GÜNDEM - 04 Ağustos 2024 Pazar 14:24

LoL Yaz Mevsimi Finali’nde şampiyon “Papara Super Massive”

A
A
A
LoL Yaz Mevsimi Finali’nde şampiyon “Papara Super Massive”

İzmir, esporda Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptı. Yılın en iyi League of Legends (LoL) takımının belirlendiği 2024 Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi Finali’nde, şampiyon, Papara Super Massive oldu. Papara Super Massive, 2 – 0 geriye düşmesine karşın rakibini 3 – 2 mağlup ederek kupaya uzandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ, Riot Games ve Ninja Company iş birliğinde espor alanında Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi Finali yapıldı. Fuar İzmir C Hol’de düzenlenen finalde, Papara Super Massive ile SonTeklif.com Dark Passage takımları şampiyonluk mücadelesi verdi. LoL tutkunları, finale büyük ilgi gösterdi. Saatler öncesinde Fuar İzmir’e gelen izleyiciler, final heyecanının yanı sıra birbirinden eğlenceli ve ilgi çekici etkinliklerle bir festival atmosferi yaşadı. Beş saate yakın süren final mücadelesi, büyük çekişmeye sahne oldu. Papara Super Massive, 2 – 0 geriye düşmesine karşın geri dönüşe imza atarak sonraki üç oyunu da kazanıp 3 – 2’lik skorla şampiyon olmayı başardı. Kadrosunda iki Türk, bir Güney Koreli, bir Fransız ve bir İsveçli sporcuya ev sahipliği yapan ekip, şampiyon olmanın sevincini doyasıya yaşadı.



Serinin en değerli oyuncusu Fiesta


Papara Super Massive’in “Fiesta” ismini kullanan Güney Koreli orta koridor oyuncusu An Hyeon-seo, gösterdiği performansla finalin en değerli oyuncusu seçildi.



Sırada Emea Masters var


Yaz Mevsimi Playoff aşamasında dördüncü, beşinci ve altıncı olan takımlar, EMEA Masters 2024 elemelerinde yarışırken ilk üç sırada yer alan takımlar ise ülkemizi Berlin’de yapılacak EMEA Masters 2024’te doğrudan temsil ediyor.



