GENEL - 18 Mayıs 2023 Perşembe 10:59

Elbistanlı depremzede arıcılara destek

A
A
A
Elbistanlı depremzede arıcılara destek

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 95 arıcıya, yüzde 100 hibe şeklinde 37 ton kristal toz şeker dağıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 95 arıcıya, yüzde 100 hibe şeklinde 37 ton kristal toz şeker dağıtımı yapıldı.


Tarım ve Orman Bakanlığı, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen bölgelerdeki lojistik imkanların kısıtlı olması, arıların ihtiyaç duyduğu besini temin edilebilmesi amacıyla yüzde 100 hibe olarak ‘besleme şekeri’ dağıtımı programı başlattı. Bu çerçevede, Elbistan’daki 95 depremzede arıcıya kovan sayısına göre kristal toz şeker dağıtımı yapıldı.


İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Uğur Tıraş," 6 Şubat’ta yaşanan depremden arıcılarımız da olumsuz etkilendi. Ağır geçen kış şartları ve depremi atlatan arıların gelişim evresindeyken beslenmesi açısından şeker desteği önem arz ediyor. Bakanlığımız, deprem bölgeleri için bu çerçevede yüzde 100’ü hibe şeklinde şeker dağıtımı programı başlattı. Elbistan’ımızda da 2022 yılı arılı kovan desteklemesinden faydalanan 95 arıcımız bu programa dahil edildi. Kovan başına 4’er kilogram olmak üzere toplamda 37 ton kristal toz şekeri arıcılarımıza teslim ettik. Arıcılarımıza bol ve bereketli bir sezon diliyoruz” ifadelerini kullandı.


Şeker desteğinden faydalanan arıcılar da, projede emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten 1940 tarihli "acele" ibareli şüpheli takibi belgesi paylaşıldı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi sitesi üzerinden 1940 yılına ait Ankara’nın Ulus semtinde yabancı bir istihbarat şüphelisi hakkında üzerinde "acele" ibaresi bulunan bir belge paylaştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, resmi sitesi üzerinden belge paylaşımlarına devam ediyor. Tarihe ışık tutmak amacıyla paylaşılan son belge ise yabancı bir istihbarat şüphelisinin Ankara’nın Ulus semtinde faaliyetlerinin açıklığa kavuşturulması amacıyla MAH Riyasetinden Ankara B Amirliğine 16 Ağustos 1940 tarihli talimat oldu. Paylaşılan belgede kimliği henüz tespit edilmeyen ve Rus veya Bulgar olduğu anlaşılan bir şahsın Ulus meydanındaki Tan kırtasiyesinden bir fotoğraf makinesi alması, aldığı fotoğraf makinesi ile yazı kopyası ve bunun büyütülmesinin nasıl olacağı hakkında bilgi edinmeye çalışmasının dikkati çektiği belirtiliyor. Belgede, şüpheli şahsın bir fotoğrafın büyütülerek çıkarılması için kullanılan agrandisman cihazı satın almak istemesi ve cihazın Tan kırtasiyesinde olmadığı bilgisi yer aldı. Şüphelinin yarın (17 Ağustos 1940) öğleden önce veya sonra kırtasiyeye gelip cihazı göreceği bilgisi de ayrıca belgede yer aldı. Kısa boylu ve sarışınca olan şüphelinin teşhisi ve kimliğinin tespiti lazım olduğu belirtilen belgede, şüphelinin aldığı fotoğraf makinesi ile almak istediği agrandisman cihazı ile neler yapmakta olduğu ve neler yapacağının tespitinin ehemmiyetine vurgu yapıldı. Karşı istihbarat çalışmaları MİT tarafından yayımlanan belgede karşı istihbarat çalışmaları hakkında bilgiler de yer alıyor. Belgede, şüphelinin teşhisi için kırtasiye sahiplerinden istifade etmenin şüphelinin takip edildiğini anlamasına yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca belgede bu sebeple mağazanın gizlice gözlenmesi ve mağaza çalışanlarından birinin dükkandan çıkarak agrandisman cihazını almak için gitmesi ile kırtasiyeye geri dönüşünün gözetilmesi ve o sırada Tan kırtasiyesinde bulunularak cihazı teslim alacak kısa boylu, sarışın şüphelinin peşini bırakmayarak kimliğini ve faaliyetlerini tespit etmeye gayret etme zarureti olduğu belirtiliyor. "Gizli istihbarat servislerinin karakteristik mesailerinden olan alametlerden ipucu temin ederek meseleyi aydınlatmanın Ankara merkezinin uyanık ve gayretli memurlarından beklenir" ifadeleri yer alan belgede, hiç olmazsa bu alışverişin zararlı maksatla yapılmadığının tespitinin başarı olduğu belirtildi ve icabına tevessül edilmesi rica edildi. Vatandaşlar paylaşılan belgeye MİT’in resmi sitesinde yer alan "Özel Koleksiyon" sekmesi altında bulunan "Belgeler" kısmından ulaşabiliyor.