SPOR - 10 Mayıs 2025 Cumartesi 10:58

Karşıyaka’da hedef tehlikeli bölgeden uzaklaşmak

A
A
A
Karşıyaka’da hedef tehlikeli bölgeden uzaklaşmak

Basketbol Süper Ligi’nin 29. haftasında yarın Türk Telekom ile iç sahada karşı karşıya gelecek olan Karşıyaka, rakibini mağlup ederek düşme hattından uzaklaşmak istiyor.


Basketbol Süper Ligi’nin 29. haftasında Karşıyaka, yarın Türk Telekom ile karşı karşıya gelecek. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak müsabaka saat 18.00’de başlayacak. Karşılaşma öncesinde rakiplerine göre 1 maç eksiği bulunan İzmir ekibi, 10 galibiyet 17 mağlubiyetle 13. sırada bulunuyor. Konuk ekip Türk Telekom ise 12 galibiyet 16 mağlubiyetle 9. basamakta yer alıyor. Yeşil-kırmızılılar, rakibini yenerek düşme hattının hemen üzerinden uzaklaşıp rahat bir nefes almak istiyor.


İki takım arasında sezonun ilk devresinde Ankara’da oynanan müsabakayı Karşıyaka 95-73’lük skorla kaybetti.


Bu zorlu karşılaşmayı Ali Serkan Emlek, Zafer Yılmaz ve Murat Ciner hakem üçlüsü yönetecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.