SPOR - 29 Mart 2026 Pazar 12:06

Karşıyaka Stadı için kritik imza atıldı

A
A
A
Karşıyaka Stadı için kritik imza atıldı

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Karşıyaka Stadı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında hazırlanan ortak kullanım protokolünün bakanlık tarafından imzalandığını açıkladı. Kasapoğlu, "Bakanlık resmi yazıyı belediyeye iletecek. Belediye artık her an kazmayı vurabilir" dedi.


Karşıyaka Stadı projesinde uzun süredir beklenen önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında hazırlanan ortak kullanım protokolünün bakanlık tarafından imzalandığını duyurdu.


Kasapoğlu, belediyenin süreci başlatabileceğini belirterek, stat için artık yapım aşamasına geçilebileceğini söyledi. Bakanlığı döneminde İzmir’de önemli spor yatırımlarının hayata geçirildiğini hatırlatan Kasapoğlu, "Alsancak Mustafa Denizli Stadı ve Gürsel Aksel Stadı pandemi şartlarına rağmen tamamlandı. Karşıyaka Stadı’nda ise yaklaşık 500 milyon liralık temel kazık çalışması yapılmıştı. Mevcut zemin ciddi bir maliyetle hazır hale getirildi ve belediye bu zemin üzerine inşa edecek" ifadelerini kullandı.



Protokol belediyenin taleplerine göre düzenlendi


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldikten sonra stat projesini üstlenmek istediğini dile getirdiğini belirten Kasapoğlu, sürece ilişkin şu bilgileri verdi:


"Biz de ‘Elbette, neden olmasın’ dedik. Başkan istiyorsa destek oluruz. Bakanlığımız bir protokol taslağı hazırladı. Bu taslağı bizzat ben, Genel Sekreterimiz Eyyüp Kadir İnan ve İl Başkanımız Bilal Saygılı ile birlikte belediyeye ilettik. Süreçte belediyeden bazı düzenleme talepleri geldi ve bunlar doğrultusunda çalışma yapıldı. Sonuçta tamamen belediyenin istediği şekliyle ortak kullanım protokolü onaylandı."


Kasapoğlu, bakanlığın resmi yazıyı kısa süre içinde belediyeye ileteceğini belirterek, "Ama ben daha erken gidersem yazıyı bizzat ben takdim edeceğim başkana" dedi.



"İzmir’de spor yatırımları sürecek"


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Kasapoğlu, İzmir’de spor yatırımlarının devam edeceğini vurguladı.


Kasapoğlu, "Amacımız İzmir’in ve İzmirlilerin mutluluğu. Şehrin dört bir yanında spor yatırımlarımız devam ediyor. İzmir’in bir evladı ve milletvekili olarak üretim odaklı anlayışla çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.


