SAĞLIK - 08 Mart 2022 Salı 12:55

Mutsuz kadınları mutlu ediyor

A
A
A
Mutsuz kadınları mutlu ediyor

Kahramanmaraş’ta açtığı estetik kliniğinde 14 işsiz kadına iş imkanı sağlayan Nurdan Apdik, “Kendini güçlü hisseden ve hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarla birlikte el ele verdik.

Kahramanmaraş’ta açtığı estetik kliniğinde 14 işsiz kadına iş imkanı sağlayan Nurdan Apdik, “Kendini güçlü hisseden ve hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarla birlikte el ele verdik. Amacımız kadınları mutlu etmek” dedi.


Kahramanmaraş’ın yaşayan 33 yaşındaki 2 çocuk annesi Estetik Uzmanı, Yaşam ve Güzellik Koçu Nurdan Abdik, Onikişubat ilçesinde kadın ve erkeklere hitap eden tam donanımlı klinik açtı. "Işık saçan kadın’ anlamı taşıyan "Aliona" adını verdiği kliniğe yaklaşık 10 milyon lira yatırım yapan Abdik, çalışmayan, mutsuz ve içine kapanmış 14 kadını etrafında toplayarak ekip oluşturdu.


Amacının mutsuz kadınları mutlu etmek olduğunu söyleyen Abdik, kadınların hiçbir şeye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabileceğini söyledi.


14 çalışan kadın ile hizmet edeceklerini belirten Nurdan Abdik, “Bir seans esnasında danışanım ile konuşurken böyle bir fikir ortaya çıktı. Daha fazla kadına ulaşabilmek amacıyla böyle bir adım attım. Önce kendi çevremden başladım. Kendini güçsüz ve mutsuz hisseden kadınlarla birlikte el ele verip eğitimlerini sağlayarak bir meslek sahibi olmalarını sağladık. Şu anda 14 çalışan kadın var bünyemizde. Kendini güçlü hisseden ve hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarla birlikte el ele verdik. Amacımız kadınları mutlu etmek. İçeri giren her danışanımıza mutluluk yaymak. Onlarla birlikte eğitim kurumları ve vakıflar kurmayı hedefliyorum” dedi.


İstihdam sağladığı kadınların daha önce kendilerine güvenlerinin olmadığını ve şuanda kendi ayakları üzerinde durabildiklerini ifade eden Abdik, “Kadınlarımız, kendilerine güvenleri yok iken öz güvenlerini oluşturup başarabildiklerini gördükten sonra yapabileceklerini sınırlamadılar. Şimdi kendi iş yerlerini açmayı hedefliyorlar. Biz kadınlar olarak çok güçlüyüz, sade gücümüzün farkına varmayı hedefliyorlar. Kendi iç seslerini dinleyip kendi güçlerinin farkına varsınlar. Kadınlarımızın korkusuzca, geleceğe umutla yürüdüğü bir dünya için el ele kadın dayanışmasını yürütmeyi hedefledik. Umutluyuz yapabileceğimizi biliyoruz kararlıyız gücümüzün farkındayız” dedi.