LoL Yaz Mevsimi Finali’nde şampiyon “Papara Super Massive”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da yeni yıl coşkusu buz paten pistiyle başladı Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesi Kent Meydanı’na yılbaşında vatandaşların keyifli vakit geçirmesi için buz paten pisti kurdu. Kış sporlarını Muğlalılarla buluşturmayı amaçlayan pist, yıl boyunca hizmet verecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 yılında vatandaşlarla ilk kez buluşturduğu ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören buz paten pisti, 2026’nın yeni yıl hazırlıkları kapsamında tekrar Kent Meydanı’nda Muğlalıların hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan buz paten pisti, 2 Ocak 2026 tarihine kadar ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Her yaştan vatandaşın faydalanabileceği pist, özellikle çocuklar ve gençler için önemli bir spor ve sosyal alan oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca yeni yıl hazırlıkları kapsamında Muğla genelinde sokak, park ve meydanları kendi üretimi olan yeni yıl süslemeleriyle de aydınlattı. Kurslar ücretsiz olacak Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluşturduğu buz paten pistinde 5-15 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz buz paten kursları da verilecek. Kurslar, hafta içi 14.00-21.00, hafta sonu ise 09.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimlerle çocukların hem eğlenmesi hem de buz pateni sporunu öğrenmesi hedefleniyor. Çelebi: "Arkadaşlarımla aktivite yapmak için güzel oldu" Uzay Nur Çelebi "Muğla için gerekli bir şeydi. Arkadaşlarımla zaman geçirmek için güzel bir alan. Arkadaşlarla hep birlikte eğlendik. Belediyemize teşekkür ederiz." dedi. Pala: "Pist gerçekten güzel olmuş" Üniversite öğrencisi Cihangir Pala "Buz pistinden çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum. İlk defa geliyorum. Pist gerçekten güzel olmuş. Büyükşehir Belediyesi’ne yapmış olduğu bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum." dedi. Başkan Aras: "Herkes için erişebilir, mutlu ve yaşanabilir bir kent hedefliyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kent Meydanı’na kurulan buz pistini ziyaret etti. Başkan Aras: "Muğla’mızda herkes için erişebilir, mutlu ve yaşanabilir bir kent hedefimiz doğrultusunda kent yaşamını canlandıran çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlayışla Menteşe Kent Meydanı’nda hayata geçirdiğimiz buz paten pisti ile vatandaşlarımıza kent merkezinde dört mevsim boyunca spor yapma ve sosyalleşme imkânı sağlamak istedik. Buz paten pistimizin çocuklarımızdan ailelere, gençlerden yetişkinlere kadar tüm hemşehrilerimize keyifli, güvenli ve nitelikli bir sosyal ortam sunacağına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı Menteşe Kent Meydanı’ndaki buz pistimize davet ediyorum. Vatandaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
Muğla MUSKİ’den 281 milyon liralık araç yatırımı Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ, kentin altyapı hizmetlerini hızlandırmak amacıyla bir yatırıma imza attı. 281 milyon TL bedelle alınan 108 yeni hizmet aracı törenle hizmete girdi. Başkan Ahmet Aras törende personele seslenerek, "Bu araçlar halkın vergisiyle alındı, kendi malınızdan daha iyi bakacaksınız" uyarısında bulundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, 2025 yılını dev bir hizmet hamlesiyle kapatıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın vizyonu doğrultusunda hizmet kapasitesini artıran MUSKİ, filosuna kattığı 108 yeni araçla sahada daha etkin bir döneme girdi. Şengül: "2026 yılında hedeflerimiz daha büyük" Törenin açılış konuşmasını yapan MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, kurumun teknik kapasitesinin her geçen gün arttığını vurguladı. Şengül, "Başkanımız Ahmet Aras’ın liderliğinde, 281 milyon liralık yatırımla 108 yeni aracı Muğla’nın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu araçlar; etkin, hızlı ve kent dostu hizmet anlayışımızın sahadaki en güçlü temsilcileri olacaktır. Göreve geldiğimizden bu yana kaynaklarını doğru kullanan, yatırım açığını kapatan ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla 7/24 sahadayız. 2026 yılında çok daha büyük hedeflerle şehrimize layık olmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Aras’tan "emanet" vurgusu: "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var" Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, törende yaptığı konuşmada kamu kaynaklarının korunmasına dair net mesajlar verdi. Büyükşehir bünyesine katılan 1miyar 170 milyon TL’lik araç yatırımının ardından MUSKİ’ye de 281 milyon TL’lik ek filo kazandırdıklarını belirten Aras, şunları söyledi: "Bu araçlar kutsaldır; çünkü halkın boğazından kestiği vergilerle alınmıştır. Şoföründen daire başkanına kadar herkes bu araçlara kendi malı gibi, namusu gibi sahip çıkmak zorundadır. Bu araçları bize babamız bahşetmedi. Yağından suyuna, temizliğinden arızasına kadar titizlikle takip edeceğim. İhmal sonucu zarar verene gereğini yaparım" "Bölge daire başkanlıkları ile hızlı çözüm" Başkan Aras, hizmetin yerinden yönetilmesi adına kurulan bölge daire başkanlıklarının yetkilerini artırdıklarını ifade ederek, "Fethiye’den Bodrum’a kadar dağınık bir coğrafyadayız. Artık merkezden talimat beklemenize gerek yok. Bölge başkanlarımız tam yetkilidir. Bir okulun, bir hastanenin veya bir muhtarın ihtiyacı mı var? Hemen koşacaksınız. Bizim sizden tek beklentimiz, halkın şikayetini bitirmeniz ve bir litre suyun bile israfına izin vermemenizdir" dedi. Yeni vidanjörlerle uygun fiyatlı hizmet Filoya katılan 20 yeni vidanjörün önemine değinen Aras, kanalizasyon altyapısı henüz tamamlanmamış mahallelerde ekonomik zorluk yaşayan vatandaşa MUSKİ güvencesiyle daha uygun fiyatlı hizmet sunulacağını müjdeledi.
