GÜNDEM - 25 Mayıs 2026 Pazartesi 16:10

İzmir kurban pazarlarında sosyal medya rüzgarı

A
A
A
İzmir kurban pazarlarında sosyal medya rüzgarı

İzmir’de Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketlilik sürerken, vatandaşlar kurbanlık seçimi için sosyal medyaya yöneldi. Kurban pazarlarının nabzını sosyal medya platformlarında tutan satıcı ve içerik üreticisi, vatandaşların evlerinden çıkmadan tüm pazarları ekran başından gezdiğini belirtti.


İzmir’deki kurban pazarlarında bayram telaşı sürerken, pazarın en dikkat çeken isimlerinden biri hem kurban satıcılığı yapan hem de sosyal medyada ürettiği içeriklerle vatandaşlara rehberlik eden Ceyhan Ece oldu. İzmir ve çevresindeki pazarları gezerek kurbanlıkların ırklarını, fiyatlarını ve hangi bölgeden geldiklerini takipçileriyle paylaşan Ece, vatandaşlara büyük bir kolaylık sağladığını ifade etti.



"Vatandaşlarımız beni takip ederken bütün kurban pazarlarını gezmiş oluyor"


Sosyal medya içerik üreticisi Ceyhan Ece, "İnsanlarımız kendi bölgelerinden gelen hayvanları görmek, fiyatlarını öğrenmek ve ırkları tanımak ister. Biz de bunları gösteriyoruz, anlatıyoruz ve halkımıza sunuyoruz. Kim hangi pazara yakınsa, fiyatlar kime uygunsa oraya gitsinler diye çabalıyoruz" dedi. Ece, "Vatandaşlarımızın, bu işle ilgilenen İzmir’in yüzde 70’i beni tüm sosyal medya platformlarımda takip ediyor diyebilirim. İstedikleri malları teyit edip, gidip alıp kestiriyorlar. Şunu net söylüyorum; vatandaşlarımız beni takip ederken aslında İzmir’deki bütün kurban pazarlarını gezmiş oluyorlar" ifadelerini kullandı.



Büyükbaş hayvan 320 bin liradan alıcı bekliyor


Pazarda küçükbaş kurbanlıklar 25 bin lira ile 40 bin lira arasında alıcı bulurken, büyükbaş hayvanlarda rakamlar oldukça yükseldi. Çorum Sungurlu’dan İzmir’e gelen bir büyükbaş satıcısı, bayrama iki gün kala satışların genel olarak iyi gittiğini ancak fiyatlardan dolayı vatandaşların zorlandığını belirterek, "Şu an çadırımızın en büyük hayvanı 820 kilo civarında. Buna 320 bin lira diyoruz ama pazarlık payımız var, 300 bine de vereceğiz" şeklinde konuştu.



Apartman yaşantısı, satışları arife ve birinci güne kaydırdı


Kemalpaşa Ulucak’tan gelerek pazarda küçükbaş hayvan satışı yapan Erkan Karabulut ise, asıl satışların arife ve bayramın birinci günü gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. İnsanların apartman yaşantısı nedeniyle kurbanlıkları erken alamadığını ve pazar yerlerindeki kesim hizmetlerinden faydalandığını belirten Karabulut, "25 liradan 40 liraya kadar mal satmaya çalışıyoruz ama vatandaşın denkleştirmesi çok zor. Pazar yerinin 70 bin lira kirası var, çoban, elektrik, su ve yem masrafları derken maliyetlerimiz çok yüksek. İster istemez bunu müşteriye yansıtıyoruz. Bu sene tatil uzun, insanların çoğu tatile gidiyor, bu yüzden biraz korkuyoruz açıkçası" dedi.



Vatandaş bütçesine göre pazar pazar geziyor


Pazarda kurbanlık arayışında olan vatandaşlar, bütçelerine en uygun hayvanı bulmak için kıyasıya pazarlık yapıyor. Pazar ziyareti sırasında fiyat araştırması yapan vatandaşlardan Nurgül Şen, "Her şey yerli yerince ama tabi ki vakti zamanı, her şey pahalı. Biz küçükbaş alacağız, bu zamanda büyükbaş hayvanı nerede alacaksın? Fiyatlar felaket" diyerek piyasanın durumunu özetledi. Kurbanlığını alan başka bir vatandaş ise 29 bin lira istenen bir koçu, kıyasıya geçen pazarlık sonucunda 26 bin 500 liraya aldığını ve fiyatların mevcut piyasaya göre normal olduğunu dile getirdi.



İzmir kurban pazarlarında sosyal medya rüzgarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti’nin bayramlaşma programı belli oldu AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programı belli oldu. AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programı belli oldu. Takvime göre AK Parti Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın başkanlığında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Abdullah Uçan’dan oluşan heyet, 28 Mayıs Perşembe günü siyasi parti temsilcilerini kabul edecek. AK Parti’ye CHP, MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, Doğru Yol Partisi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi, Anahtar Parti, DEVA Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi ziyarette bulunacak. AK Parti’nin diğer siyasi partileri ziyaretini ise iki ayrı heyet gerçekleştirecek. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Resul Kurt’un başkanlığında Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatma İlkcan Aksu ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Emre Şahin’den oluşan heyet, CHP, HÜDA PAR, BBP, İYİ Parti, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ni ziyaret edecek. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Kerem Ali Sürekli’nin başkanlığındaki Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Saniye Enfiyeci ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mustafa Emre Çelik’ten oluşan heyet ise MHP, Anavatan Partisi, DSP, Vatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anahtar Parti ve Türkiye İttifakı Partisi’ni ziyaret edecek.