EKONOMİ - 12 Ağustos 2022 Cuma 11:38

Başkan Gürbüz: "Elbistan tekstille yeni bir sinerji yakaladı"

A
A
A
Başkan Gürbüz: "Elbistan tekstille yeni bir sinerji yakaladı"

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, bölgenin en rantabl organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapan Elbistan’ın ‘tekstil kent’ olma hedefine kararlı adımlarla ilerlediğine dikkati çekerek, “Kentimiz, tekstille yeni bir sinerji yakaladı” dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, bölgenin en rantabl organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapan Elbistan’ın ‘tekstil kent’ olma hedefine kararlı adımlarla ilerlediğine dikkati çekerek, “Kentimiz, tekstille yeni bir sinerji yakaladı” dedi.


Elbistan’ın tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin ticaret merkezi olduğunu anımsatan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yatırımcı ilgisiyle büyüyen organize sanayi bölgesiyle sanayi şehri yolculuğunu sürdürdüğünü söyledi.


Organize sanayi bölgesindeki yatırım çeşitliliğinin, tekstil sektörüyle taze kana kavuştuğunu bildiren Başkan Gürbüz, bu alandaki yatırımların en büyük çarpanının istihdam olduğuna değindi.


Halihazırda üretime başlayan fabrikalarda yüzlerce çalışanın işbaşı yaptığının bilgisini veren Başkan Gürbüz, “Yeni fabrikalarla birlikte inşallah bu sayı katlanarak artacak” değerlendirmesinde bulundu.


Başkan Gürbüz, “Organize sanayi bölgemizdeki inovatif yatırımlar, üretim azmi, altyapımız ve bunların odağındaki ‘yatırımcı dostu belediye’ felsefemizle, başta tekstil olmak üzere birçok sektörde Elbistan’ın adını duyuracağız” şeklinde konuştu.


‘Elbistan’ın, barındığı potansiyeli ile başaramayacağı hiçbir şey olmadığına adım gibi eminim’ diyen Başkan Gürbüz, şu ifadeleri kullandı:


“Bölgenin en cazibeli yaşam alanları, mümbit toprakları ve Türkiye’nin en büyük enerji tesisleriyle birlikte sanayinin ve tarımın kalbinin attığı Elbistan’ımızda göreve başladığımız ilk gün, bu kadim şehrin yazgısını el birliği ile değiştirme sözü vermiştik. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için de taşları adım adım döşedik. ‘Olmaz’ diyenlere aldırmadan yatırımcılarımıza şehrimizi ve potansiyelini anlattık. Yatırımcıya kucak açan, köstek değil destek olan belediyecilik anlayışımızın meyvelerini almaya başladık. Bu sayede şehrimize yeni bir vizyon katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Organize sanayi bölgemiz, kente katma değer sağlamasının yanı sıra istihdam odaklı tesislere ev sahipliği yapıyor artık.


Sektör çeşitliliği noktasında da tekstil için ayrı bir parantez açıyoruz. Şuanda 4 tesisle birlikte tekstil kent olma yolunda ilerleyen Elbistan’ımız, birçok ulusal ve dünya çapındaki markaların yatırımları ile umudunu tazeledi ve çok farklı bir noktaya doğru koşmaya başladı. Çok değerli iş insanlarımızın kurduğu bu tesisler, ilk etapta yüzlerce gencimize ekmek kapısı oldu. Bu sayı, yeni tesisler ve kapasitenin artmasıyla birlikte katlanarak artacak. Binlerle ifade edebileceğimiz bir istihdam imkanına kavuşmuş olacağız. Bu da; şehrimizi geleceğe taşıma hayaliyle birlikte insanımızı doğduğu topraklarda doysun ve mutlu yaşasın; şehrine katma değer üretsin yönündeki amacımızın gerçekleşmesi anlamına geliyor.


İnşallah, organize sanayi bölgemizde 2.etabın açılmasıyla birlikte; daha büyük tekstil yatırımlarının olacağına inanıyoruz. Yaklaşık 2 bin dönümlük bu etaba yatırımcının ilgisine şimdiden şahitlik ediyoruz. Çünkü bölgenin en rantabl organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapıyoruz. Bu süreçte, Elbistan’ın potansiyelini sadece yurtiçinde değil yurtdışında da duyuracağız. İhracat odaklı firmaların şehrimize yatırım yapmaları konusunda öncülük edeceğiz. Şehrimize ve insanımıza dair inancımız da en önemli motivasyon kaynağımız olacak.”


