- 21 Mayıs 2023 Pazar 09:06

İş yerini kaybetti, valinin isteği ile yeniden mesleğe döndü

A
A
A
İş yerini kaybetti, valinin isteği ile yeniden mesleğe döndü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde iş yerini kaybeden yarım asırlık terzi, mesleğine valinin isteğiyle yeniden başladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde iş yerini kaybeden yarım asırlık terzi, mesleğine valinin isteğiyle yeniden başladı.


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Mustafa Çamsarı, terzilik mesleğine ilkokul üçüncü sınıfta başladı. Meslek hayatı boyunca onlarca usta yetiştiren Çamsarı, 6 Şubat tarihli depremlerde iş yerini kaybetti. Yarım asırdır sürdürdüğü mesleğini bırakmak istediğini ancak Kırıkkale valisinin talebi üzerine yeniden mesleğe döndüğünü söyleyen Çamsarı, “1960 doğumluyum, mesleği ilkokul üçüncü sınıfa giderken öğrendim. Hem okula gidiyordum hem de ustamın yanına gelip çıraklık yapıyordum. Sonra çırak ve kalfa olduk, daha sonra dükkan açtık. 3 tane çocuğum var, üçünü de üniversitede okuttum. Her geçen iki buçuk ay bize iki buçuk yıl gibi geldi. Sağ olsun devletimiz bizlere yardımcı olup konteyner verdiler. Ben depremden sonra mesleği bırakacaktım, artık 50 yıl olmuştu ama Kırıkkale Valisi bırakmamı istemedi. Büyük destek oldu. En büyük pay vali beyin oldu. Bırakacaktım, çekilişe girmeyecektim. İşimiz oluyor çalışıyoruz. Eski usta olduğum için gelen müşterilerimiz çok fazla. Ben yaşlanmadan önce takım elbise falan dikiyordum. Şimdi tamir yapıyorum. Vücut yorgun olunca. Meslek hayatımda yetiştirdiğim ustalar çok fazla. Devletimiz elinden geldiği konuları yerine getiriyor. Bir an önce vatandaşlar çadırlarda kaldı, onlara kısa sürede yardımcı olmalarını isterim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten 1940 tarihli "acele" ibareli şüpheli takibi belgesi paylaşıldı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi sitesi üzerinden 1940 yılına ait Ankara’nın Ulus semtinde yabancı bir istihbarat şüphelisi hakkında üzerinde "acele" ibaresi bulunan bir belge paylaştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, resmi sitesi üzerinden belge paylaşımlarına devam ediyor. Tarihe ışık tutmak amacıyla paylaşılan son belge ise yabancı bir istihbarat şüphelisinin Ankara’nın Ulus semtinde faaliyetlerinin açıklığa kavuşturulması amacıyla MAH Riyasetinden Ankara B Amirliğine 16 Ağustos 1940 tarihli talimat oldu. Paylaşılan belgede kimliği henüz tespit edilmeyen ve Rus veya Bulgar olduğu anlaşılan bir şahsın Ulus meydanındaki Tan kırtasiyesinden bir fotoğraf makinesi alması, aldığı fotoğraf makinesi ile yazı kopyası ve bunun büyütülmesinin nasıl olacağı hakkında bilgi edinmeye çalışmasının dikkati çektiği belirtiliyor. Belgede, şüpheli şahsın bir fotoğrafın büyütülerek çıkarılması için kullanılan agrandisman cihazı satın almak istemesi ve cihazın Tan kırtasiyesinde olmadığı bilgisi yer aldı. Şüphelinin yarın (17 Ağustos 1940) öğleden önce veya sonra kırtasiyeye gelip cihazı göreceği bilgisi de ayrıca belgede yer aldı. Kısa boylu ve sarışınca olan şüphelinin teşhisi ve kimliğinin tespiti lazım olduğu belirtilen belgede, şüphelinin aldığı fotoğraf makinesi ile almak istediği agrandisman cihazı ile neler yapmakta olduğu ve neler yapacağının tespitinin ehemmiyetine vurgu yapıldı. Karşı istihbarat çalışmaları MİT tarafından yayımlanan belgede karşı istihbarat çalışmaları hakkında bilgiler de yer alıyor. Belgede, şüphelinin teşhisi için kırtasiye sahiplerinden istifade etmenin şüphelinin takip edildiğini anlamasına yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca belgede bu sebeple mağazanın gizlice gözlenmesi ve mağaza çalışanlarından birinin dükkandan çıkarak agrandisman cihazını almak için gitmesi ile kırtasiyeye geri dönüşünün gözetilmesi ve o sırada Tan kırtasiyesinde bulunularak cihazı teslim alacak kısa boylu, sarışın şüphelinin peşini bırakmayarak kimliğini ve faaliyetlerini tespit etmeye gayret etme zarureti olduğu belirtiliyor. "Gizli istihbarat servislerinin karakteristik mesailerinden olan alametlerden ipucu temin ederek meseleyi aydınlatmanın Ankara merkezinin uyanık ve gayretli memurlarından beklenir" ifadeleri yer alan belgede, hiç olmazsa bu alışverişin zararlı maksatla yapılmadığının tespitinin başarı olduğu belirtildi ve icabına tevessül edilmesi rica edildi. Vatandaşlar paylaşılan belgeye MİT’in resmi sitesinde yer alan "Özel Koleksiyon" sekmesi altında bulunan "Belgeler" kısmından ulaşabiliyor.