EKONOMİ - 12 Ağustos 2022 Cuma 16:00

Afşin Belediyesinde asgari ücret 7 bin 700 lira oldu

A
A
A
Afşin Belediyesinde asgari ücret 7 bin 700 lira oldu

Afşin Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyle en düşük ücret 7 bin 700 lira olarak belirlendi.

Afşin Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyle en düşük ücret 7 bin 700 lira olarak belirlendi.


İmzalanan toplu sözleşmenin ardından açıklamalarda bulunan Hizmet-iş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, Afşin Belediyesinin her zaman işçinin yanında olduğunu söyledi.


Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’de, "Bu ay itibariyle yeni ücretleri işçilerimize vereceğiz. Asgari ücret 5550 civarında belirlenmişti. Biz de bütçe imkanlarını değerlendirdik. Afşin Belediyesinde asgari ücret 7 bin 700 lira oldu. Yevmiyelerde yüzde 85 artış oldu. Sosyal yardımlarda yüzde 500 artışlarımız oldu. Gönül ister ki çok daha fazlasını verelim. Ülkemiz güçlendikçe ve geliştikçe daha fazla imkanlarımız olacak. Tüm çalışanlarımıza daha fazla ücret verecek hale geleceğiz. 2014 yılında Afşin Belediyemizi devraldığımızda maaş ödemekte esnaftan mal almakta zorluk çeken belediyeydi. Şimdi asgari ücreti 7 bin 700 TL veren bir belediye haline geldik. Gönül ister ki daha çok verebilseydik. İşçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe’de 6 değişiklik Fenerbahçe, son oynanan Galatasaray derbisi 11’ine göre Başakşehir maçına 6 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde RAMS Başakşehir ile karşılaşıyor. Sarı-lacivertlilerde, geçtiğimiz hafta Galatasaray ile oynanan derbide mücadele eden 11’den 6 değişikliğe gidildi. Teknik Sorumlu Zeki Murat Göle yönetimindeki takımda kırmızı kart cezalısı Ederson’un yerine kalede Mert Günok görev aldı. Milan Skriniar, Archie Brown, Matteo Guendouzi, Dorgeles Nene ve Sidiki Cherif’in yerine Çağlar Söyüncü, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Fred ve Anthony Musaba şans buldu. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Mert Günok, Nelson Semedo, Çağlar Söyüncü, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, N’Golo Kante, İsmail Yüksek, Fred, Musaba, Kerem Aktürkoğlu ve Talisca 11’i ile başladı. Sarı-lacivertlerde Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Edson Alvarez, Yiğit Efe Demir, Milan Skriniar, Kamil Efe Üregen, Marco Asensio, Oğuz Aydın, Sidiki Cherif ve Alaettin Ekici ise yedek bekledi. Takımın başında Zeki Murat Göle çıktı Fenerbahçe’de Teknik Direktör Domenico Tedesco ile yolların ayrılmasından sonra kalan geçici olarak göreve getirilen Yardımcı Antrenör Zeki Murat Göle, turuncu-lacivertlilere karşı takımının başında maça çıktı. Göle bu sezon Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Fatih Karagümrük maçlarından sonra 4. kez saha kenarında yer aldı. Sarı-lacivertlilerde 5 eksik Derbide kırmızı kart gören Ederson ile birlikte sarı kart cezalıları Archie Brown, Matteo Guendouzi ve Mert Müldür kadroda yer almadı. Sakatlığı bulunan Dorgeles Nene de Başakşehir maç kadrosuna alınmadı. Eldiven Mert Günok’ta Fenerbahçe’de deneyimli kaleci Mert Günok, Başakşehir karşısında kaleyi devraldı. Ara transfer döneminde takıma katılan Mert, ilk kez 13 Mart tarihinde Fatih Karagümrük mücadelesinde 11’de başlarken, geçtiğimiz hafta da Ederson’un kırmızı kart görmesi sonrası 65. dakikada oyuna dahil oldu. Mert Günok, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 maçta 90 dakika kaleyi korudu. 37 yaşındaki kaleci, Beşiktaş formasıyla da bu sezon 8 maçta sahaya çıktı. Alvarez, 11 maç sonra kadroda Fenerbahçe’nin Meksikalı orta sahası Edson Alvarez, sakatlığını atlatarak takıma döndü. Kupada oynanan Erzurumspor FK maçının ardından sakatlanan ve sonraki süreçte ameliyat olan Alvarez, ligde 11 maç sonra kadroya girdi. Alvarez, bu sezon ligde 10’u ilk 11 olmak üzere maçta forma giydi. 18 yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet Fenerbahçe’nin Başakşehir ile oynadığı karşılaşma öncesinde kulüp yönetimi tarafından 18 yaş altı taraftarlara yönelik ücretsiz bilet tanımlaması yapıldı. Kanarya, bu sezon lig ve Avrupa kupalarında oynadığı tüm maçları dolu tribünlere oynarken, şampiyonluk iddiasının azalması nedeniyle bugün tribünler yarı yarıya boş kaldı.