ASAYİŞ - 19 Kasım 2025 Çarşamba 14:10

Sınıfın içinde yangın tüpü sıktılar: Çoğu öğrenci tozdan etkilendi

A
A
A
Sınıfın içinde yangın tüpü sıktılar: Çoğu öğrenci tozdan etkilendi

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki bir ortaokulda, öğrencilerin sınıf içinde yangın tüpünü sıkması sonucu çok sayıda çocuk kimyevi tozdan etkilendi. Olayın bildirilmesi üzerine okula ambulanslar sevk edilirken etkilenen öğrenciler sağlık ekipleri tarafından müdahale altına alındı.


Olay, bugün Çay Mahallesi’ndeki Mustafa Uygur Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, okul koridorunda bulunan yangın tüpüyle oynamaya başlayan bir grup öğrenci, tüpün pimini çekerek sınıfın içine doğru sıktı. Koridor ve sınıflara hızla yayılan kuru kimyevi tozdan etkilenen öğrenciler panikle dışarı kaçtı. Durumu fark eden öğretmenler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine okula çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, etkilenen öğrencilere ayakta müdahale ederek taburcu etti. Okul önüne birden fazla ambulansın gelmesi üzerine veliler büyük panik yaşayarak çocuklarının durumunu öğrenmek için okula akın etti.


Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



Sınıfın içinde yangın tüpü sıktılar: Çoğu öğrenci tozdan etkilendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı, TÜBİTAK 2204-A Bölge Finali’nde 4 derece elde etti Batman’da düzenlenen TÜBİTAK 2204-A 57. Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Finali’nde dereceye giren Ağrılı öğrenci ve öğretmenler, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programda ödüllendirildi. Batman’da gerçekleştirilen bölge finalinde matematik alanında "Collatz Dizisi Tabanlı İki Parametreli Şifreleme Algoritması ve Yapay Zeka Destekli Web Uygulaması Tasarımı" adlı projeyle Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi danışman öğretmeni Muhammed Alican Pusat ile öğrenciler Muhammet Furkan Ceyhan, Said Erdem Parlak ve Muhammed Miraç Karakoç bölge birincisi olarak, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Yine Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan tarih alanındaki "Osmanlı Florasanın Dijital Dönüşümü: Kültürel Miras Hasbahçelerin, Çiçeklerin Flatelik Tasarımlar ve Sanal Gerçeklikle Geleceğe Taşınması" projesi bölge ikinciliği elde etti. Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Matematik alanında hazırlanan "Asal Çarpanlar ile Şifreleme ve Yapay Zeka Destekli Web Uygulaması Tasarımı" projesi de bölge üçüncüsü oldu. Öte yandan "Voronoi Diyagramları ile Deprem Toplanma Alanları Optimizasyonu" projesiyle Şerife Bacı Anadolu Lisesi bölge ikinciliğini elde etti. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda danışman öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projelerin ait olduğu okulların elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu söyledi. Öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Kökrek, başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Kökrek, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali değerlendirmeleri sonucunda Ağrı’nın önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, "Bölge genelinde finale kalan 100 proje arasından 11’i ilimizden seçilmiştir. Bölge finali sonucunda ise ilimiz toplam 4 derece elde etmiştir. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selahattin Bilgiç, Şube Müdürü Muhammet Necmi Karaoğlan, Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bülent Bakır, Şerife Bacı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Selim Çelik ile danışman öğretmenler ve öğrenciler katıldı.