KÜLTÜR SANAT - 06 Mayıs 2026 Çarşamba 09:41

Menemen’de on binler, Hıdırellez coşkusunda buluştu

A
A
A
Menemen’de on binler, Hıdırellez coşkusunda buluştu

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri, on binleri aynı meydanda buluşturdu. Gün boyunca süren etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda Kibariye ve Hüsnü Şenlendirici ile doruğa ulaştı.


Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri, ilk olarak Ahıhıdır Mahallesi’nde geleneksel oyunların oynanmasıyla başladı. Yumurta yarışı, çuval, yoğurt yeme, sandalye kapmaca, halat çekme gibi oyunların oynandığı yarışmalar kıyasıya rekabetle geçerken, renkli görüntülere de ev sahipliği yaptı. Menemen Genç Romanlar Derneği ile birlikte gerçekleştirilen program, heyecanlı anlara sahne oldu.


Şenlikler kapsamında düzenlenen konser öncesi binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Hakan Doğanay, Okan Bear ve Royal ile başlayan eğlence, Hüsnü Şenlendirici ve Kibariye’nin sahneye çıkmasıyla doruğa ulaştı. On binlerce Menemenlinin konser alanını tamamen doldurduğu programa Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve ilçe protokolü de katıldı. Başkan Pehlivan, eşi Filiz Pehlivan ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ateş üstünden atlayarak Hıdırellez geleneğini yaşattı.



"Bu kenti sözle, hamasetle değil, gönülle yönetiyoruz"


Programda alanı dolduran vatandaşlara seslenen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Hıdrellez, binlerce yıllık bir gelenek, toprağın uyanışı, doğanın yeniden nefes alışı ve insanın kalbini kardeşliğe açışıdır. Gönül rahatlığıyla söylüyorum ki Menemen’de Hıdrellez bir başka yaşanır. Çünkü Menemen’de yürekler birlikte atar. Bu güzel kente tertemiz bir sayfa açtık. Menemen’e eserler kazandırdık. Projeler kazandırdık. Ama en önemlisi ne yaptık biliyor musunuz? Umudu büyüttük! Sadece yollar yapmadık. Hayatlara dokunduk. Sadece binalar yapmadık. Geleceğe güven inşa ettik. Menemen artık sadece büyüyen bir şehir değil, aynı zamanda paylaşan, sahip çıkan, birbirine omuz veren büyük bir ailedir. Sosyal yardımlarımızla, günlük sıcak yemek hizmetlerimizle, evde bakım desteklerimizle, yeni doğan bebeklerimizden yaşlılarımıza kadar biz bu kenti sözle değil, siyasetle değil, hamasetle değil, gönülle yönetiyoruz! Bugün Menemen’imizi hep birlikte parmakla gösterilen, örnek alınan bir kent haline getirdik. Bu hizmetlerin hayata geçmesinde güçlü iradesiyle her zaman yanımızda olan, bizlere her alanda destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, şahsım ve Menemenli hemşehrilerim adına gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." dedi.



"Bizim derdimiz Menemen, bizim derdimiz İzmir"


Menemenlilere hitap eden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da, ilçedeki eser ve hizmet siyasetine dikkat çekti. Çankırı, "Toprağın uyandığı, baharın müjdelendiği, dileklerin umutla buluştuğu bu güzel günde, Hıdırellez neşesiyle bir aradayız. Bu meydanı dolduran binlerce yürek, Menemen’in artık eser ve hizmet siyasetiyle ayağa kalktığının en büyük ispatıdır. Biz bu yola çıkarken "cek-cak" edebiyatı yapmaya değil, bu şehrin tozuna, toprağına, taşına mühür vurmaya geldik. Aydın Başkanımız ile göreve geldiğimiz ilk günden bugüne; Menemen’in çehresini değiştiren alt geçitlerden üst geçitlere, pazar yerlerinden modern düğün salonlarına kadar her noktaya imzamızı attık. Gençlerimiz kahve köşelerinde değil; kütüphanelerde, gençlik merkezlerinde, buz pateni pistlerinde ve Türkiye’nin en büyük çocuk oyun köyünde geleceğe hazırlansın diye ter döktük. Ege’nin en büyük kütüphanesini bu topraklara kazandırırken bir gelecek inşa ettik. Taziye evlerinden polikliniklere, zeytinyağı fabrikasından kentsel dönüşüme kadar "Menemen’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedik ve sözümüzü tuttuk! Çünkü bizim derdimiz koltuk değil, bizim derdimiz hizmet! Bizim derdimiz Menemen! Bizim derdimiz İzmir! Hıdırellez ateşimiz hiç sönmesin, birliğimiz daim olsun. Dilekleriniz kabul, baharınız bereketli, geleceğimiz aydınlık olsun." diye konuştu.


Konuşmaların ardından sahneye çıkan Hüsnü Şenlendirici, klarnetiyle dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatırken, Şenlendirici’nin ardından sahne alan Kibariye de, en güzel şarkılarını Menemenliler ile birlikte söyledi.