Elbistan’ın, kendisine tekstilde büyük hedefler koyduğunu anlatan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Tekstil sektöründe şampiyonlar ligini hedefliyoruz. Bu sektördeki yatırımlarla kabuğunu kıran Elbistan, artık bambaşka bir noktaya koşuyor. Üretimle dönüşen, gelişen ve kalkınma yolunda dev atılımlar atan bir kent konumuna gelmemiz için önümüzde hiçbir engel yok. Sektörde değişim liderliğini üstlenmeye hazırız. Tüm yatırımcılarımıza şehrim adına teşekkür ediyorum. Bu tesislerde ekmeğini kazanmaya başlayan hemşerilerimize de kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe’de 6 değişiklik Fenerbahçe, son oynanan Galatasaray derbisi 11’ine göre Başakşehir maçına 6 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde RAMS Başakşehir ile karşılaşıyor. Sarı-lacivertlilerde, geçtiğimiz hafta Galatasaray ile oynanan derbide mücadele eden 11’den 6 değişikliğe gidildi. Teknik Sorumlu Zeki Murat Göle yönetimindeki takımda kırmızı kart cezalısı Ederson’un yerine kalede Mert Günok görev aldı. Milan Skriniar, Archie Brown, Matteo Guendouzi, Dorgeles Nene ve Sidiki Cherif’in yerine Çağlar Söyüncü, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Fred ve Anthony Musaba şans buldu. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Mert Günok, Nelson Semedo, Çağlar Söyüncü, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, N’Golo Kante, İsmail Yüksek, Fred, Musaba, Kerem Aktürkoğlu ve Talisca 11’i ile başladı. Sarı-lacivertlerde Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Edson Alvarez, Yiğit Efe Demir, Milan Skriniar, Kamil Efe Üregen, Marco Asensio, Oğuz Aydın, Sidiki Cherif ve Alaettin Ekici ise yedek bekledi. Takımın başında Zeki Murat Göle çıktı Fenerbahçe’de Teknik Direktör Domenico Tedesco ile yolların ayrılmasından sonra kalan geçici olarak göreve getirilen Yardımcı Antrenör Zeki Murat Göle, turuncu-lacivertlilere karşı takımının başında maça çıktı. Göle bu sezon Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Fatih Karagümrük maçlarından sonra 4. kez saha kenarında yer aldı. Sarı-lacivertlilerde 5 eksik Derbide kırmızı kart gören Ederson ile birlikte sarı kart cezalıları Archie Brown, Matteo Guendouzi ve Mert Müldür kadroda yer almadı. Sakatlığı bulunan Dorgeles Nene de Başakşehir maç kadrosuna alınmadı. Eldiven Mert Günok’ta Fenerbahçe’de deneyimli kaleci Mert Günok, Başakşehir karşısında kaleyi devraldı. Ara transfer döneminde takıma katılan Mert, ilk kez 13 Mart tarihinde Fatih Karagümrük mücadelesinde 11’de başlarken, geçtiğimiz hafta da Ederson’un kırmızı kart görmesi sonrası 65. dakikada oyuna dahil oldu. Mert Günok, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 maçta 90 dakika kaleyi korudu. 37 yaşındaki kaleci, Beşiktaş formasıyla da bu sezon 8 maçta sahaya çıktı. Alvarez, 11 maç sonra kadroda Fenerbahçe’nin Meksikalı orta sahası Edson Alvarez, sakatlığını atlatarak takıma döndü. Kupada oynanan Erzurumspor FK maçının ardından sakatlanan ve sonraki süreçte ameliyat olan Alvarez, ligde 11 maç sonra kadroya girdi. Alvarez, bu sezon ligde 10’u ilk 11 olmak üzere maçta forma giydi. 18 yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet Fenerbahçe’nin Başakşehir ile oynadığı karşılaşma öncesinde kulüp yönetimi tarafından 18 yaş altı taraftarlara yönelik ücretsiz bilet tanımlaması yapıldı. Kanarya, bu sezon lig ve Avrupa kupalarında oynadığı tüm maçları dolu tribünlere oynarken, şampiyonluk iddiasının azalması nedeniyle bugün tribünler yarı yarıya boş kaldı.