ASAYİŞ - 07 Ocak 2019 Pazartesi 12:44

İstinat duvarı çöktü, yoldan geçen kadın kaldırımda asılı kaldı

A
A
A
İstinat duvarı çöktü, yoldan geçen kadın kaldırımda asılı kaldı

Kahramanmaraş’ta aşırı yağmur nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü.

Kahramanmaraş’ta aşırı yağmur nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü. Güvenlik kamerası tarafından görüntülenen çökme sırasında bir kadın kaldırım taşlarına asılı kaldı.


Olay, Onikişubat ilçesi Vadi Mahallesi’nde bir sitede meydana geldi. Sabah 07.50 saatlerinde büyük bir gürültüyle uyanan site sakinleri, istinat duvarlarının çöktüğünü gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, itfaiye ve ilgili kurumlar olası su ve gaz kaçağı olmaması için önlem aldı. Aşırı yağmur nedeniyle istinat duvarının çöktüğü öğrenilirken, çökme anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.


Görüntülerde, ismi öğrenilemeyen bir kadının kaldırımda yürüdüğü sırada duvarın çökmesi ve kadının son anda kaldırım taşından tutarak düşmekten kurtulduğu görülüyor. Olay sonrası çevrede bulunan vatandaşlar kadını asılı bulunduğu kaldırım taşından yukarı çıkardı.


Sitenin istinat duvarının onarılması için yetkililerden yardım bekleyen site yöneticisi Ahmet Bulut, “Bugün sabah saatlerinde bir gürültü koptu. Öncelikle biz deprem olduğunu zannettik ve baktık ki duvarımız çökmüş. Hemen ilgili kurumları aradık ve ilgilendiler. En büyük sevindiğimiz olay, can kaybımız olmaması. Olay sırası bir kadının duvarda asılı kalması ve çevredekiler tarafından kurtarılması var. Aşırı yağmur istinat duvarımız çöktü ve yetkililerden duvarımızın onarılması hakkında destek bekliyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Eleşkirt’te gençlik konseri beğeni topladı Eleşkirt İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Eleşkirt Gençlik Merkezi Konferans salonunda düzenlenen Gençlik Konseri ve El sanatları sergisi büyük beğeni topladı. Gençlik merkezinde ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından gezilen öğrencilerin el emeği göz nuru hazırladıkları; resim, filografi, hat, ebru, gibi bir çok el sanatlarının sergilendiği sergi beğeni kazandı. Sergi tanıtımından sonra Eleşkirt gençlik ve spor müdürlüğü ilçe gençlik merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı konser düzenlendi. Konser de öğrencilerin güzel seslerine yine öğrencilerin çeşitli enstrümanlarla büyük bir ahenk ve uyum içerisinde izleyicileri büyüleyen bir performans sergilediler. Çeşitli şarkıların seslendirmelerinin ardından piyano öğrencilerinin piyano sunumları gerçekleşti. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sonrası toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi. Programda ilk defa saz çalarak yeni bir deneyim kazanan 12 yaşındaki Asmin Aslan yaptığı konuşmada "Çok heyecanlandım. İlk defa böyle bir etkinlikte yer aldım. Bize bu fırsatı sunan hocalarıma ve gençlik merkezi ekibine çok teşekkür ederim" dedi. Programa; Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, Ağrı Gençlik Spor il müdürlüğü yurt hizmetleri müdürü Gökmen Aslankılıç, Ağrı gençlik hizmetleri müdürü Ebru Duru, Eleşkirt Ak Parti ilçe başkanı Taner Kazak, Eleşkirt ilçe gençlik spor müdürü Sabahattin Güzel, Eleşkirt Belediye başkan yardımcısı Orhan Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.