EĞİTİM - 11 Kasım 2021 Perşembe 14:28

TED İzmir Koleji öğrencilerine uluslararası birincilik ödülü

A
A
A
TED İzmir Koleji öğrencilerine uluslararası birincilik ödülü

TED İzmir Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) isimli kısa film, İngiltere’nin Glasgow şehrinde Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında dünya genelinde birinci oldu.

TED İzmir Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) isimli kısa film, İngiltere’nin Glasgow şehrinde Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında dünya genelinde birinci oldu.


TED İzmir Kolejinin öğrencileri; Deniz Dağdelen, Doruk Üstündağ, Zeynep Somer, Candan Madioğlu ve Zeynep Selin Koçak, danışman öğretmenleri; Güliz Gez Kabasakal, Hazal İpekçi Özgel ve Onur Altunsaray ile birlikte “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) isimli kısa film hazırladı.


Söz konusu hazırlanan kısa film, İngiltere’nin Glasgow şehrinde Birleşmiş Milletler (BM)’in İklim Değişikliği Konferansı (UN COP26) kapsamında düzenlediği “Ekosistemi Koruma ve Yenileme” konulu kısa film yarışmasına gönderildi. Öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı bu film, dünya genelinde birinci olarak büyük bir başarı yakaladı. İnsanların doğaya olan saygısını artırmak ve farkındalık oluşturmak için film hazırlayan yapımcı öğrenciler, İngiltere’nin Glasgow şehrinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansına davet edildi.


TED İzmir Koleji Okul Müdürü Mine Mavioğlu, “Bu projede insanların sürdürülebilir bir gelecek için fikirlerini geliştirebilmeleri ve gerçekleştirebilmeleri için bir araya gelen öğrencilerimiz ve onlara yol gösteren öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz" dedi.



Earthbeat projesinin amacı nedir?


Sanatın yadsınamaz gücünü kullanarak çevre sorunlarına dikkat çekmek ve insanlarda farkındalık oluşturabilmek adına oluşturulan projede, özellikle yeni nesile daha sağlıklı bir dünya bırakılması hedefleniyor. TED İzmir Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Plastiğin Rüyası” kısa filmi, insanlığın plastiğe olan hayranlığının nasıl bir kabusa dönüştüğünü ve bu kabustan nasıl kurtulabileceğimizi izleyenlere anlatıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’daki baba ocağına izne gelen 23 yaşındaki yedek subay hayatını kaybetti Rahatsızlığı nedeniyle fizyoterapist olarak görev yaptığı Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından 3 gün önce Antalya’nın Serik ilçesindeki baba ocağına gelen yedek subay 23 yaşındaki Ali Can, hayatını kaybetti. Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yedek subay olarak görev yapan fizyoterapist Ali Can (23), bir süredir rahatsızlığı nedeniyle görev yaptığı hastanede tedavi görüyordu. Tedavisinin ardından izinli olarak 3 gün önce baba ocağına Antalya’ya gelen Ali Can, dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlandı. İlk olarak Serik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç yedek subay, durumunun ağırlaşması üzerine Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Ali Can kurtarılamadı. 4 yıl önce annesini kanserden kaybetti Genç yaşta vefatıyla ailesini ve sevenlerini yasa boğan Ali Can’ın cenazesi, bugün Kayaburnu Mahallesi Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, ilçe protokolü, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bekâr olduğu öğrenilen Ali Can’ın, kısa süre önce görev yaptığı hastanede lenf kanseri tedavisi gördüğü belirtildi. Can’ın annesi Fatma Can’ın da 2021 yılında kanserden hayatını kaybettiği öğrenildi. Serik’te esnaflık yapan baba İsmail Can, evladını toprağa verirken büyük üzüntü yaşadı. Ayakta durmakta güçlük çeken acılı baba, yakınlarının desteğiyle teselli edilmeye çalışıldı. Ali Can’ın genç yaşta hayatını kaybetmesi, ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Serik ilçesinde de derin üzüntüye neden oldu.
Elazığ Elazığ’da gençler "Proje Yazma" eğitiminde buluştu Fırat Üniversitesi Teknofest Kulübü’nün düzenlediği "Proje Yazma Eğitimi" 200’ün üzerinde başvuruyla gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Teknofest Kulübü tarafından gençleri proje üretmeye teşvik etmek ve teknoloji alanında cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen "Proje Yazma Eğitimi" düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliğe üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Eğitim kapsamında katılımcılara proje fikri geliştirme, başvuru süreçleri ve proje yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. Alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Teknofest’te derece elde eden takımlar da deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Program sonunda düzenlenen yarışmayla katılımcılara ödüller verileceği belirtildi. Üniversite öğrencileriyle birlikte Teknofest’e yönelik proje yazma eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Fırat Üniversitesi Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Enes Erçel, "Bugün burada katılımcı üniversiteli arkadaşlarla birlikte Teknofest’e proje yazma eğitimi gerçekleştireceğiz. Bu eğitimde öğrencilerin projeyi daha iyi yazmaları ve ülkeye katkı sağlamaları adına ve Teknofest’te daha iyi başarılar elde etmeleri için hem alanda uzman hocalarımız hem de bu sene Türkiye ikinciliği alan İnsansız Deniz Aracı Gelidonya Takımı, Orcik Takımı ve Roba Atölye takımları tecrübelerini bizlerle paylaşacak. Hem eğleneceğiz, daha sonrasında öğreneceğiz ve en sonunda bir yarışmamız olacak. Bu yarışmanın sonunda da arkadaşlara ödüllerimiz olacak. Şu anda katılımımız gerçekten yoğun ve güzel. Arkadaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hatta biz en başta bunun katılımını, geçmiş senelerden edindiğimiz tecrübeyle, düşük tutmayı düşünüyorduk. Fakat çok yoğun bir talep oldu. 200’ün üzerinde başvuru aldık. Bundan dolayı gerçekten katılımdan mutluyuz" dedi.