Menemen’de on binler, Hıdırellez coşkusunda buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik’te Hıdırellez şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu Pendik Emirli Köyü’nde Hıdırellez Şenlikleri düzenlendi. Etkinlikte sahne alan mehter takımı, vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı. Pendik’in Emirli Köyü’nde geleneksel Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Emirli Köy Meydanı’nda düzenlenen programa Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte dualar edildi. Pendik Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunurken, pilav dağıtımı gerçekleştirildi. Şenlik alanında mehter takımı gösteri sunarken, marşlar eşliğinde alanı dolduran kalabalık coşkuya ortak oldu. Öte yandan renkli görüntülere sahne olan şenlik havadan görüntülendi. "Geleneklerimizi sürdürerek yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz" Etkinliğe katılan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Yıllardır muhtarımızla birlikte Hıdırellez şenliklerine katılım sağlıyoruz. Dualarımız, ikramlarımız ve hemşehrilerimizle birlikte baharın gelişini coşkuyla kutluyoruz. Pendik; projeleri, yatırımları ve stratejik konumuyla öncü bir ilçe olmasının yanı sıra, kendine has geleneklerini yaşatmayı sürdüren özel bir yer. Bizler için bu kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşıyor. Bu güzel geleneklere sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza ve köylülerimize teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte bu mirası yaşatmaya ve yeni nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Katkı sunan herkese ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu. "Hıdırellez şenliklerini coşkuyla kutluyoruz" Şenlikte konuşan köy muhtarı Selami Sarısoy, "Geçmişte büyüklerimizin sürdürdüğü geleneği yaşatmak adına her yıl 6 Mayıs’ta Hıdırellez şenliklerimizi düzenliyoruz. Amacımız, bu kültürel mirası devam ettirerek yeni nesillere aktarmak ve bizden sonraki kuşaklara örnek olmak. Hıdırellez şenliklerimiz kapsamında mehteran takımımız sahne alıyor, vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Belediyemizin destekleriyle, imece usulü çevre köylerle bir araya gelerek baharın gelişini Belediye Başkanımızın katılımıyla büyük bir coşku içinde kutluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İstanbul En Quality Çocuk Ödülü "Şehzade Mustafa"nın TRT’de yayınlanan Mehmet Fatihler Sultanı dizisiyle dikkat çeken çocuk oyuncu Mustafa Konak, "En Quality Çocuk Oyuncu" ödülünün sahibi oldu. İstanbul’da sanat, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerini buluşturan 17. Quality Ödül Töreni, görkemli bir organizasyonla gerçekleştirildi. Toplam 26 kategoride ödüllerin sahiplerini bulduğu gece, yoğun katılım ve dikkat çekici anlarla hafızalara kazındı. Gecenin en çok konuşulan ve en dikkat çeken isimlerinden biri ise çocuk oyuncu Mustafa Konak oldu. Bu yıl kariyerinde önemli bir sıçrama yakalayan Konak, kısa süre önce başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" filmiyle Berlin Uluslararası Film Festivali seçkisine davet edilerek dikkatleri üzerine çekmesinin ardından aynı film ile İstanbul Film Festivali’nde "En İyi Film" ödülünü kazanma başarısını göstermişti. Bu önemli başarının hemen ardından gelen "En Quality Çocuk Oyuncu" ödülü, genç oyuncunun yükselişini taçlandırmış oldu. Ödülünü almak üzere sahneye çıkan Konak, TRT 1’de yayınlanan Mehmet Fetihler Sultanı dizisinde beraber oynadığı Serkan Çayoğlu ile birlikte sahnede sergilediği uyumla büyük beğeni topladı. İkili, ödül anında birbirlerine yaptıkları esprilerle salonda samimi ve sıcak bir atmosfer oluştururken, bu anlar gecenin en akılda kalan kareleri arasında yer aldı. Sahnedeki enerjisini ödül konuşmasına da taşıyan Mustafa Konak, yaşının ötesinde bir olgunlukla yaptığı konuşmada hem yer aldığı projelere hem de ekip arkadaşlarına teşekkür etti.
Bolu Tanığın verdiği ifadeyi beğenmeyen sanık yakınları hırsını kadın gazetecilerden çıkardı Bolu’da görülen uyuşturucu davası çıkışında ortalık karıştı. Sanık yakınları önce tanığı kovaladı, ardından olayı görüntüleyen iki kadın gazeteciye tehditler savurdu. Şüphelilerden birinin cinsel organını eliyle işaret ederek, "Hoşuna gittiyse gel çek" dediği çirkin anlar da anbean kaydedildi. Olay, öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’nde meydana geldi. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma" suçlamasıyla 2 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Uyuşturucu davası öncesinde ilk olarak sanık C.B.’nin yakınları ile davada tanık sıfatıyla ifade verecek olan E.Ö. arasında sözlü tartışma çıktı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle adliye koridorunda çıkan tartışma sonlandırıldı. Bir süre sonra başlayan duruşmada ifade sırası gelen tanık E.Ö. savunmasında, kendisine koridorda tokat atıldığını söyleyerek sanık yakınlarından şikayetçi olduğunu ifade etti. Duruşma süresi boyunca sanık yakınları birçok kez davaya müdahil olarak sözlü tartışmalara neden oldu. Mahkeme heyeti 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşmanın bitmesiyle adliye binasının ön kısmında bekleyen sanık yakınları, tanık E.Ö.’nün arka kapıdan dışarı çıktığını öğrenince peşinden koşmaya başladı. Kadın gazetecilere çirkin davranış: "Hoşuna gittiyse gel çek" Adliyede haber takibi yapan iki kadın gazeteci, çıkan koşuşturma anlarını görüntülemek istedi. Tanık E.Ö.’nün peşinden giden şahıslar, gazetecilerin görüntü aldığını fark etti. Tanığın peşini bırakıp gazetecilere yönelen kişiler, "Sizi buluruz. O görüntüleri paylaşırsanız görürsünüz" diyerek tehditler savurdu. Kadın ve erkeklerin bulunduğu kalabalık grup, gazetecilerin üzerine yürüdü. Polis ekiplerinin araya girmesiyle şahıslar adliyeden uzaklaştırıldı. Ayrıca olay sırasında eliyle cinsel organını işaret eden şahsın, "Hoşuna gittiyse gel çek" dediği anlar da anbean kaydedildi. Polis ekipleri tarafından kadın gazeteciler güvenlik amacıyla adliye içine alındı.