Kayseri Kayseri Serbest Bölge’de 2025 yılının son yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti Kayseri’nin üretim ve istihdamda yükselen yıldızı Kayseri Serbest Bölge’de 2025 yılının son yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti. Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılında yapılan hizmetlerin değerlendirilmesi ile 2026 yılında yapılacak olan hizmetlerin istişaresi gerçekleşti. Başkan Palancıoğlu: "2026 yılı da Kayseri Serbest Bölge ve Kayseri açısından en iyi şekilde geçecek" Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Serbest Bölge’nin rol model işler yaptığını belirterek şunları söyledi: "Kayseri Serbest Bölge olarak 2025 yılının son toplantısını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bir yıl boyunca Kayseri’nin ihracatına yön veren, Kayseri’nin yaklaşık dörtte bir ihracatının ortaya çıktığı Kayseri Serbest Bölge’de çok şükür işler yolunda gidiyor. Birçok yatırımlar hayata geçiyor. Özellikle Serbest Bölgemizin son yıllarda yapmış olduğu en büyük altyapı çalışmasını son aşamaya getirmiş bulunuyoruz. Gerekli yolların kilit parke ve asfalt yapımı ile birlikte 2026 yılında altyapı çalışması tamamlanmış olacak. Geçtiğimiz dönemde güneş enerjisi santralleri kurduk, kiralanabilir hangarlar yaptık, açılabilir yolların tamamını açmış olduk, altyapı çalışmalarının %70 oranında tamamı bitmiş oldu. Bunlarla birlikte giriş kapımız yapılmış oldu, kantarlarımız yapılmış oldu, yeni tesislerimizin tamamı bitmiş oldu. Kayseri Ticaret Odası Başkanımıza, Sanayi Odası Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz burada emanetçi olarak tüm hissedarların haklarını korumak, Kayseri’nin ihracatının ve üretiminin gelişmesi için çalışmak durumundayız. Kayseri Serbest Bölge şu anda 19 serbest bölge içerisinde rol model olan, en önde olan bir bölge haline gelmiştir. İnşallah 2026 yılı da Kayseri Serbest Bölge ve Kayseri açısından en iyi şekilde geçecek. Altyapı çalışmalarımızın hepsinin hazırlığını yaptık. Yaptığımız çalışmalar hayırlı, uğurlu olsun inşallah." Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise Kayseri Serbest Bölge’nin ihracat konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kayseri Serbest Bölge son dönemlerde inanılmaz bir atakla altyapısını oldukça iyi hale getirdi. Arıtma tesisinden kanalizasyon sistemine, elektrik altyapısından suyuna kadar bütün altyapısı hemen hemen bitmiş durumda. 2026 yılında sanayicilere daha iyi hizmet vermek, aynı zamanda KAYSER A.Ş.’nin hissedarları ile ilgili iyi haberler vermek için çalışmaya devam edeceğiz. Serbest Bölge ihracat konusunda önemli bir noktamız Kayseri’de. İnşallah bu vesileyle ihracatın artmasına bir katkımız olur" diyerek Yönetim Kurulu Başkanı Palancıoğlu’na ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da, "Sanayicilerimize daha rahat iş yapabilme kolaylığı sağlamak, konfor alanını geliştirmek için yıl boyunca bütün eksiklikler tamamlanmış durumda. 2026 yılının daha çok ihracat, daha çok istihdam, daha çok ekonomiye kazanç verilebilecek bir yıl olmasını diliyorum. Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.
İstanbul Kadınlar Federasyon Kupası’nda eşleşmeler belirlendi Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarının katılımıyla düzenlenecek Halkbank Kadınlar Federasyon Kupası 2026’nın kura çekimi Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yöneticileri ve Halkbank Kadınlar Federasyon Kupası’nda mücadele edecek Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarının temsilcileri kura çekiminde yer aldı. Ali Türkmen: "Kadın basketboluna verilen her destek çok kıymetli" Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türkmen, "Yalova’da gerçekleştirilen operasyon sırasında şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Halkbank Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ligin ilk yarısında gösterdikleri performansla bu kupada mücadele etmeye hak kazanan ekiplerin, sahada ortaya koyacakları mücadeleyle kadın basketbolunun gelişimini bir kez daha gözler önüne sereceklerine inanıyorum. Bu organizasyonda yer almaya hak kazanan takımları tebrik ediyor ve şimdiden başarılar diliyorum" dedi. TKBL Yönetmeni Ozan Yıkılmaz ise yaptığı konuşmada "Halkbank Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin ilk yarısını puan tablosunda ilk sekiz içinde bitiren takımlarımızın karşı karşıya geleceği Halkbank Kadınlar Federasyon Kupası’na katılmaya hak kazanan tüm kulüplerimizi tebrik ederim. Tüm takımlarımıza hem kupada hem de ligin devamında başarılı bir sezon geçirmelerini temenni ederim" ifadelerine yer verdi. Gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda oluşan eşleşmeler şu şekilde: Çeyrek Final Eşleşmeleri Yalova VİP - Zorlu Koleji Samsun Basketbol Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Bilimleri - Mersin Gençlerbirliği İstanbul Gençlik Spor - Seçil Kauçuk Mersin Basketball Fenerbahçe Gelişim - Turgutlu Belediyespor Dörtlü Final Eşleşmeleri (Yalova VİP/Zorlu Koleji Samsun Basketbol galibi) - (Fenerbahçe Gelişim/Turgutlu Belediyespor galibi) (Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Bilimleri/Mersin Gençlerbirliği galibi) - (İstanbul Gençlik Spor/Seçil Kauçuk Mersin Basketball galibi) Halkbank Kadınlar Federasyon Kupası, 20-21 Ocak tarihlerinde tek maç üzerinden gerçekleşecek çeyrek final müsabakalarının ardından, 23-25 Ocak tarihlerinde Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleşecek Dörtlü Final organizasyonuyla sahibini bulacak.