yaptırıyoruz. Kısa zamanda Bayraklı’dan Avrupa ve dünya şampiyonları çıkardık. 17 branşta 400 lisanslı ve spor okullarıyla birlikte yaklaşık 3 bin 500 sporcuya hizmet veriyoruz. İnanıyoruz ki; çocuklarımızın bu başarıları önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır” dedi.


Konuşmaların ardından Işık, Başkan Sandal’a desteklerinden dolayı günün anısına teşekkür plaketi verdi. Başkan Sandal, dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında derece alan başarılı sporculara çiçek, plaket ve ödüllerini takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.
Aydın Bir kişinin öldüğü kaçak define olayında 1 tutuklama Aydın’ın Efeler ilçesinde iddiaya göre define aramak için kaçak kazı yaparken girdiği tünelde mahsur kalan şahıs ekiplerin saatler süren arama çalışmasının ardından ölü olarak bulunurken, tünelin dışında bekleyen diğer şahıs ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, sabaha karşı Kalfaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, define aramak için kaçak kazı yaptıkları iddia edilen şahıslardan biri açtıkları tünele girdi. Dışarıda kalan T.Y. (44) içerideki Sezer Ayhan (32) isimli arkadaşından uzun süre haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) yönlendirildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler tünel içerisindeki Ayhan’a ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünelin uzun ve dar olması ekiplerin çalışmalarını güçleştirirken, saatler süren kurtarma çalışmalarının ardından Ayhan ölü olarak bulundu. İzmir İl Afet Müdürlüğü’nden getirilen temiz hava besleme sistemi ile mahsur kaldığı tünelden ölü olarak çıkarılan Ayhan’ın cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak. Tutuklandı Tünel dışında kalan T.Y. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Y. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Emre Belözoğlu: "Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var" Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, minimum 7-8 transfer yapılması gerektiğini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 3-0’lık skorla yenildi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Galatasaray’a karşı yapabileceğimiz net bir şekilde detaylandırdığımız yerler vardı. Oyunu tutmak adına bence elinden geldiğince uygulamaya çalışan bir oyuncu grubum var. Oyunu 1-0 tuttuk. Galatasaray geçiş yaparken, topu kaptırdığınızda geçişe geçişte güçlü bir takım. Set hücumunda güçlü bir takım. İki tarafı da çok iyi oynayabilen bir takım. Bunun hazırlığını yapmıştık. 1-0 giderken 65-70’te hamle yaptık. Hamlenin karşılığında da biraz daha cüretkar oynamaya çalıştık. Böyle olunca da biraz daha onların daha rahat alan bulmasını vesile oldu. Hücum anlamında isteklerimizi yapamadık. Defans anlamında belli alanlarda Galatasaray’ı sıkıştırdık. Oyuncularımın isteğini, arzusunu görebiliyorum. Devreyle beraber değişmemiz gerekiyor. Kasımpaşa ilk defa sahasında maç kazanmadan devreyi bitirdi. O yüzden takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyor. Hemen yarından itibaren 3 gün antrenman yapacağız. 2 Ocak’ta kampa gideceğiz. Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var. İnşallah bunu yaparız" diye konuştu. Gelmeden önce kadroyla ilgili ekibiyle değerlendirme yaptığını ifade eden Belözoğlu, "Buna rağmen en iyisini yapmak için buradayız. Kadroyu güçlendireceğimizi düşündüğümüz bir devre arası var. Bence Kasımpaşa’nın bunu yapması gerekiyor. Kerem (Demirbay) iyi bir oyuncu. İsmi geçen oyunculardan biri de o. Topu tutmada, yönlendirmede o benim istediğim oyunu ortaya çıkabilecek bu tarz oyunculara ihtiyaç var gibi görünüyor. Ceyhun Bey’le görüştük, başkanlarımızla görüştük. Takımın güçlenmesi adına bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. 17 maçın minimum 8-9 galibiyet çıkarabilecek bir takım inşa edeceğiz. Şikayet edecek durumda değilim. Şikayet etmemeliyim bu kadroya geldiysem. Bugün planlarımızın bazıları tuttu, bazıları tutmadı. Karşımıza güçlü bir takım vardı" şeklinde konuştu. "Elimde peynir, domates varken, kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli" Elindeki kadroyla iyi işler çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Emre Belözoğlu, "Elindeki malzemeyle en iyi lezzeti çıkarabilecek oyunu yapmak durumundayım. Elimde peynir, domates varken, ben sadece peynirli domatesli en güzel pizzayı yapmalıyım. Kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli. Bu işin gerçeği budur. Teknik adamlar bir şeyleri konuşurken biraz daha gerçekçi yaklaşmalılar. Ben burada elimdeki mevcutla bile en iyi neyi yapabilirim, bunun derdindeyim. Ofansif anlamda kesinlikle değişmemiz gereken, gelişmemiz gereken yerler var" ifadelerini kullandı. Her çalıştırdığı takımın kendisine tecrübe olduğunu aktaran Belözoğlu, "Elimizdeki güce göre en lezzetlisini yapmak zorundasınız. Ankaragücü’yle yaşadığımız süreç tamamen bence hakemlerin organize ettiği bir süreçti. Antalyaspor, geçen sene bence yine ligin en sıkıntılı kadrolarından bir tanesiydi ama bence iyi iş çıkardık. Lige çok iyi başladık. 4 maçta 9 puan aldık. Camia mutsuz, 4 maçın 4’ünü de kazanmamız gerekiyor diyorlardı. Ben o yüzden bıraktım. Çünkü bazen ülkede gerçeklerle karşılaşmak istemeyen bir grupla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Gerçekçi bakacağız. Bunları tecrübe olarak görüyoruz. Teknik adamlık kariyerimde iyi de gitse kötü de gitse hedeflerimden vazgeçmeden yoluma devam edeceğim. Bu bir tecrübe. Hep böyle bakarım" diyerek sözlerini tamamladı.