SAĞLIK - 02 Mart 2026 Pazartesi 11:39

Ege Üniversitesi Hastanesi "Dünyanın En İyi Hastaneleri 2026" listesinde zirvede

A
A
A
Ege Üniversitesi Hastanesi "Dünyanın En İyi Hastaneleri 2026" listesinde zirvede

Sağlık hizmetlerinde kalite ve hasta memnuniyetini odağına alan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi, uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Newsweek dergisi ve veri araştırma şirketi Statista iş birliğiyle hazırlanan ve dünya çapında 2 bin 500’den fazla hastanenin değerlendirildiği "Dünyanın En İyi Hastaneleri 2026" listesi yayımlandı. Bu yıl metodolojisini genişleterek ilk kez Türkiye’yi de kapsama alan araştırmada, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi elde ettiği puanla Türkiye’deki devlet üniversitelerinin tıp fakültesi hastaneleri arasında ikinci sırada yer almayı başardı. İzmir’de sıralamaya giren tek üniversite hastanesi oldu.


Dünya genelinde ilk 250 kuruma özel ödüllerin verildiği araştırmada, Türkiye’den sınırlı sayıda hastane sıralamaya girmeyi başardı. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi; Hacettepe Üniversitesi Hastanesinin ardından devlet üniversiteleri hastaneleri arasında ikinci sıraya yerleşti.


EÜTF Hastanesinin elde ettiği küresel başarıyı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, "Ege Üniversitesi olarak, sağlıkta dijitalleşme, araştırma-geliştirme ve hasta odaklı hizmet anlayışımızı uluslararası standartların üzerine taşımanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en prestijli hastane sıralamalarından biri olan Newsweek listesinde yer almamız, sunduğumuz nitelikli sağlık hizmetinin ve akademik birikimimizin küresel ölçekte tescilidir. Bu başarı, özveriyle çalışan tüm akademik ve idari personelimizin ortak çabasının bir sonucudur. Üniversitemiz, tıp eğitiminde, klinik araştırmalarda ve sağlık hizmetlerinde öncü rolünü sürdürmeye devam edecek" dedi.



Hasta memnuniyeti başarıyı getirdi


Sıralamada hastaneler; doktorlar, hastane yöneticileri ve sağlık uzmanlarından oluşan binlerce profesyonelin önerileri, hastane kalite ölçütleri, mevcut hasta deneyimi verileri ve Statista’nın "Hasta Tarafından Bildirilen Sonuç Ölçütleri" (PROMs) uygulama anketi olmak üzere dört ana veri kaynağına göre puanlandırıldı. Özellikle hastaların kendi iyilik hallerini ve yaşam kalitelerini değerlendirdikleri PROMs verilerine bu yıl daha fazla ağırlık verilmesi, Ege Üniversitesi Hastanesinin hasta odaklı yaklaşımının başarısını bir kez daha kanıtladı.


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, önümüzdeki dönemde de teknolojik yatırımları ve bilimsel çalışmalarıyla dünya tıp literatüründeki ve küresel sıralamalardaki yerini daha da yukarı taşımayı hedefliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli OSB yönetiminden DOSTEK Kolejine ‘güvenli eğitim’ ziyareti Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Taş, DOSTEK Koleji’ni ziyaret ederek okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyarette, son dönemde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan üzücü olaylar sonrasında eğitim kurumlarında alınan güvenlik tedbirleri ele alındı. Denizli OSB Başkanı Selim Yaymanoğlu, DOSTEK Koleji bünyesinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirterek, öğrencilerin ve eğitimcilerin güvenliğinin öncelikli konular arasında yer aldığını ifade etti. DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu ve öğretmenlerle gerçekleştirilen görüşmede, Denizli OSB Başkanı Selim Yaymanoğlu, Yönetim Kurulu olarak öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmasını en önemli öncelikleri olarak gördüklerini vurguladı. Bu doğrultuda gerekli tüm tedbirlerin titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Denizli OSB Başkanı Selim Yaymanoğlu, herhangi bir endişeye mahal verilmemesi ve öğrencilerimizin okula güvenle gelmesi konusunda özellikle velilerimizin içinin rahat olması gerektiğini belirtti. Ziyaret kapsamında Denizli OSB Başkanı Selim Yaymanoğlu, yaşanan elim olaylarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere Allah’tan rahmet dileyerek, ailelerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı temennilerini iletti.
Erzincan Çayırlı’da 133 çiftçiye 10 ton yonca tohumu desteği Çayırlı ilçesinde 133 çiftçiye 10 ton yonca tohumu desteği sağlandı. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleriyle yürütülen "Çayırlı’da Kaba Yem Açığının Azaltılması Projesi" kapsamında düzenlenen programda üreticilere toplam 10 bin kilogram yonca tohumu dağıtıldı. Tohum teslim törenine Çayırlı Kaymakamı İsmail Battal, Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Belediye Başkan Vekili Fatih Balcıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Cihangir Polat ve üreticiler katıldı. Törende konuşan Koçaker, Erzincan’da yem bitkileri ekiliş alanlarının her yıl arttığını belirterek, bu artışın hayvancılık sektörüne önemli katkı sunduğunu ifade etti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Erzincan’ın Et ve Süt Bölgesi kapsamına alınmasının da üreticilere sağlanan destekleri artırdığını vurguladı. Hayvancılıkta kaba yem ihtiyacının karşılanmasında yem bitkilerinin kritik rol oynadığını dile getiren Koçaker, bu tür projelerin üretim maliyetlerini düşürerek sektörü güçlendirdiğini kaydetti. Kaymakam Battal ise Çayırlı’nın hem bitkisel hem de hayvansal üretimde önemli bir merkez olduğunu belirterek, tarımsal faaliyetlerin yoğun şekilde sürdürüldüğünü ve verilen desteklerin üreticiler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Konuşmaların ardından 133 çiftçiye toplam 10 ton yonca tohumu teslim edildi.
Erzincan Erzincan Vefa Spor zirvede: Namağlup şampiyonluk geldi 2025-2026 voleybol sezonu kapsamında düzenlenen Kulüpler Altyapılar Genç Kızlar Grup Müsabakaları tamamlandı. 15-17 Nisan tarihlerinde Merkez Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda 4 takım, 56 sporcu ve 8 antrenör mücadele etti. Üç gün süren karşılaşmalarda takımlar, üst tura çıkabilmek için sahada kıyasıya rekabet etti. Turnuvaya galibiyetle başlayan Erzincan Vefa Spor, ilk maçında Gümüşhane GSİM’i 3-1 mağlup etti. Aynı gün oynanan diğer karşılaşmada ise Erzurum Palandöken, Artvin Spor’u 3-0 yendi. İkinci gün müsabakalarında Erzincan temsilcisi, Erzurum Palandöken’i 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Günün diğer maçında Artvin Spor, Gümüşhane GSİM’i 3-0 yenerek ilk galibiyetini aldı. Final gününde Gümüşhane GSİM, Erzurum Palandöken’i 3-0 mağlup ederken, turnuvanın en kritik mücadelesinde Artvin Spor ile Erzincan Vefa Spor karşı karşıya geldi. Erzincan temsilcisi sahadan 3-0 galip ayrılarak turnuvayı namağlup tamamladı. Bu sonuçlarla Erzincan Vefa Spor, 3’te 3 yaparak 9 puanla grubunu lider tamamladı ve şampiyonluğa ulaştı. Elde edilen başarıyla Erzincan temsilcisi, kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Kulüp Başkanı Oktay Gül, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirterek, teknik ekip ve sporcuları tebrik etti. Gül, 16 finallerinde de başarı hedeflediklerini ifade etti.