GENEL - 24 Eylül 2019 Salı 10:21

Şehit eşi: "Kocamız yoksa biz varız"

A
A
A
Şehit eşi: "Kocamız yoksa biz varız"

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada şehit olan Kahramanmaraşlı polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın eşi Dilek Çiftaslan, kocasından kalan eşyaları evinin başköşesinde muhafaza ediyor.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada şehit olan Kahramanmaraşlı polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın eşi Dilek Çiftaslan, kocasından kalan eşyaları evinin başköşesinde muhafaza ediyor.


Mehtap Nur (21) ve Denizhan (12) adlarında 2 çocuğuyla yaşayan şehit eşi Dilek Çiftaslan, kocasının şehit olduktan sonra zorluklara göğüs gerdiğini ve çocuklarına hem anne hem de baba olduğunu söyledi. Kocasından kalan saat, tespih ve üniforma ve diğer eşyaları ise salondaki oluşturduğu hatıra dolabında muhafaza ettiğini söyleyen Çiftaslan, kocasının isminin verildiği park açılışı sonrası çektirdikleri fotoğraf karesinde şehidin siluetinin görüldüğünü belirtti.


Vatanı kimsenin bölemeyeceğini vurgulayan Dilek Çiftaslan, “Eşim 28 Kasım 2015 tarihinde şehit düştü ve her anımız onunla birlikte. Benim görevim çocuklarıma bakmak ve ilgilenmek, eşimin emanetlerine sahip çıkmak. Çocuklarıma eşim çok düşkündü ve emanetlerini baş tacı ettim. Biliyorsunuz şehitler ölmez, Doğukent Mahallesi’nde eşimin adına park yapılmıştı ve parkın açılışına gittik. Parkta fotoğraf çekildik ve bir fotoğraf karesinde eşimin siluetini gördük. Bunlara göğüs germek ve çocuklarımın karşısında dimdik durmayı başardım. Hiçbir zaman için ah, vah, tüh yapmadık. Çünkü yeri belli ve makamı belli ama özlemimiz çok büyük. Evimize gelen misafirlerimiz dualarını yapıyorlar. Çocuklarımız canları sıkıldığında gelip babayla burada paylaşıyorlar. Eşimin en çok sevdiği evi, çocukları ve vatanıydı. Bu vatanı kimse bölemez, kendi kazdıkları kuyunun içinde boğulsun onlar. Ha zannetmesinler ki biz ağlamıyoruz asla. Sevinmesinler, kocamız yoksa biz varız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın Mart ayı denetim raporu belli oldu Aydın genelinde gıda işletmelerine yönelik yürütülen denetimlerin Mart ayı raporu belli olurken, son bir ayda il genelinde 17 gıda işletmesin mevzuata uymadığı tespit edildi, ayrıca 36 işletmenin de kapalı alanda sigara içme yasağını ihlal ettiği belirlendi. Aydın Valiliği koordinasyonunda vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını temin etmek amacıyla da yürütülen denetimler aralıksız sürüyor. Bu çerçevede Mart ayında yapılan denetimlerde hijyen kuralları başta olmak üzere kullanılan ürünlerin etiket ve raf ömrü, kızartmalarda kullanılan yağlar, işletme evraklarının kontrolleri yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince gıda üretim ve satış noktalarına yönelik yapılan denetimlerde toplam 2 bin 136 işletme incelenirken, 17 işletmenin mevzuata uymadığı tespit edildi. Denetimlerde, 294 kahvehane, 301 lokanta-restoran, 272 fast food işletmesi, 93 kafe-bar işletmesi, 40 okul kantini, 14 hazır yemek üretimi, 53 ekmek ve çeşitleri üretimi, 506 market, 74 unlu mamul işletmesi, 383 meyve sebze işletmesi, 54 kasap ve 52 şarküteri incelendi. İhlal tespit edilen işletmeler ise 1 unlu mamuller, 5 meyve-sebze işletmesi, 1 hazır yemek üretim yeri, 2 kasap, 1 şarküteri, 1 ekmek üretim işletmesi, 5 market ve 1 kafe-bar işletmesi oldu. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen kapalı alanda sigara ve nargile kullanımına yönelik denetimlerde ise 5 bin 800 işletmeye sigara denetimi, 98 işletmeye de nargile denetimi gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda 36 işyerinin kapalı alanda sigara içme yasağını, 2 işletmenin de kapalı alanda nargile içme yasağını ihlal ettiği tespit edildi. İhlal yapan işletmelere gerekli idari ve cezai işlemler uygulanırken konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada "Aydın Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tütün mamullerinin kullanımını azaltmak ve halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını temin etmek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor" ifadeleri yer aldı.