Kasapoğlu ayrıca Göztepe, Altay ve Altınordu camialarına kazandırılan modern statları hatırlatarak, Karşıyaka için de aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Şehit babaya son dokunuş: Yürek yakan veda Mersin’de ekip aracıyla geçirdiği kazanın ardından şehit olan polis memuru Serkan Ünal, memleketi Kırıkkale’nin Kazmaca köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede 7 yaşındaki oğlu İdris Bartu’nun tabuta son kez dokunarak babasına veda etmesi, törene katılanların yüreğini dağladı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Serkan Ünal (37), 23 Mart’ta ekip aracıyla geçirdiği kazada ağır yaralandı. Hastanede 5 gün tedavi gören evli ve bir çocuk babası Ünal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, memleketi Kırıkkale’nin Kazmaca köyüne getirildi. Şehit polis memuru için burada öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Babaya son dokunuş Törende, şehidin 7 yaşındaki oğlu İdris Bartu, eşi Hatice Ünal ve annesi Zeynep Ünal tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin fotoğrafını öpen yakınlarının yaşadığı acı, törene katılanları da duygulandırdı. Şehidin ağabeyleri Hakan ve Lütfi Ünal da gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis memuru Serkan Ünal, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan tarafından öğle namazını müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ali Haluk Karakuş, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Güven Çopur, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Denizli Denizli’de futbolun geleceği masaya yatırıldı TÜRFAD Denizli Şubesi’nin düzenlediği toplantıda, yeni yapılanma süreci ve Denizli futbolunun geleceği masaya yatırıldı. Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Denizli Şubesi, genel değerlendirme ve yeni yapılanma süreci kapsamında önemli bir toplantıya imza attı. Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşma, Denizli futbol camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, TÜRFAD Denizli Şube Başkanı Ahmet İbanoğlu, Denizlispor’un önceki dönem başkanları Mustafa Baysal ve Mehmet Özsoy’un yanı sıra TÜFAD ve ASKF eski başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Yeni yapılanma hedefi doğrultusunda faaliyetlerini daha geniş kitlelere yaymayı amaçlayan TÜRFAD Denizli Şubesi, eski ve yeni üyeleri aynı çatı altında buluşturdu. Toplantı, katılımcılara tanışma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı sundu. TÜRFAD Denizli Şube Başkanı Ahmet İbanoğlu, derneğin faaliyetlerini artırarak daha fazla futbolsevere ulaşmak istediklerini belirtti. İbanoğlu, "Denizli futboluna hizmet amacıyla kurulan derneğimizin çalışmalarını genişletmek istiyoruz. Kurucularımızı, mevcut ve yeni üyelerimizi bir araya getirerek yol haritamızı yeniden belirledik. Gösterilen ilgi bizi son derece mutlu etti. Yeni üyelerimizle daha da güçlenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Toplantının anlamına da değinen İbanoğlu, "Bizi futbol bir araya getirdi. İnsanların yaşarken anılması gerektiğine inanıyoruz. Denizli futboluna katkı sağlayan ve aramızdan ayrılan büyüklerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım ise sporun birleştirici gücüne dikkat çekerek, "Bu camiada başkanlık yapmış ve şampiyonluk yaşamış biri olarak vefanın önemini çok iyi biliyorum. İnsanların yaptıklarının unutulmaması çok kıymetli. Denizli futboluna katkı sunanları bir araya getiren bu organizasyon için TÜRFAD yönetimine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Toplantıda söz alan katılımcılar da görüş ve önerilerini paylaşırken, Denizli’de futbolun gelişimi adına yapılabilecek çalışmalar detaylı şekilde ele alındı.
İstanbul Sancaktepe’de tapu sorunları tüm hızıyla çözülmeye devam ediyor Sancaktepe Belediyesi, uzun yıllardır devam eden tapu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. İlçede bulunan Abdurrahman Gazi, Akpınar, Merve, Mevlana, Osman Gazi, Yenidoğan, Veysel Karani mahallelerinde yaşayan ve yıllardır tapularını bekleyen 54 hak sahibi vatandaş, düzenlenen törenle tapularına kavuştu. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, görev süresi boyunca 7. kez tapu dağıtımını gerçekleştirdiklerini ve amaçlarının tapu sorunundan arınmış bir Sancaktepe olduğunun altını çizerek, "Amacımız tapu sorununu çözüme kavuşturup gündemimizden çıkarmaktır. Bugün 54 hak sahibi vatandaşımız tapularına kavuştular, tapu dağıtımları önümüzdeki günlerde de devam edecek. Sancaktepe’de tapusuz mülk kalmayacak. Sancaktepe’de ikamet eden her komşumuz kendi tapulu mülklerinde oturmuş olacak" dedi. Yenidoğan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen tapu töreninde hak sahibi vatandaşlara tapularını dağıtan Yeğin, göreve geldiği günden bu yana başlayan değişim süreci ile en büyük hedeflerinden birinin tapu sorunundan arınmış gündeminde tapu problemi olmayan bir Sancaktepe olduğunu belirtti. "Mülkiyet sorununu çözme hususunda çalışmalarımız sürüyor" Başkan Yeğin Sancaktepe’de tapusuz mülk kalmayacağını belirterek, "Vatandaşlarımız ile özelikle yaz ayı boyunca gerçekleştirmiş olduğumuz mahalle günlerinde halkımız tarafından bizlere bildirilen sorunların çözüm noktasında çok gayret sarf ettik. Toplam 7 mahalleden 54 ailemizin yıllardır süren tapu sorununu devletimizin ilgili kurumları ile birlikte koordine ederek çözdük. Buradan özellikle bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için göreve geldik bugün de bu sorunu çözdüğümüz için çok mutluyum. Bundan sonraki süreçte ilçemizde bulunan diğer bölgelerde de tapu ve mülkiyet sorununu çözme hususunda çalışmalarımız sürüyor. Amacımız tapu sorunu çözüme kavuşturup gündemimizden çıkarmaktır. Hak sahiplerine tapu dağıtımları önümüzdeki günlerde de devam edecek. Sancaktepe’de tapusuz mülk kalmayacak. Sancaktepe’de ikamet eden her komşumuz kendi tapulu mülklerinde oturmuş olacak" şeklinde konuştu. Tapu dağıtım töreni, yapılan konuşmaların ardından hak sahiplerine tapu teslimi ile sona erdi. Konu ile düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, tapularını almanın mutluluğu ve huzurunu yaşadıklarını belirterek Belediye Başkanı Alper Yeğin’e teşekkürlerini iletti.
Kırıkkale Şehit babaya son dokunuş: Yürek yakan veda Mersin’de ekip aracıyla geçirdiği kazanın ardından şehit olan polis memuru Serkan Ünal, memleketi Kırıkkale’nin Kazmaca Köyü’nde öğle namazını müteakip son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede 7 yaşındaki oğlu İdris Bartu’nun tabuta son kez dokunarak babasına veda etmesi, törene katılanların yüreğini dağladı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Serkan Ünal (37), 23 Mart’ta ekip aracıyla geçirdiği kazada ağır yaralandı. Hastanede 5 gün tedavi gören, evli ve bir çocuk babası Ünal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, memleketi Kırıkkale’nin Kazmaca Köyü’ne getirildi. Şehit polis memuru için burada cenaze töreni düzenlendi. Babaya son dokunuş Törende, şehidin 7 yaşındaki oğlu İdris Bartu, eşi Hatice Ünal ve annesi Zeynep Ünal tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin fotoğrafını öpen yakınlarının yaşadığı acı, törene katılanları da duygulandırdı. Şehidin ağabeyleri Hakan ve Lütfi Ünal da gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis memuru Serkan Ünal, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan tarafından öğle namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ali Haluk Karakuş, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Güven Çopur, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.