Estetiysen Zeynep Ulusoy ise, “Sağlam adımlar atabilmek, geleceğimize yön verebilmek ve bir kadının bir erkeğin inisiyatifine kalmadan kendi ayakları üzerinde durabileceği için buradayım. Bütün kadınlar güzel lakin, kadınların güzelleşmek kadar güçlenmeye de ihtiyaçları var” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Yeşilyurt’ta yılbaşı öncesi denetimler arttı Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl öncesinde vatandaşların sağlıklı ve güvenli koşullarda alışveriş yapabilmesi amacıyla ilçe genelindeki denetimlerini yoğunlaştırdı. Alışveriş hareketliliğinin arttığı bu dönemde marketler, kasaplar, fırınlar, pastaneler ve temel tüketim ürünlerinin satışının yapıldığı işletmelerde kapsamlı kontroller gerçekleştirildi. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin yer aldığı denetimlerde, iş yerlerindeki hijyen şartları, raflardaki ürünlerin son kullanma tarihleri, etiket ve kasa fiyatlarının uygunluğu, fiyat listeleri ve etiket görünürlüğü, ürün gramajlarının mevzuata uygunluğu ve depolama, üretim ve satış alanlarının standartlara uyumu titizlikle incelendi. Ekipler, fahiş fiyat uygulamalarına karşı mücadele verirken, aynı zamanda vatandaşların sağlıksız ya da son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle karşılaşmaması için aralıksız görev yapıyor. Bu sayede hem tüketici hakları korunuyor hem de işletmelerin fiyat etiketi yönetmeliğine uygun hareket etmesi sağlanıyor. Kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, mevzuat hükümlerine aykırı davranan iş yerleri hakkında ise idari işlem uygulandı. Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yıl boyunca devam eden denetimlerin yılbaşı öncesi yoğunlaştığı, vatandaşların mağduriyet yaşamaması, sağlıklı ürünlere ulaşması ve ticari hayatın belli bir düzen içerisinde yürütülmesi adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilerek, "Hemşerilerimizin güvenli alışveriş yapması önceliğimizdir. Yasal yükümlülükleri yerine getirmeyen işletmelere karşı gerekli adımlar atılırken, kurallara uygun çalışan esnaflarımız da desteklenmektedir. Toplum sağlığını önceleyen, tüketiciyi koruyan ve esnafı bilinçlendiren denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz" diye konuştular. Yetkililer, zabıta ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığını vurgulayarak, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları da belediyeye bildirmelerini istedi. Böylece ilçe genelinde daha sağlıklı ve adil bir ticaret ortamı sağlanması hedefleniyor.
Isparta Ellerinde beyzbol sopası yüzlerinde kar maskesiyle gece yarısı vatandaşa kabusu yaşattılar Isparta’da gece saatlerinde kar maskeli şahıslar tarafından beyzbol sopalarıyla darbedilen bir vatandaş ağır yaralandı. Olay öncesi şüpheliler tarafından yapılan hazırlıklar ile saldırı anı çevredeki güvenlik kameralarına anbean yansırken, gözaltına alınan 4 şüpheliden 1’i ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 1 şüphelinin yakalanması için ise arama çalışmaları sürerken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Isparta’da 5 Aralık Cuma günü saat 04.10 sıralarında bir tekel iş yeri önünde meydana gelen olayda, Sinan B. isimli kişi, yüzleri kar maskeli ve ellerinde beyzbol sopası bulunan 3 erkek şahıs tarafından darbedildi. Ağır yaralanan Sinan B., olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırı anını böyle anlattı Hastanede tedavisi süren Sinan B. ile yapılan görüşmede, kafa arka kısmında açılma olduğu, sırtında ise çok sayıda darp ve sopa izi bulunduğu, bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Sinan B. emniyet ifadesinde, arkadaşı Sinan U. ile bir eğlence mekanından çıktıktan sonra köpeğini tuvalete çıkarmak amacıyla arkadaşının işlettiği iş yerine geldiklerini, bu sırada arkalarından gelen bir araçtan inen 3 kişinin saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Saldırı öncesi hazırlık kamerada Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda saldırıya karıştıkları tespit edilen şüphelilerin Kosat E.Ö., Hüseyin T., Hasan E., Beyza A. ve Muhittin A. olduğu belirlendi. Şüphelilerin olaydan önce bir kafeden çıktıktan sonra araçlarının bagajına sopa koydukları, kıyafetlerini değiştirdikleri ve araç plakalarını söktükleri kamera kayıtlarından anbean tespit edildi. Takip edip iş yeri önünde saldırdılar Şüphelilerin darp edilen Sinan B.’ye ait aracı yaklaşık 25 dakika boyunca takip ettikleri, işletme önünde park halindeki araçtan çıkardıkları Sinan B.’yi kar maskesi takarak tahta sopalarla darbettikten sonra olay yerinden kaçtıkları belirlendi. Yapılan operasyonla Kosat E.Ö., Hüseyin T. ve Hasan E. geçtiğimiz gün yakalanarak gözaltına alındı. Muhittin A. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Beyza A. il dışında olduğu ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 3 adet bıçak ile 50 adet dolu 9x19 çapında fişek ele geçirildi. Gözaltındaki 3 şüphelinin bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.